23948sdkhjf

Dansk bryghus skal lave øl med Storbritanniens ældste bryggeri

Danske Amager Bryghus skal lave øl med det 318 år gamle bryggeri Shepherd Neame Brewery. Med 124.000 liter på fad er brygsamarbejdet det hidtil største for danskerne, skriver nyjhedsmediet FødevareWatch.

Reaktionen var "WOW", da Amager Bryghus fik en mail i indbakken fra det britiske bryggeri Shephard Neame Brewery, der med en grundlæggelse i 1698 er det ældste bryggeri i Storbritannien. Ifølge bryggeriet er der beviser for, at der blevet brygget på grunden helt tilbage til renæssancen.

Med 328 pubber og hoteller spredt rundt om i den sydøstlige del af England og en omsætning i 2016 på 1,2 mia. kr. og et resultat på 105,7 mio. kr. er det et mindre øldynasti, det familieejede bryggeri har fået stablet på benene over de seneste 318 år.

- Det er de tunge drenge, som vil lege med os nu. Vi synes, det er lidt vildt, at vi kan komme ud så bredt med en af vores øl på det britiske marked, også selvom det er i deres regi. Den vil blive solgt på samtlige af deres barer og hoteller som cask, siger medejer af Amager Bryghus Morten Lundsbak til FødevareWatch.

Amagerkanerne og briterne skal lave to bryg hver på 62.000 liter så i alt 124.000 liter. Det svarer til 30 pct. af Amager Bryghus’ nuværende årsproduktion.

- Jeg blev tændt på ideen, da jeg hørte mængderne, de ville lave. Det er lidt vildt for Amager Bryghus at lave så store liter. Man skal helt op til Carlsberg eller Royal Unibrew i Danmark for at nå de her batch-størrelser, siger Morten Lundsbak til FødevareWatch.

Det er Amager Bryghus’ indian pale ale Todd - The Axe Man, som skal brygges og ud til de 328 beværtninger.

Til at klare opgaven bliver assistentbryggeren René Hulgreen hos Amager Bryghus sendt til byen Faversham i området Kent, hvor Shephard Neame Brewery ligger. Sammen med de britiske bryggere skal han 17. og 18. oktober brygge alt øllet.

/Ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11