23948sdkhjf

Fødevareministeren åbner Agro Food Park i Skejby

Den nye vidensklynge inden for landbrug- og fødevarer, Agro Food Park i Skejby, åbner officielt i dag den 9. september 2009. Fødevareminister Eva Kjer Hansen er blandt åbningstalerne.
Åbningen finder sted i dag kl. 11.45-13.30 på Landscentret, Udkærsvej 15, i Skejby, skriver www.lf.dk .

- Agro Food Park er planlagt som et internationalt kraftcenter for innovation og videnspredning om landbrug og fødevarer, forklarer adm. direktør Frank Bennetzen, Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret, der sammen med AgroTech og Århus Kommune er initiativtagerne til Agro Food Park.

3.000 nye arbejdspladser
- Formålet med Agro Food Park er at etablere en fysisk base, der kan styrke udnyttelsen af viden og dermed forbedre mulighederne for danske landbrugs- og fødevarevirksomheder. I sidste ende med det mål at styrke konkurrenceevnen, give øget vækst og flere arbejdspladser, fortsætter Frank Bennetzen, der forudser, at der om 10 år vil være 3.000 videnstunge arbejdspladser i Agro Food Park.

Målet er også, at parken udvikler ekspertise inden for fødevarer set i relation til sundhed – blandt andet via et tæt samarbejde med Det Nye Universitetshospital i Skejby. Organisationen i parken kommer til at bestå af et Lederskab og et sekretariat. Der arbejdes netop i disse dage på at få de sidste navne på plads i Lederskabet, der har adm. direktør Frank Bennetzen for bordenden. Lederskabet udgøres af centrale personer fra virksomheder, myndigheder, forsknings- og uddannelsesinstitutioner.

Projekthotel
I løbet af 2010 begynder etableringen af et projekthotel i Agro Food Park, hvor virksomheder kan leje kontorpladser. Hotellet bliver placeret i forbindelse med Landcentret, så partnere i projekthotellet kan have gavn af Landscentrets forskellige faciliteter. Den videre udbygning af Agro Food Park vil ske i takt med at virksomheder, uddannelsesinstitutioner og andre etablerer sig i området enten, i lejede lokaler eller i egne nye bygninger.


Kilde: Landbrug & Fødevarer

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078