23948sdkhjf

Overset EU-regel en stor udfordring for producenter af procesudstyr til fødevareindustrien

Et EU-krav til sporbarhed af komponenter, enkeltdele og materialer, som indgår i procesudstyr til fremstilling af fødevarer, er blevet en stor udfordring for en række danske udstyrsproducenter og fødevarevirksomheder. Stålcentrum sætter fokus på det næste ukendte krav om sporbarhed på en temadag i Vejle den 27. januar.
Kravet om sporbarhed fremgår af et afsnit i EU’s forordning 1935/2004 om materialer og genstande bestemt til kontakt med fødevarer. Her står der, at materialernes og genstandenes sporbarhed skal sikres i alle led for at lette kontrol, tilbagekaldelse af mangelfulde produkter, forbrugeroplysning og placering af ansvar.

- Dermed skal udstyrsproducenten i princippet have styr på identiteten af hver eneste pakning, rør og ventil i udstyret, så man ved, hvem der har leveret hvilke komponenter hvornår. Men i dag må vi konstatere, at det sjældent er tilfældet. Mange ved slet ikke, at der er et krav om sporbarhed, siger forretningsfører John Kold fra virksomhedsnetværket
Stålcentrum, som nu gør noget ved sagen.

Det sker ved at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal udvikle et praktisk anvendeligt system, som udstyrsproducenterne kan bruge til at etablere og dokumentere sporbarheden.

- Det er der behov for, fordi EU-kravet er formuleret, så det ikke just er operationelt. Vi vil derfor lave et system, der sikrer, at lovgivningens krav bliver overholdt, og som samtidig er så enkelt som muligt at bruge for virksomhederne. Vi satser på at være færdige allerede efter sommerferien, siger John Kold.

For at informere om problemstillingen og få input til arbejdsgruppen afholder Stålcentrum en temadag om sporbarhed den 27. januar 2009 i Vejle.

Læs mere om programmet her.

Kilde: Staalcentrum

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063