23948sdkhjf

Parabener lovlige i hudplejeprodukter

Kravene for parabener i fødevarer er netop blevet skærpet, men i kosmetik er de hormonforstyrrende stoffer fuldt lovlige.
De fire parabener propylparaben, butylparaben, isopropylparaben og isobutylparaben er fuldt lovlige at benytte i skønhedsprodukter, skriver dagbladet Børsen.

- I kosmetik er der ikke den samme sondring, som kommissionen har indført på fødevareområdet, men der er usikkerhed om, hvordan visse parabener optages gennem huden. Generelt har man indtaget den holdning, at grundet de regler, der gælder for indholdsmængde, er parabenerne »formentlig« ikke farlige, forklarer Michael Pitzner-Bruun, der er advokat og ekspert i lovgivning for tilsætningsstoffer, Kromann Reumert.

Ifølge Miljøstyrelsen skyldes de forskellige regler for fødevarer og skønhedsprodukter, at der er forskel på, hvad man spiser, og hvad man smører på huden. Styrelsen mener ikke, at man omgår forsigtighedsprincippet ved at tillade de omdiskuterede parabener, selvom der stadig er tvivl om stoffernes konsekvenser på længere sigt.

Vil man være ekstra forsigtig vil det være en god ide at holde sig fra produkter indeholdende de fire parabener, indtil der foreligger undersøgelser om effekterne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109