23948sdkhjf

68 procent af danskerne kender fuldkornslogoet

Nye tal fra YouGov viser at danskernes kendskab til fuldkornslogoet og indtag af fuldkorn er stigende. Men det er stadig ikke godt nok, lyder det fra Fuldkornspartnerskabet.

En undersøgelse fra YouGov viser at danskerne spiser mere og mere fuldkorn, men 70% af danskerne spiser stadig ikke de anbefalede 75 gram fuldkorn om dagen. Det vil Fuldkornspartnerskabet lave om på.

- Det er positivt, at så mange har taget anbefalingen om at spise mere fuldkorn til sig, og nye tal fra YouGov viser, at 68% af danskerne i dag kender det orange fuldkornslogo. 54% af dem siger også ja til, at de handler efter det. Men vi skal have fat i alle de andre og specielt dem, der i dag ikke spiser ret meget fuldkorn, siger Bente Stærk chefkonsulent i Fødevarestyrelsen, som er partner i Fuldkornspartnerskabet.

Fuldkorns-fokus
Fuldkornspartnerskabet arbejder for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn. Fødevarevirksomhederne i partnerskabet øger hele tiden udvalget af fuldkornsprodukter både med og uden fuldkornslogo, så det bliver nemmere at få mere fuldkorn ind i den daglige kost. Nu søsættes forårskampagnen: ”Danskerne er ikke fulde nok - af fuldkorn”, som skal huske os på at spise de 75 gram fuldkorn om dagen.

- Vi skal blive endnu bedre til at fortælle, hvad fuldkorn er, og hvorfor vi skal spise fuldkorn. Fuldkornsbrød og fuldkornprodukter smager godt, og så indeholder de vigtige næringsstoffer. Med den nye kampagne sætter vi fokus på netop dette, siger Rikke Iben Neess - kampagneleder for Fuldkornspartnerskabet.

Danskerne og fuldkorn
Danskernes kendskab til hvad fuldkorn er (YouGov april 2015)
- 40% ved, at havregryn er fuldkorn
- 65% ved, at rug kan være fuldkorn
- 42% ved, at hvede kan være fuldkorn

Det kan få danskerne til at spise mere fuldkorn (YouGov april 2015)
- 25% ville spise mere fuldkorn, hvis der var fuldkorn i de varer, de normalt køber
- 26% ville spise mere fuldkorn, hvis der var et større udvalg af madvarer med fuldkorn
- 21% ville spise mere fuldkorn, hvis de fik mere at vide om, hvad fuldkorn betyder for deres sundhed
- 19% ville spise mere fuldkorn, hvis de fik mere inspiration til, hvordan man spiser mere fuldkorn
- 13% ville spise mere fuldkorn, hvis der var flere fastfood produkter med fuldkorn

Så meget fuldkorn spiser danskerne (Fødevareinstituttet DTU)
Danskerne spiser i gennemsnit 63 gram fuldkorn om dagen. 30% af befolkningen spiser de anbefalede 75 gram fuldkorn om dagen.

Fuldkornspartnerskabet består af Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Foreningen af Kliniske Diætister, Fødevarestyrelsen og en række fødevarevirksomheder.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Lagkagehusets direktør stopper

Ond tvilling satser 20 millioner kroner på tapperi i New York

Coop tilbagekalder hamburgerryg

Nyt fra bestyrelser og direktioner

World Food Summit under en bæredygtig hat

Medie: Universitet lod landbruget få indflydelse på nyhed om oksekødsrapport

Nyhedsbrev

15.119 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Isproducent skal betale 10.000 kroner i bøde

Online Avis Arkiv

Danish Crown klar med nye hybridprodukter

Fødevarestyrelsen skruer igen bissen på mod kendte spisesteder i København

Food Festival får food-konkurrence

Antallet af slagtninger styrtdykker

Flere mejerier vil lave planteprodukter

Rekordmange udlændinge har job i Danmark

Økomejeri fik bøde for dårlig hygiejne

156 kilo Aalbæk-snacks kaldt retur

Arla på vej med flere plantebaserede fødevarer

Ny lakseterminal på vej op i omdrejninger

Efter seks års fremgang står den danske beskæftigelse stille

Fiskemand erkender kun papirsjusk

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Defco-familie får lov at blive efter salg

Ø-destilleri vil ud til hele landet

Smør, mælk og marcipanbrød på toppen af dansk imageliste

Virksomhederne er klar til besøg, men folkeskolerne kommer ikke

Venner er hoppet med på ginvognen

Ny forskning kan give bedre fødevarer

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

Coop åbner et outlet til restpartier og vin

Grønne udviklingsprojekter får millionstøtte

Eksplosiv vækst hos Sanovo

Naturli kigger mod andre sektorer

Rugbrødsbageri igen politianmeldt for dårlig hygiejne

Kartoffelmelsfabrik fortsætter væksten

Metal fundet i partypølser

Hyldeblomstdrik er kaldt tilbage

Budweiser giver vokseværk hos verdens største bryggeri

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Process Engineering støtter ”Danmark planter træer”

Bliv klogere på laboratoriespecialernes fremtid i den danske sundhedssektor

Diatom A/S har overtaget aktiviteterne i Bisco Vægte A/S

De nominerede til hi-messens nystiftede bæredygtighedspris er fundet

PRO-CONSULT hjælper med skolemælken

PALOMAT® Forhandler 2019!

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Ny Dual Point Mini Cooler til køling af små dele og værktøjer

CAD til Bim

HF indgår nyt partnerskab

En kvalitetsrejse brolagt med fødevaresikkerhed og kvalitetskultur

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Opsæt din positioner med blot én finger...

Kursus i produktionsplanlægning

Gratis webinar: EDI-integration til Dynamics 365

At digitalisere kvalitetsledelsen er en lærerig proces, Her er, hvad de lærte ved Dansand.

”Jeg elsker min lille sjækel fra GN” – sagde ingen, nogensinde 

Fuld automatisk affaldshåndtering til pakkeriet og etikettering

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Invitation til Inspirationsdagen 12/9

Webinar: Introduktion til Festos nye IP20 remote I/O og controller platform

Kom på forkanten af den teknologiske udvikling

Digitalisering af de ikoniske IKEA-kødboller - den digitale rejse

Klar til at se noget nyt på hi-stand M9540?

Send til en kollega

0.196