23948sdkhjf

Travl højsæson reddede regnskabet for Svaneke Bryghus

2021 begyndte stille, men en travl højsæson fik ølkedlerne i Svaneke til at snurre for fuld kraft resten af året - og det sikrede, at Svaneke Bryghus kom ud af året med et overskud på godt 2,8 millioner kroner efter skat.

Det oplyser bryghuset i en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at 2021 lige som 2021 har været "noget uforudsigeligt" på grund af covid-19 og nedlukning af restaurationsbranchen i flere perioder.

Resultatet på 2,829 millioner er godt 250.000 kroner lavere end året før. Bryggeriet har haft en lille vækst i omsætningen i 2021, men ikke mindst stigende energi- og råvarepriser førte til den lavere indtjening, fremgår det.

  • I dag står den alkoholfri Don´t Worry-serie for mere end 15 procent af den samlede omsætning hos Svaneke Bryghus.
  • Svaneke Bryghus var blandt de første 100 procent økologiske bryggerier i Danmark.

  • I 2019 investerede Svaneke Bryghus i en dåsekolonne, og bryggeriet forventer at lancere flere øl på dåse i de kommende år - både med 33 og med 44 centiliter.

 På forkant med udviklingen

- Bryggeriets fornemmeste opgave er naturligvis at brygge gode øl, som falder i forbrugernes smag, men i et så stærkt og konkurrencepræget marked som det danske ølmarked er det også vigtigt at have fingeren på pulsen og være på forkant med udviklingen, siger Svaneke Bryghus' direktør, Steen Jespersen.

- Og med mere end 20 år i markedet har vi dels gjort os mange erfaringer, dels foretaget gode og rettidige investeringer, tilføjer han.

- Kort sagt: vi har et meget velfungerende bryggeri, og vi skruer løbende på de parametre, vi kan, og det er årsagen til, at vi kan holde vores position i markedet. Og endelig er det bestemt en fordel, at bryggeriet ligger på Bornholm, hvor vi oplever et stærkt og loyalt hjemmemarked, fastslår direktøren.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078