23948sdkhjf

68 procent af danskerne kender fuldkornslogoet

Nye tal fra YouGov viser at danskernes kendskab til fuldkornslogoet og indtag af fuldkorn er stigende. Men det er stadig ikke godt nok, lyder det fra Fuldkornspartnerskabet.

En undersøgelse fra YouGov viser at danskerne spiser mere og mere fuldkorn, men 70% af danskerne spiser stadig ikke de anbefalede 75 gram fuldkorn om dagen. Det vil Fuldkornspartnerskabet lave om på.

- Det er positivt, at så mange har taget anbefalingen om at spise mere fuldkorn til sig, og nye tal fra YouGov viser, at 68% af danskerne i dag kender det orange fuldkornslogo. 54% af dem siger også ja til, at de handler efter det. Men vi skal have fat i alle de andre og specielt dem, der i dag ikke spiser ret meget fuldkorn, siger Bente Stærk chefkonsulent i Fødevarestyrelsen, som er partner i Fuldkornspartnerskabet.

Fuldkorns-fokus
Fuldkornspartnerskabet arbejder for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn. Fødevarevirksomhederne i partnerskabet øger hele tiden udvalget af fuldkornsprodukter både med og uden fuldkornslogo, så det bliver nemmere at få mere fuldkorn ind i den daglige kost. Nu søsættes forårskampagnen: ”Danskerne er ikke fulde nok - af fuldkorn”, som skal huske os på at spise de 75 gram fuldkorn om dagen.

- Vi skal blive endnu bedre til at fortælle, hvad fuldkorn er, og hvorfor vi skal spise fuldkorn. Fuldkornsbrød og fuldkornprodukter smager godt, og så indeholder de vigtige næringsstoffer. Med den nye kampagne sætter vi fokus på netop dette, siger Rikke Iben Neess - kampagneleder for Fuldkornspartnerskabet.

Danskerne og fuldkorn
Danskernes kendskab til hvad fuldkorn er (YouGov april 2015)
- 40% ved, at havregryn er fuldkorn
- 65% ved, at rug kan være fuldkorn
- 42% ved, at hvede kan være fuldkorn

Det kan få danskerne til at spise mere fuldkorn (YouGov april 2015)
- 25% ville spise mere fuldkorn, hvis der var fuldkorn i de varer, de normalt køber
- 26% ville spise mere fuldkorn, hvis der var et større udvalg af madvarer med fuldkorn
- 21% ville spise mere fuldkorn, hvis de fik mere at vide om, hvad fuldkorn betyder for deres sundhed
- 19% ville spise mere fuldkorn, hvis de fik mere inspiration til, hvordan man spiser mere fuldkorn
- 13% ville spise mere fuldkorn, hvis der var flere fastfood produkter med fuldkorn

Så meget fuldkorn spiser danskerne (Fødevareinstituttet DTU)
Danskerne spiser i gennemsnit 63 gram fuldkorn om dagen. 30% af befolkningen spiser de anbefalede 75 gram fuldkorn om dagen.

Fuldkornspartnerskabet består af Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Foreningen af Kliniske Diætister, Fødevarestyrelsen og en række fødevarevirksomheder.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Både Flammen og Ilden scorer millioner på grillbuffeter

Frellsen tilbage på det sjove chokoladespor

Familievirksomheden fordoblede sit overskud

Aarhus gør klar til michelinbrag

Restaurationsbranchen vokser fortsat i hele landet

- Michelins stjerner på vej til hele Danmark

Ny, dansk mad-app vil indtage Norden

Nyhedsbrev

Arctic Group skal sælge økologiske fødevarer til ny, islandsk butikskæde

Online Avis Arkiv

Ugens grin: En hest efter whiskey

1

De laver vand om til vegansk ost

Flere drikker Coca-Cola: Overskuddet stryger i vejret

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Tican vil hyre 50 ekstra medarbejdere

Flere grise og mere afsætning i Asien

Fastfoodkæde dømt for diskrimination

Restauratør venter bare på at gå konkurs

Lille bryghus flytter for at vokse sig meget større

Nestlé omsatte for 600 milliarder i 2018

300 nye produkter på Lidls hylder

Tefcold: Vi er totalt ukendte i Danmark

Danmark er verdensmestre i forbrug af økologisk mad

Danmark udbygger sit forspring som landet med størst økologisk markedsandel, viser nye globale økotal

Dyrere øl sender Heinekens salg i vejret

Hollandske Heineken, der er verdens næststørste bryggeri, havde fremgang i alle verdens regioner i 2018

Kampen om højtuddannede tager til

DK-Foods fortsætter med at skovle millioner ind

Rekordindtjening i forlænget regnskabsår efter salg til Tulip

Sådan er fødevarebranchen markant ændret om fem år

IBM har kigget i krystalkuglen

Naturli' Foods på vej med 10 nye produkter i år

Verden er vild med dansk økologi

Fødevarepriser trækker dansk prisniveau op

Coop glad for emballage-stramning

DM i Skills skal tilbage til København

Tenax tilbagekalder sild

Spørg om jura: Skal arbejdsgiver betale behandling af diskusprolaps?

Ejerledelse til salg: Slip roret før du slipper virksomheden

Ejerledelse til salg: En udfordring, der ikke kommer igen

Rugbrød i comeback: - Utroligt, at der skulle en shitstorm til

Small Batch Brewery bliver større

Danmark får et feta-rap over nallerne

Wefood fordoblede omsætningen

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sous vide produktion med integreret sikkerhedsberegner

Professionelle PoE kameraer med IR

Lenze viser intelligente automationsløsninger til intralogistik på LogiMAT 2019

Egatec A/S introducerer markedets første industrielle exoskeleton

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Selvhjælp til din GS1-faktura?

Nyeste hovedlinjefilter fra SMC giver høj filtrering og er samtidigt en ægte vandudskiller

3D-LiDAR-sensor til mobile arbejdsmaskiner

"Energi kontrol med maksimal nøjagtighed"

DOW webinar - Torsdag den 21. februar 2019 kl. 15-16

Innoterm A/S udvider direktionen

Pop-Up væg (tekstil)

Extramultus - elastiske bånd til fødevareindustrien

GRATIS Lekang Filtersystem (LFS) kursus

SMC udvider staben af salgsingeniører igen

Er du vores nye kollega? Tick Cad søger inventor ekvilibrist

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Få opgraderet eller renoveret din eksisterende kran af Fyns Kran Udstyr!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Nu kan du tilmelde dig Automationsdag’19

Nomo - En del til den rigtige løsning! - Alt i lejer

FLUX fadpumper til ATEX - nu driftstemperaturer op til 60°C

Fibox - Ny video om ARCA skabet

Send til en kollega

1.206