23948sdkhjf

Gråsten Fjerkræ har stor succes med dyrevelfærd

Ænderne kan selv gå den korte vej til slagteriet
En bevidst satsning på dyrevelfærd.

Det er ifølge sønderjyske Gråsten Fjerkræ baggrunden for, at virksomheden på mindre end et år kan notere en fremgang i salget af frilands landænder og frilands berberieænder på ikke mindre end 46 procent.

-Jeg tager det som et bevis på, at vores strategi er rigtig, og noterer mig med en vis stolthed, at en af landets store detailkæder har ønsket at få sin helt egen levering af ænder til både mortensaften og jul, siger bestyrelsesformand Gunder P. Jensen. Han og hans hustru overtog i 2007 virksomheden, der er grundlagt i 1987.

Gunder P. Jensen peger også på, at Dyrenes Beskyttelse i sin Andeguide 2015 har tildelt Gråsten Fjerkræ 4,5 stjerner ud af fem mulige for virksomhedens Berberie Gourmet And.

- Kendetegnende for vores opdræt af ænder er, at det sker på arealer i umiddelbar nærhed af slagterierne. Ænderne kan selv gå den korte vej til slagteriet, og derved påvirkes kødkvaliteten ikke af en lang og stressende transport, nævner han.

Opdrættet og slagtningen af både landænder og berberieænder sker på tre slagterier i nærheden af Flensborg, mens de økologiske berberieænder i dag kommer fra Frankrig. I 2017 etableres også en økologisk produktion i Tyskland.

-Tvangsfodring, klipning af både næb og klør og plukning af dun på levende dyr hører ikke hjemme i vores koncept. Vi tager dyrevelfærd alvorligt, og heldigvis bliver forbrugerne mere og mere bevidste om, at fjerkræs opvækst har betydning for kvaliteten. Prognoser viser, at fjerkræ i 2023 vil tegne sig for den største andel af det totale kødmarked, så produkterne skal være i orden, fastslår Gunder P. Jensen.

Gråsten Fjerkræ beskæftiger 25 medarbejdere i Danmark, og mellem 60 og 70 hos sine underleverandører i Tyskland og Frankrig.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063