23948sdkhjf

Pharmexa og Ichor Medical Systems indgår samarbejdsaftale

Pharmexa og Ichor skal samarbejde om at udvikle en ny universel influenzavaccine.
Pharmexa og Ichor har indgået en aftale om i fællesskab at udvikle en række DNA vacciner med henblik på at bekæmpe vigtige sygdomme, hvor der er et stort medicinsk behov. Det er velkendt, at elektroporation (indgivelse af vaccinen i et elektrisk felt) er en lovende teknologi til at øge virkningen af DNA vacciner.

Vaccine mod malaria
Samarbejdsaftalen inkluderer en vaccine mod malaria såvel som en universel influenza vaccine. Pharmexas DNA vacciner er udviklet ved hjælp af selskabets patenterede EIS® teknologi og er baseret på bevarede hjælpercelle (HTL) og dræbercelle (CTL) epitoper fra den sygdomsfremkaldende organisme.

Disse vacciner er primært beregnet til at inducere et kraftigt og beskyttende cellulært immunsvar i langt hovedparten af befolkningen. Den universelle influenzavaccine er designet til at give øget beskyttelse i den ældre del af befolkningen, en voksende befolkningsgruppe, der er særlig sårbar overfor influenza, med høj sygelighed og dødelighed til følge.

Beskyttelse mod epidemi
De epitoper, der er inkluderet i denne vaccine, er udvalgt fra højt bevarede dele af influenzavirus' proteiner, det vil sige proteiner, der findes i både nuværende og historiske influenzavarianter, og epitoperne er endvidere udvalgt til at dække alle humane- og fugleinfluenzavarianter. Denne universelle influenzavaccine vil, hvis den er sikker og effektiv, kunne anvendes både som en sæsonvaccine, såvel som beskyttelse mod en influenza-pandemi.

Ichors TriGrid™ indgivelsessystem anvender elektroporation til at åbne cellerne, hvilket øger DNA vaccinens evne til at komme ind i immuncellerne dramatisk, dér hvor den indgives. Metoden har vist sig over 100 gange mere effektiv end andre indgivelsessystemer. Ichors avancerede, men simple elektroporationsteknologi, minimerer risikoen for operatørfejl og sikrer en hurtig, effektiv og reproducerbar administration af DNA vaccinen, fra patient til patient, hvilket igen betyder, at den kliniske anvendelse af elektroporation fremmer færdigudviklingen og kommercialiseringen af DNA vacciner.

Begge producenterne er førende
Både Pharmexa og Ichor er anerkendte som førende inden for deres felt og bidrager med deres kerneteknologier og know-how for at accelerere udviklingen af de udvalgte samarbejdsprojekter. Pharmexa vil således være hovedansvarlig for at udvikle vaccine-delen medens Ichor er hovedansvarlig for at levere indgivelsesmetoden. De finansielle detaljer i samarbejdet er ikke offentliggjort, men parterne vil dele omkostninger og indtjening fra samarbejdsprogrammerne.

- Pharmexa er begejstret over at indgå samarbejde omkring vores unikke polyepitop projekter med Ichor, siger Marc Hertz, direktør i Pharmexa-Epimmune og fortsætter:

- Vi mener at indgivelse af DNA vacciner med elektroporation har potentialet til at revolutionere DNA vaccinefeltet. Rationelt designede
vacciner, såsom vores universelle influenzavaccine, kombineret med elektroporation, kan give helt nye muligheder for forebyggelse og behandling af vigtige sygdomme.

Kilde: Den Nordiske Børs

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094