23948sdkhjf

Brødproducenter tilbagekalder produkter med GMO

Kohberg, Bake & Take og den økologiske fødevarevirksomhed Urtekram har kaldt et større antal produkter tilbage, efter det er blevet påvist, at deres brød er fyldt med genmodificeret frø.
Ifølge Fødevarestyrelsen er der ikke umiddelbare farer forbundet med at spise bollerne og brødet, men at tilbagetrækningen sker, fordi genmodificerede hørfrø ikke er godkendt til salg i Danmark. Det skriver Ingeniøren i dag.

Hos Kohberg understreger kvalitetschef Berit Munk, at virksomheden har sin egen kontrol med forekomsten af GMO i korn, men at hørfrø ikke har været omfattet heraf. Det er årsagen til, at de genmodifiocerede hørfrø er sluppet gennem bageriets kvalitetskontrol.

- Det er et spørgsmål om at vide, hvad man skal lede efter. Genmodificerede hørfrø er ikke godkendt inden for EU, så derfor kigger vi typisk ikke efter det. Som jeg har forstået det, stammer de fra Canada og er havnet i nogle boller til det professionelle marked, som vi har købt hos en underleverandør i Tyskland, udtaler kvalitetschefen til Ing.dk.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094