23948sdkhjf

Vækstguru: Økonomisk fremgang skabes af store virksomheder

Mød professor Daniel Isenberg på en konference om åben innovation onsdag den 28. maj i Industriens Hus i København arrangeret af Danish Food Cluster og Skåne Food Innovation Network.
Det er forkert, når politikere og mange erhvervsfolk tror, at vækst kun skabes ved at en masse mennesker etablerer deres egne små nye virksomheder. Virkelig vækst skabes ved at etablerede virksomheder i samspil med underleverandører, undervisningsinstitutioner, nye virksomheder, myndigheder og andre aktører udvikler nye produkter.

Det mener den amerikanske iværksætterguru Daniel Isenberg, der er hovedtaler på en konference om åben innovation, som Danish Food Cluster og Skåne Food Innovation Network arrangerer i Industriens Hus i København onsdag den 28. maj.

Daniel Isenberg er professor i ledelse på iværksætteruniversitetet Babson i Boston i USA og har i en lang årrække forsket og undervist på Babson Executive and Enterprise Education i bl.a. iværksætteri. Inden han blev tilknyttet Boston i 2009, var han i 11 år underviser på Harvard Business School.

Derudover har han også været aktiv som erhvervsmand. Han var blandt andet fra 1984 til 2004 leder af det israelske selskab Triangle Technologies, som han selv stiftede.

Daniel Isenberg mener, at vidensdeling er en forudsætning for vækst. Han kalder det et velfungerende økosystem når virksomheder, iværksættere, forskningsinstitutioner, investorer og myndigheder befrugter hinanden til at skabe økonomisk vækst. Det giver gode betingelser for økonomisk udvikling.

Han er kritisk over for holdningen om at vækst skabes ved at mange starter egne virksomheder. Det giver et system med mange små virksomheder, som måske ikke overlever eller ikke bliver meget større.

- For politikere i Danmark og mange andre lande er iværksætteri lig med nystartede virksomheder, siger han.

- Men det er en forenkling af, hvad iværksætteri handler om. Det, man bør fokusere på, er, at få virksomheder ind i et vækstforløb. Ikke kun nye virksomheder, men alle virksomheder uanset på hvilket udviklingstrin de befinder sig eller uanset hvor mange år, de har eksisteret. Det er dét, der har betydning, hvis du vil have produktiv vækst, arbejdspladser, skattekroner og velfærd.

På konferencen vil en række virksomheder også præsentere konkrete erfaringer med innovation og vidensdeling i samarbejde med andre aktører.

Der deltager repræsentanter fra Arla Foods, den svenske frostvarervirksomhed Findus, det svenske netværkssamarbejde OpenUp, konsulentfirmaet Allfoodexperts, den nystartede danske virksomhed GenoSkan og den engelske ingrediensvirksomhed Tate & Lyle.

Læs mere om konferencen på www.danishfoodcluster.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078