Festival får mere ambitiøs madstrategi

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Roskilde Festival har allerede gjort meget for at skabe et varieret og bæredygtigt madudbud, men indsatsen skærpes nu yderligere frem mod 2017.

På torsdag starter musikken på årets Roskilde Festival, og søndag indtog de op mod 130.000 gæster og frivillige de grønne områder omkring Dyrskuepladsen. Ud over fokus på et varieret musikudbud, har Roskilde Festival en ambitiøs strategi for et varieret og bæredygtigt madudbud med fokus på en høj andel af økologiske og lokale råvarer.

På tværs af de mere end 145 mad- og drikkevareboder på årets festival er målsætningen for andelen af økologiske råvarer 30 %, hvilket gradvist øges frem mod 2017 hvor målsætningen er 90 % økologiske råvarer på tværs af alle festivalens boder.

Moskusburger og rejemadder i Roskilde Food Court
Sidste år åbnede Roskilde Food Court på festivalpladsen med stor succes, og igen i år kan man få stillet sult og tørst i Gloria Zone. I Roskilde Food Court er kravene til boderne større, og som festivalgæst vil man derfor kunne sætte tænderne i et madudvalg med 60 % økologiske råvarer.

Læs også: Hansens Flødeis indgår eksklusiv aftale med Roskilde Festival

Food Court er stedet hvor nye madbodstalenter kan få lov til at prøve kræfter med Roskilde Festivals sultne gæster i et mindre format. I år vil man blandt andet kunne smage på moskusburger hos Foreningen Grønlandske Børn, hos Gorm’s er det de bornholmske egnsretter der er i fokus og så kan man også finde både klassiske rejemadder og japanske specialiteter så som suppe og dybstegt kylling. Derudover kan man i Food Court slukke tørsten i Roskilde Festivals helt egen, økologiske øl, brygget af Jacobsen.

Læs også: 4.000 doggy-bags skal stoppe spild af mad på Bornholm

En anden øl som festivalgængere med hang til økologi kan slukke tørsten i, er Tuborgs økologiske og ufiltrerede øl, Tuborg RÅ. Den friske fadøl kan ikke købes i butikker, men kan under Roskilde Festival købes i alle festivalens egne barer på festivalpladsen.

Samarbejder med Stop Spild Af Mad
Mad og drikke på Roskilde Festival skal ikke kun være bæredygtig i en miljømæssig forstand. En af grundpillerne i festivalens lange historie er, at overskuddet fra festivalen doneres til almennyttige formål, og dette skal også fortsat afspejle sig i udvælgelsen af de boder, som sælger mad til de sultne festivalgæster. En del af Roskilde Festivals madstrategi frem til 2017 er derfor, at over 50 % af overskuddet fra boderne skal gå til almennyttige formål.

- Vi har konstant fokus på at sikre en god blanding af kommercielle madboder og boder hvor overskuddet går til almennyttige formål, som f.eks. sportsklubber, handicaporganisationer, til socialt udsatte eller til internationalt udviklingsarbejde. Desuden øger vi også vores indsats mod madspild i 2014 og sammen med Stop Spild af Mad indsamler vi 30-50 ton mad til socialt udsatte, fortæller Mikkel Sander, projektleder for Roskilde Festivals madstrategi.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Skuffende fødevaremarked forsøger igen: Der sker forbedringer i foråret

Det er snart helt slut for kæde af madbutikker

Juicekæden i offensiven: Så mange skal åbne i 2018

Blandede maderfaringer med kulturåret i Aarhus

Ny forskning skal fremme sunde bakterier i maden

Netto donerede over 250.000 måltider til socialt udsatte

Nyhedsbrev

Kendte restauranter rykker ind i ny terminal 2

Haarslev Industries vil runde 2,2 milliarder

Den fynske virksomhed sætter gang i en omfattende transformation.

Åbyhøj-firma på sukkerfrit eksporteventyr

Ugens grin: Kommunikation på russisk

Modermælkserstatning i 83 lande kan være salmonellaramt

Fødevarestyrelsen: Danske spædbørn går fri af fransk salmonellaskandale

Rørvig Dessert har brug for mere plads

- Vi er under pres, fastslår indehaver Morten Weidemann

Sall Whisky Distillery tager form

Tivoli åbner med restaurantfestival

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Overskuddet faldt i Chr. Hansen trods omsætningsvækst

Dansk babymad får comeback i Danmark

Lovemade er tilbage med helt nyt sortiment

Suppe-iværksætter hædret med pris

Nu sortner det igen for lakridsentusiaster

Lakridsfestival vender tilbage i marts

Arla med millionrekord i plastiklåg

Foodexpo får et madtempel

Erhvervsliv raser over nøl i Skatteministeriet

Kelsens kager gav kæmpevækst i overskuddet

Resultatet steg med langt over 60 procent i seneste regnskabsår

Risiko for forurening fra mus i bagerbrød

Jysk cateringfirma har voldsomt vokseværk

Lufthavnsrestaurant nægter at lukke trods byggerod

Bite Copenhagen får ny direktør

51 restauranter med i DinnerDays

Nyt juicekoncept klar i Fredericia

1

Rekordmange direktører får karantæne

Slikhandler anker dom om millionbøde

Vodkaflaske til otte millioner kroner stjålet i København

Coca-Cola sender ny iste til Danmark

Just Eat havde rekordsalg 1. januar

Slikhandler i retten for afgiftsfusk for millioner

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Rustfri filtre fra Classic Filters

Stress-spotting – den nye ledelsesdisciplin

Hjemmesider øger salget med klima-ikon!

Minimer kritisk ophobning af mikroorganismer i dit produktionsudstyr

BIM-objekter til tekstilbaseret ventilation

Fødevareministeren på besøg hos Kalu A/S

Vi er stolte over at have leveret denne Erikkila svingkran til Hydrema Danmark

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Nyt program til etiketgenerering ¨BNY Excel File Copy¨ fra Bent Nygaard Elektronik A/S

Tick Cad lancerer Tick Tool - Workspace: et oprydningsværktøj til Vault

Metaldetektor til beskyttelse af dit udstyr.

Proshop nød godt af uvildig rådgivning

Kom med til netværksmøde med Danish Fish Tech Group i Århus d. 25. januar - fokus er på fiskeri

Undgå belastningsskader og tinnitus!

Motorstarter fra LOVATO

Kom med på Strøget – hovedpulsåren i Aarhus’ detailhandel

Lemvigh-Müller vinder pris som Årets leverandør

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

NIDEC-SHIMPO servogear hos ZF Danmark

FLOWave er en flowmåler med sensoregenskaber

Tag en energirapport på din virksomhed

Dansk fællesstand på AquaME - Mellemøstens førende messe indenfor akvakult...

Gratis webinar: Hvad er EDI?

Henrik Christensen - Salg af batterier, opladere, lygter samt diverse livin...

Efterlysning: Ny medarbejder søges!

Send til en kollega

0.223