Trods Tulip-protester: Stadig mistanke mod forloren hare. "Bestyrket mistanke"

Én bestemt ting kan fødevareproducenten Tulip og Fødevarestyrelsen kun blive enige om at være uenige om.

Læs også: Danish Crown køber dansk pepperoni-gigant

Og det er: Hvornår er man frikendt for salmonella?

Hos Tulip anser man det for udelukket med beviser og dokumentation, at et produkt med forloren haren overhovedet kan have været smittekilde til et salmonellaudbrud.

Det mener man dog ikke hos Fødevarestyrelsen.

På trods af timelange kontroller og uafhængige laboratorieprøver og 3 måneders dokumentation af fabriksprocesser fra Tulip, så fastholder styrelsen over for Food Supply, at Tulips produkt er hovedmistænkt som smittekilde.

Læs også: Ups: Der er gluten i glutenfri tortilla

- Vi har heller ikke forventninger om at finde salmonella i produkterne. Forekomsten af salmonella i varen må forventes at være lav og ujævnt fordelt, og det er derfor ikke muligt at friteste partiet ved analyser, siger Nikolas Kühn Hove, beredskabschef i Fødevarestyrelsen,

Han understreger, at mistanken kun retter sig mod én bestemt produktionsdato og ét bestemt parti, men at mistanken er fastholdt og bestyrket.

Mistanken bygger på 14 salmonella-ramte patienter, som er blevet interviewet.

- 8 af disse har spist forloren hare, og vi kan underbygge mistanken konkret med købsdata, siger Nikolas Kühn Hove.

Læs også: Fødevarestyrelsen skal tvangslukke madfuskere

Han siger også, at efterforskningen har indsnævret mistanken til det mistænkte parti. Ingen andre fødevarepartier er således under mistanke.

Og den mistanke falder ikke bort, selv om massive undersøgelser ikke har vist afvigelser i produktionen hos Tulip, hvor færdigretten er blevet opvarmet til temperaturer, som myrder salmonella. Og heller ikke selv om ingen testresultater på fabrikken i Aalborg har vist spor af sygdomssmitten.

- Vi kender Tulip som en virksomhed der har fokus på fødevaresikkerhed. Vores erfaring fra tidligere sager i andre sammenhænge viser dog, at det stadig ikke kan udelukkes, at der har fundet fejl sted, siger Nikolas Kühn Hove.

Hos Tulip siger kommunikationsansvarlig Michael Ravn derimod, at han er overbevist om, at smitten ikke kan være kommet fra Tulip.

Læs også: Tulip-ansatte arbejder igen: "Vi vred armen om på ledelsen og slap af med en tyran"

- Vi har afvist det med fyldestgørende dokumentation, siger han til Food Supply og opremser en række af foranstaltninger, som har fundet sted siden tilbagetrækningen.

- Der er ikke fundet salmonella, og det kan ikke lade sig gøre med den måde, som det varmebehandles hos os. Bagefter tilberedes det igen hjemme hos forbrugeren.

Det produkt, som Fødevarestyrelsen mistænker, er produceret 4. november og er blevet solgt i Coops dagligvarebutikker.

Hos Fødevarestyrelsen meddeler man i øvrigt, at efterforskningen fortsætter.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Nu lukker Espersen ned i Fredericia

Ny Hanegal-fabrik til færdigretter er stadig uafklaret

Men den kommer, og den skal kunne udvides, siger ledelsen

Kendt bøfkæde mistede millioner sidste år

- En skrøne, at man ikke kan dyrke vin i Danmark

Men det kræver ordentligt vejr - og i Skærsågaards tilfælde hjælp fra dygtige, tyske ønologer

Etiket-tjek kan spare en formue

Bryghus på toppen: Udvider bar og restaurant

Nyhedsbrev

Bornholmsk fiskeekspert delvist solgt

Ugens grin: Sælgeren og fåreflokken

Co-Ro tog et gevaldigt saft-dyk

Men Sun Lolly-producenten sprøjter nye produkter ud i stor stil

Mejerierne hædrede den gode fødevaredebat

Ny maskine sætter fart i fristelserne hos Easyfood

FoodTech sætter viden på menuen

Messen i Herning omdanner i år den ene messehal til Tech City

Ny bestyrelse i mad-tænketank

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Danish Crown tjener flere penge trods pres på priserne

- Vores dadelplaner kan blive en kæmpesucces

The Whole Companys Henrik Winther-Olsen klar til produktion i Dubai - kommer måske til at konkurrere med sig selv

Lettelse hos Kohberg: Vi er er på rette spor

Efter et særdeles nedslående 2016 gik det kraftigt frem for brødgiganten i 2017

Både op og ned for Geia Food

Omsætningen steg til over 1,2 milliarder kroner, men intens konkurrence fik overskuddet til at dale

Erhvervsmanden Nils Foss er død - 90 år

Coop lukker 16 brugser

Farvel til en række butikker, der gennem en årrække har givet underskud

The Whole Company klar med helt ny serie af frugtsnacks

Koncernen vil indtage udlandet på flere fronter

Dansk Supermarked skifter navn

Ny, nordjysk gin har været oppe i skyerne

25 pubs giver brødre milliongevinst

Nu kan Arbejdstilsynet tale med ansatte alene

BioMar udvider for 90 millioner i Brande

NTF-Aalborg har skiftet direktør

FødevareDanmark: Stram den lov

Økologisk gourmet-slagteri rykker ind hos Irma

Romkuglemester er vokset yderligere

Pengene strømmer ind hos Gasoline Grill

International hæder til Skjern-gin

Gulerødder har bidt sig fast om øko-favorit

Møllerup Gods klar med danske hampefrø

Ellemann-Jensen ny fødevareminister

Dansk familie blev mangemillionærer på Hot n'Sweet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mars Valve Europe A/S på Achema messen i Frankfurt

Measurement Computing (MCC) yder nu gratis support for Linux til deres DAQ enheder

Lene har betalt Damstahls regninger i 40 år

Danmarks største (og hurtigste) slyngrenser!

B6 er også knivskarpe i gummiprodukter!

Energieffektivt materiale til luftfordeling

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Vi har netop fået fornyet den velansete DNV godkendelse for Triflex vibrationsdæmpere

Super HMI touchskærm

Brug Bürkert resistApp og få styr på kemisk resistens i din automationsløsning

ÅF A/S kører topkandidat i stilling

Sikker indgang uden partikler - hurtigt og effektivt!

Prevas har ansat Software Developer, Ralph Eastwood

Har du brug for en yderst fleksibel lagerløsning?

Bliv klogere på den bæredygtige emballageomstilling

Rustfrie fødevarefotoceller der holder

Prevas har ansat Software Developer, Henrik Bach

Automationsdag´18

Opbygning af HACCP-systemer

Læs om de nye muligheder med TIA-portalen version 15

IMA dairy food HASSIA

De helt rigtige løsninger til hårde miljøer

Der er gang i produktionen af vores nye løfteåg til truck hos vores maskinf...

Dansk fællesstand på AgroProdMash 8. – 12. oktober 2018 - skyd genvej til d...

Pilz fortsætter væksten i omsætning og medarbejderantal samt udvider produk...

Send til en kollega

0.251