23948sdkhjf

Den danske ølpris 2018 uddelt

Jacob Storm og Morten Valentin Lundsbak, grundlæggerne af Amager Bryghus, modtog i weekenden Den Danske Ølpris 2018 for deres arbejde med at være en af grundstenene i ølrevolutionen.

- Med øl fra Amager Bryghus er vi i den inderste kerne af ølrevolutionen. Det er umuligt at tale om den danske ølrevolution uden at nævne Amager Bryghus, forklarer Hans Peter Jepsen, landsformand i Danske Ølentusiaster.

Øl-serien "Sinners" om de syv dødssynder blev oversat til syv typer øl og beviser, at Jacob Storm og Morten Valentin Lundsbak fra Amager Bryghus mestrer øllet i al dets mangfoldighed. Særligt ølrevolutionens signaturdrik; den humlede IPA.

- Undervejs i jeres hvileløse udforskning af nye typer øl, er det ovenikøbet lykkedes jer at brygge nogle nyklassiske, danske øl, som er et must for mange ølentusiaster: Jeg vil nøjes med at fremhæve én øl. "Hr. Frederiksen", en imperial stout, sagde Hans Peter Jepsen, landsformand for Danske Ølentusiaster, der står bag prisen..

"Hr. Frederiksen" var blandt de 50 bedste øl i verden ifølge Ratebeer. "Hr. Frederiksen" var den første øl, som Amager Bryghus eksporterede. En amerikansk importør af øl fik også smag for "Hr. Frederiksen" på en Ølfestival for ti år siden, og han begyndte at importere den til USA. I dag eksporterer Amager Bryghus omkring 70 procent af alle øl, der produceres. Og alle øl brygges i et nyt, stort bryghus, der, som det gamle, ligger på Amager.

Danske Ølentusiaster uddeler Den Danske Ølpris til en person/virksomhed, som har gjort sig positivt bemærket med arbejdet for udbredelse af kendskabet til det gode øl i Danmark og/eller internationalt. Prisen uddeles én gang om året.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08