23948sdkhjf

Danish Crown og SCA Packaging modtager Scanstar

På Scanpack's førstedag modtog årets Scanstar-vindere officielt deres pris. Heriblandt var SCA Packaging, som sammen med Danish Crown har udviklet en emballage, der sikrer markante besparelser på alle parametre.
Juryen i den fællesnordiske emballagekonkurrence Scanstar så det. Dommerpanelet i SCA Packaging Europes interne designkonkurrence så det. Og Danish Crown ser så mange fordele ved den ny emballage, at man kalder den en mindre revolution.

Effektiviserer og reducerer
Hidtil har Danish Crown eksporteret sine frosne nakkefileter i en transportemballage bestående af tre dele i form af en firepunkts limet bund, et låg samt et løst indlæg til rumopdeling. Nu har SCA Packaging Denmark og Danish Crown udviklet en ny løsning, som giver en række markante fordele.

Den nye emballage, som er én af i alt ni Scanstar-vindere, er fremstillet af ét stykke bølgepap, der også integrerer indlægget.
- Det er en emballage, som giver effektiv produktion, reducerer materialespild, forkorter pakketiden, effektiviserer logistikken og mindsker miljøbelastningen, siger Scanstar-juryen i sin begrundelse for at tildele den en Scanstar

- Den giver faktisk så mange fordele, at der er tale om en mindre revolution, fastslår Kim Revsbæk, der er koncernindkøber hos Danish Crown og fortsætter:

- Vi stiller konstant krav til vores leverandører om at finde besparelser i kroner og ører, men også meget gerne i CO2-belastningen, og den nye løsning fra SCA indfrier i høj grad begge dele. Og så giver den os tilmed en emballage, som er blevet tre til fire gange så stærk. Det kan man da kalde en betydelig forbedring, siger Kim Revsbæk.

Plads- og CO2-besparelser på mere end 50%
Alene på kartonet giver den nye emballage Danish Crown en besparelse på mere end 750.000 kr. årligt, men også arbejdsmæssigt er der en gevinst.

Danish Crown pakker og eksporterer på årsbasis omkring 12 mio. frosne nakkefileter. Hidtil har operatørerne på pakkelinien skullet håndtere flere forskellige emballage-dele, men med den nye løsning, er der kun én emballagedel at holde styr på.

- Dermed vil den nye emballageløsning spare både tid og arbejdskraft, påpeger key account Manager Benny Olesen fra SCA Packaging.

- Dertil kommer, at den fylder mindre end halvt så meget som den hidtidige emballage. Det vil sige, at vi skal sende mindre end halvt så mange lastbiler med emballager - hvilket jo igen reducerer CO2-aftrykket tilsvarende. Og hos Danish Crown bliver den påkrævede lagerplads også reduceret, uddyber han.

Snart køreklar
Den nye emballage er blevet testkørt på slagteriet i Horsens.

- Og her er de sidste tests netop ved at blive udført, så vi er nu tæt på at kunne sætte den ind til erstatning for den hidtidige løsning, siger Kim Revsbæk, der sammen med SCA Packaging deltog i Scanstar-prisoverrækkelsen i går.

- Scanstar-prisen er en anerkendelse, som er fuldt fortjent, ikke mindst til SCAs konstruktør Poul Jensen, der har fået den smarte idé og som ved flere lejligheder har hjulpet os med særdeles gode løsninger. Men det gælder naturligvis også SCA Packaging som helhed, siger Kim Revsbæk.

Læs også:
Danske emballagevirksomheder mest innovative i Norden
Færch Plast vinder Scanstar for emballage til suppe

Kilde: Danish Crown

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094