23948sdkhjf

- Særligt lys er en effektiv bakteriedræber

Ingvald Christensen-direktør var imponeret fra første færd
Spredning af bakterier er stadig en af fødevarebranchens største trusler - blandt andet eksemplificeret af listeriasagen i 2014.

Hos Odense-virksomheden Ingvald Christensen, der leverer maskiner og andet udstyr til branchen, er man ikke i tvivl om, at lys er vejen frem i kampen mod bakterierne. Nærmere bestemt UVC-lys.

Virksomhedens direktør, Jesper Mayland Christensen, har i mange år søgt en mere optimal løsning på problemet med bakteriespredning,og han mener nu at have fundet den:

- Jeg opdagede UVC-lyset på fødevaremessen IFFA i Frankfurt for tre år siden og var allerede dengang imponeret over, hvad det kunne.

- Da listeria-sagen så brød ud, kontaktede jeg den østrigske producent og sikrede os rettighederne til at sælge det i Danmark, fortæller han.

Kim, vira og svampe

Direktøren forklarer, at steriliseringenheden, som afgiver det effektive UVC-lys, sikrer en eliminering af de mikroorganismer, der findes i luften - eksempelvis smittekim, vira, gærsvampe og skimmelsporer.

Udover udstyr til at rense luften findes der også andre enheder, som kan rense transportbånd og
andre bakteriefyldte flader. De kan bruges i blandt andet kølerum, opskærings- og pakkerum og i videnskabelige laboratorier.

En af de kunder, der har købt UVC-lyset hos Ingvald Christensen, er Jens Munch fra Slagter Munch i Skagen.

Læs også: Scanner skal opdage fordærvede fødevarer

- UVC-lysene er sat op to forskellige steder, blandt andet for at bekæmpe fugt. Efter at de er kommet op, har vi slet ikke det sorte skimmel, som kan komme. Før vaskede vi af en gang om måneden, nu gør vi det et par gange årligt, fortæller han.

- Lyset giver det sidste

En anden bruger af lyset er BF Oks,som forædler blandt andet oksehøjreb.

- På grund af listeria-sagen der også ramte os, ønskede vi at beskytte vores produktion endnu bedre og investerede derfor i UVC-lys. Rengøring og hygiejne er selvfølgelig det vigtigste, men lyset har givet det sidste. Vores egenkontrol viser, at bakterier ikke længere har nogen grobetingelser her hos os, siger Michael Geertz, der er direktør hos BF Oks.

Ifølge Jesper Mayland Christensen hos Ingvald Christensen har lamperne en virkningsgrad på op til 99,99 procent.

- Vi forhandler til en branche, der møder stadig større krav til hygiejne. Der er ikke plads til fødevareskandaler, så derfor har ethvert tiltag, der kan udrydde risici, bestemt sin berettigelse, siger han.

Ingvald Christensen er eneste forhandler i Danmark, hvor priserne begynder ved 3.000 kroner.

Jesper Mayland Christensen overtog i 2005 posten som administrerende direktør efter sin far, og siden skiftet har Ingvald udviklet sig markant. I dag
består kundegruppen ikke blot af slagteribranchen, idet virksomheden producerer til alle fødevaregrupper. Sortimentet er blevet udvidet med blandt andet kassevaskere, pakkemaskiner og altså steriliserende lys.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094