23948sdkhjf

Trods Tulip-protester: Stadig mistanke mod forloren hare. "Bestyrket mistanke"

Én bestemt ting kan fødevareproducenten Tulip og Fødevarestyrelsen kun blive enige om at være uenige om.

Og det er: Hvornår er man frikendt for salmonella?

Hos Tulip anser man det for udelukket med beviser og dokumentation, at et produkt med forloren haren overhovedet kan have været smittekilde til et salmonellaudbrud.

Det mener man dog ikke hos Fødevarestyrelsen.

På trods af timelange kontroller og uafhængige laboratorieprøver og 3 måneders dokumentation af fabriksprocesser fra Tulip, så fastholder styrelsen over for Food Supply, at Tulips produkt er hovedmistænkt som smittekilde.

Læs også: Flere fund af fugleinfluenza på Sydsjælland

- Vi har heller ikke forventninger om at finde salmonella i produkterne. Forekomsten af salmonella i varen må forventes at være lav og ujævnt fordelt, og det er derfor ikke muligt at friteste partiet ved analyser, siger Nikolas Kühn Hove, beredskabschef i Fødevarestyrelsen,

Han understreger, at mistanken kun retter sig mod én bestemt produktionsdato og ét bestemt parti, men at mistanken er fastholdt og bestyrket.

Mistanken bygger på 14 salmonella-ramte patienter, som er blevet interviewet.

- 8 af disse har spist forloren hare, og vi kan underbygge mistanken konkret med købsdata, siger Nikolas Kühn Hove.

Læs også: Kødproducenter vil også være kødfri

Han siger også, at efterforskningen har indsnævret mistanken til det mistænkte parti. Ingen andre fødevarepartier er således under mistanke.

Og den mistanke falder ikke bort, selv om massive undersøgelser ikke har vist afvigelser i produktionen hos Tulip, hvor færdigretten er blevet opvarmet til temperaturer, som myrder salmonella. Og heller ikke selv om ingen testresultater på fabrikken i Aalborg har vist spor af sygdomssmitten.

- Vi kender Tulip som en virksomhed der har fokus på fødevaresikkerhed. Vores erfaring fra tidligere sager i andre sammenhænge viser dog, at det stadig ikke kan udelukkes, at der har fundet fejl sted, siger Nikolas Kühn Hove.

Hos Tulip siger kommunikationsansvarlig Michael Ravn derimod, at han er overbevist om, at smitten ikke kan være kommet fra Tulip.

Læs også: Muggen mousse: Kæde trækker dessert tilbage

- Vi har afvist det med fyldestgørende dokumentation, siger han til Food Supply og opremser en række af foranstaltninger, som har fundet sted siden tilbagetrækningen.

- Der er ikke fundet salmonella, og det kan ikke lade sig gøre med den måde, som det varmebehandles hos os. Bagefter tilberedes det igen hjemme hos forbrugeren.

Det produkt, som Fødevarestyrelsen mistænker, er produceret 4. november og er blevet solgt i Coops dagligvarebutikker.

Hos Fødevarestyrelsen meddeler man i øvrigt, at efterforskningen fortsætter.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Tyggegummi-projekt erklæret konkurs

Rekordår hos Danish Crowns grillspecialister

Thorfisk lukker - Scanfish opruster i Hanstholm

Seafood Danmark har opkøbt Taabbel og flytter selskabets aktiviteter i Thorfisk fra Hvide Sande til Hanstholm

Lykkeposer med overskudsvarer skal nedsætte madspild i Kvickly

Så er øl-is fra Thy klar

Madværkstedet nærmer sig udsolgt

Den københavnske fødevaremesse har kun få stande tilbage

Nyhedsbrev

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Kæden har for længst forgyldt sine norske ejere

Online Avis Arkiv

Skare vil udvide sin kødfabrik

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

I år konkurrerer syv innovative produkter om at modtage prisen

2

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Dollarkursen driller ingredienskoncernen Chr. Hansen

Ugens grin: Rod i regnskabet

Klingenberg Ost modtager pop op-pris

Carlsberg-kontor ransaget

Flyvende start for øbaseret blomstervin

Øko-pris til Byens Køkken

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Mette Munks pengepil peger atter opad

Brødfabrikken eksporterer nu til over 25 lande

Uheld kostede Danforel millioner

Ørredproducenten mistede flere ton fisk

Vega Sea buldrer frem på laksefronten

Feldt igen eneejer af juicefabrikken Seimei

Han har købt alle aktier tilbage

Slagteri inviterer indenfor

700 æsker romkugler på en måned

En automatiseret pizza, tak

To robotter har lært at slynge pizzadej

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Konference stiller skarpt på Ernærings- og sundhedsanprisninger

IPW Systems får endnu en ny udvikler

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Innovationskonkurrence høster ansøgninger fra 45 lande

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent.

Bideskinner – et specialprodukt fra Gravlund Industrigummi

Hør om virksomheders erfaringer med at håndtere udfordringer for materialer i barske miljøer

Next Step kompetenceudvikling

RGTS 1-faset softstarter: let konfiguration og op til 40% reduceret startstrøm

Logistik for e-handlere

Nyt spiralbånd giver en skånsom og nem måde at flytte et produkt ned til et lavere niveau

Komplette løsninger inden for intern logistik

Berendsens industrivask er langt mere miljøvenlig end hjemmevask af arbejdstøj

Elektronikken erstatter hydraulikken - effektivitet og minimal vedligeholdelse!

Bliv godt klædt på: ERFA-møde om fødevarekontaktmaterialer

Få dit eget trykluftkompendium hos Granzow!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny fødevarepumpe forhindrer at pumpens mineralske olier lækkes i chokoladen

Dansk Procesventilation har færdiggjort projekt med olietågeudsugning fra CNC-maskine

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

Ses vi på Scanpack 2018?

Aunsbjerg viser vejen med lagerrobotter

Trykluft bruges mange steder i fødevareindustrien

Siemens Scalance SC600

Send til en kollega

0.278