Nu kan du blive madspilds-certificeret

| Af Kamilla B. Hansen | Tip redaktionen om en historie

Restauranter, hoteller, kantiner og fødevareproducenter, som vil gøre en ekstra indsats for at stoppe madspild og støtte genanvendelse, kan fra i dag blive certificeret med det nye Refood-mærke.

Refood-mærket er navnet på en nylanceret certificering, der vil sætte madspild og genanvendelse på både virksomheder og forbrugernes dagsorden. Målet er at få 10.000 medlemmer inden udgangen af 2020, skriver certificeringens stiftere i en meddelelse.

Refood-mærket er blevet til i samarbejde med fem af fødevarebranchens store aktører; Stop Spild Af Mad, Agro Business Park, Landbrug & Fødevarer, Unilever Food Solutions og genanvendelsespartneren Daka ReFood, der indsamler og genanvender madaffald og brugt friturefedt til grøn energi.

- Refood-mærket har allerede over 100 medlemmer og vi oplever stor interesse for at udbrede det gode budskab. Vi sætter stor pris på at blandt andre Scandic Hotels har tilmeldt alle deres danske hoteller og på den måde er med til at øge kendskabet til Refood-mærket, fortæller Jean-Luc Frast forretningsudviklingschef i Daka Denmark A/S.

En tillidssag
Refood-mærket bygger på en fælles vision om en bæredygtig fødevare- og servicesektor, præget af mindre ressourcespild og mere genanvendelse.

Læs også: Erhvervsmedie skriver: Svinenedturen kan have ramt bunden

Medlemskabet af certificeringsordenen er gratis og handler i høj grad om tillid. Det eneste den kræver er, at man implementerer minimum tre madspildsreducerende initiativer samt har en ordning for genanvendelse af madaffald.

Refood-mærket gør det således muligt for medlemmerne at signalere deres indsats for bæredygtighed. Et tiltag, der længe har været efterspurgt blandt landets restauranter og køkkener.

Læs også: Hoteller og restauranter skruer markant op for økologien

- Jeg har de seneste år oplevet gentagne gange, at restauranter og storkøkkener spørger, hvorfor der ikke findes et madspildslabel, så de kan signalere deres hårde arbejde for en mere miljørigtig fødevareproduktion. Med Refood-mærket får vi fokus på både madspild og genanvendelse, hvilket også kan ende med, at kunderne foretrækker at spise de steder, som er medlemmer af Refood-mærket, for at støtte den gode indsats mod madspild, fortæller Refood-partner Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.

Refood-mærke som kvalitetsstempel
Hun fortæller videre, at også flere og flere forbrugere efterspørger en form for certificering til kantiner og restauranter, som gør en indsats for madspild.

På den måde er certificeringen et kvalitetsstempel for både forbrugere og/eller virksomheder, som gerne vil være miljøbevidste i deres valg af spisested eller kantineordning. En tendens Unilever Food Solutions kan nikke genkendende til.

I en nyligt afsluttet undersøgelse har de spurgt danske forbrugere, om de vil foretrække en restaurant, som arbejder for at minimere madspild. Og ud af 1.000 adspurgte mente 45 procent, at det ville de.





Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Smækker med døren for Just Eat: Vi kan ikke overleve

Klassisk chokoladeproducent er i fremgang

Det lukkede Metro får stadfæstet sin bøde

Efter strejke: Lufthavnens madarbejdere får rettigheder tilbage

Orkla sælger K-Salat til Stryhns

Mælkepulver efter alle robotkunstens regler

Hundested-virksomhed har satset benhårdt på automation

Nyhedsbrev

Studerende har lavet en kødportal

Ny filetfabrik vil give Danmark friskere fisk

Royal Norden Seafood satser mest på rødspætter

Industribageruddannelse flot fra start

Luft driller Højer Pølser

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

DLG flytter hovedkontoret fra København til Fredericia

Bodylabs proteinsucces er sat til salg

Medie: Arla er oplagt som køber af producenten af kosttilskud og berigede fødevarer

Blodbad på vej: Mille bygger ny fabrik

Regner med at fordoble omsætningen i 2018

Håndværksbager med stordriftsfordele

Foodpeople: Man kan godt kalde sig en håndværksbager, selv om man omsætter for over 100 millioner kroner om året

Pakkerobotter står højt på ønskelisten

Ny kæmpetørrer tager over i Thyborøn

Bornholmsk chips-eventyr tager fart

McDonald's klar med kødfri burger

- Det her er simpelthen fødevarernes bungy jump

At spise melorme er både skræmmende og megafedt, mener nye producenter i Aalborg

Aalborgensiske insektfolk er tæt på det store gennembrud

Crickster klar med ovnkapacitet til 1.400 larveglas om dagen

BC Catering fordobler lager

Andesalg satte rekord

Her laver de ost til tre millioner pizzaer hver eneste dag

Det samme personale kunne pludselig producere tre gange så meget

ISS sætter sig tungt på soldatermad

Årets restaurantchef: Intet uden mit team

Ny cateringdirektør på plads hos Løgismose Meyers

S: Danmark skal kæmpe for nedre EU-grænse for selskabsskat

Roskilde får stort fødevarecenter

Bornholm afslører: Ny madfestival til sommer

Aalborgensisk kulturgrund får madmarked

HKScan skuffer i tredje kvartal

Billund-firma flytter og udvider

Chefprofil skifter: Fra Lars Løkke til Danish Crown

Ærgerlig bager: Derfor kom der metal i vores kiks

Få virksomheder hopper på bonusordninger for flygtninge

Se alle Medlemmernes egne nyheder

RS Components har nu PSoC 6 Bluetooth LE-udviklingssæt fra Cypress

Preeflow-familien vokser med ny mikrodispenser

Morgenmøde om fødevareudvikling

Erhvervslejemål fra kr. 400/m²

AVN Hydraulik på Ajour 2017

Q-System kåret til Gazelle virksomhed 2017

Digitalisering fører til øget konkurrence

Del din eksportviden med andre kollegaer fra Vandbranchen

Opnå økonomiske fordele og mere tilfredse kunder

Miniature gear fra ZF Danmark

Prisstærke plastspande til fødevarer

AxFlow fører stort set alt i Filtre, Riste og UV systemer

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Gazelle virksomhed

Fuldstændig fyldninglinjer fra Trepak International AB

ALPMA osteriudstyr

E-bog: Vejledning til limning af kompositmaterialer

AVN Hydraulik på Ajour 2017

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kranservice: se hvorfor Muehlhan vælger Fyns Kran Udstyr

Denico Food Ingredients på Fi Europe 2017 fra den 28-30 November

Temadag omkring ”Grønne” krom(VI) frie overflader på aluminium

Kapselpåsætter fra Trepak International AB

Væskefiltrering – med effektivitet og dokumentation i fokus

Lær at genbruge dine konstruktioner - deltag på Inventor iLogic – Produktko...

Send til en kollega

0.262