23948sdkhjf

Landbrug og fødevareerhverv samles i ny stærk organisation

Landbrugsraadet, Dansk Landbrug og Danish Meat Association (DMA) samles i en ny fælles organisation, der skal repræsentere det danske landbrug og fødevareerhverv fra jord til bord.
Dermed skabes en stærk samlet organisation, der får som sin væsentligste opgave at sikre optimale rammevilkår for dansk fødevareproduktion i årene fremover.

- Det danske fødevareerhverv er Danmarks største kompetenceklynge og den største netto-eksportør. Dermed udgør vi en helt fundamental del af dansk økonomi. Men vi er samtidig et erhverv, som reguleres meget stramt og ofte med national særlovgivning, der gør det uhyre vanskeligt for os at konkurrere på verdensmarkedet, siger Peter Gæmelke, formand for Dansk Landbrug og præsident for Landbrugsraadet.

- Det bliver en hovedopgave for den nye organisation at arbejde tæt sammen med politikere og det øvrige samfund om at løse de problemer, som erhvervet har, og samtidig få sikret attraktive rammevilkår, så vi også fremadrettet kan bidrage til samfundsøkonomien. Den opgave løser vi bedst og mest rationelt i en samlet organisation, siger Asger Krogsgaard, formand for Danske Slagterier og DMA.

Hertil kommer, at en sammenlægning af organisationerne til én muliggør en effektivisering af opgavevaretagelsen og dermed lavere samlede omkostninger for medlemmerne.

Alle får optimal interessevaretagelse
Den nye organisation får hovedkontor på Axelborg i København. Den får et formandskab på seks personer repræsenterende såvel landmænd som virksomheder. For at sikre en fokuseret interessevaretagelse vil organisationen få en bestyrelse, der repræsenterer primærproducenterne, og en bestyrelse, der repræsenterer virksomhederne. Disse kobles tæt til hinanden via gensidig repræsentation. Denne model skal understøtte politikudviklingen i organisationen, således at alle dele af medlemskredsen vil få optimal interessevaretagelse. Herudover får den nye organisation en fælles bestyrelse, som har ansvar for strategi, vedtægter, budgetter, regnskab mv.

Medlemskredsen i den nye organisation består af de landmænd, virksomheder og øvrige foreninger, der hidtil har været en del af Dansk Landbrug, DS/DMA og Landbrugsraadet. Nogle organisationer fortsætter både som medlemmer af den nye organisation og som selvstændige foreninger. Det gælder bl.a. Mejeriforeningen, Dansk Pelsdyravlerforening, Økologisk Landsforening og Dansk Gartneri.

Medlemmer i direktionen
Den hidtidige adm. direktør for Dansk Landbrug, Carl Aage Dahl bliver adm. direktør for den nye organisation. Den øvrige direktion kommer til at bestå af den hidtidige adm. direktør for DMA, Christina Hvid og direktør Claus Søgaard-Richter, som i dag er medlem af direktionen i Landbrugsraadet. De får sammen ansvaret for at udvikle, organisere og bemande den nye organisation. Der er endnu ikke taget stilling til navnet på organisationen.

Arbejdet med at etablere den nye organisation forventes at være afsluttet inden sommerferien. I den periode fortsætter de eksisterende organisationer i en meget tæt koordination. Den hidtidige adm. direktør i Landbrugsraadet, Freddy Svane, fratræder efter gensidig aftale sin stilling. Derfor er Carl Aage Dahl konstitueret som adm. direktør i Landbrugsraadet i etableringsfasen.

Kilde: Landbrugsraadet / www.landbrugsraadet.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094