23948sdkhjf

Bedre forhold for dansk, økologisk biavl og honningproduktion

Der er nu udpeget nye og større arealer til dansk økologisk biavl.
De fælles EU-regler for økologisk biavl indeholder krav om:

- at en økologisk bigård skal placeres i et område, hvor nektar- og pollenkilderne i en radius på 3 km i det væsentlige består af økologiske afgrøder, vild bevoksning eller bevoksning på arealer behandlet efter miljøskånsomme metoder, som ikke påvirker biavlens økologiske status. Placeringen af bigården skal således også tage højde for biernes sundhed. Bigården må derfor ikke være i nærheden af forureningskilder og områder, hvor der bruges pesticider eller bejdset såsæd.

Med udgangspunkt i en kortlægning foretaget af Aarhus Universitet har NaturErhvervstyrelsen i tæt dialog med bl.a. Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer fundet en løsning for, hvordan reglerne kan implementeres i Danmark.

Det bliver nu muligt at have økologisk biavl i områder, hvor der er udover økologisk landbrug også er enkelte konventionelt dyrkede arealer uden for omdrift. Der er dermed flere egnede områder til økologisk biavl, og flere eksisterende områder er blevet udvidet, så det samlede areal stiger fra 2.000 hektar til nu 5.000 hektar.

Ændringen træder i kraft d. 3. oktober 2014.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094