Ud med de 37 timer – folk vil selv bestemme deres arbejdstid

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

De fleste synes, at lønmodtagere selv skal bestemme antallet af timer

Hele 83 procent af danskerne er overvejende enige i, at man som lønmodtager skal kunne arbejde mere i nogle perioder og mindre i andre perioder af arbejdslivet.

Det skriver Berlingske fredag.

Samtidig mener 75 procent, at man som lønmodtager selv skal have ret til at bestemme, hvor mange timer man vil arbejde.

Meningsmålingen om fleksibel arbejdstid er foretaget af TNS Gallup for Berlingske. Mens det sidste ønske kan lyde urealistisk, er fleksibel arbejdstid allerede in, fortæller professor i statskundskab Thomas Bredgaard fra Aalborg Universitet.

- Mange lønmodtagere oplever, at de godt kunne ønske sig bedre balance mellem familieliv og arbejde, blandt andet fordi der er en uhensigtsmæssig fordeling af arbejde over et arbejdsliv. Du skal knokle, lige når du kommer ind på arbejdsmarkedet, hvor du også skifter familie, siger Thomas Bredgaard til Berlingske.

Fremtiden for større fleksibilitet for medarbejderne på arbejdsmarkedet ifølge professoren en nød, man ikke har fået knækket endnu.

- Nogle virksomheder giver deres medarbejdere noget frihed, og i nogle overenskomster har man taget hul på det. Men politisk har det været et område, som man ikke har fået adresseret. I udgangspunktet har vi et meget fleksibelt arbejdsmarked herhjemme, men det er især fleksibelt for arbejdsgiverne, der har mulighed for at hyre og fyre og skrue op og ned i opgaverne for medarbejderne, siger Thomas Bredgaard.

Den netop vedtagne overenskomst for cirka en halv million privatansatte på DA- og LO-området vil blandt andet fordoble den såkaldte fritvalgslønkonto, der giver medarbejdere mulighed for at spare ekstra kroner op til ferien eller købe ekstra omsorgsdage.

 



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Mælkepulver efter alle robotkunstens regler

Hundested-virksomhed har satset benhårdt på automation

Studerende har lavet en kødportal

Orkla sælger K-Salat til Stryhns

Industribageruddannelse flot fra start

Luft driller Højer Pølser

DLG flytter hovedkontoret fra København til Fredericia

Nyhedsbrev

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Håndværksbager med stordriftsfordele

Foodpeople: Man kan godt kalde sig en håndværksbager, selv om man omsætter for over 100 millioner kroner om året

Blodbad på vej: Mille bygger ny fabrik

Regner med at fordoble omsætningen i 2018

Ny filetfabrik vil give Danmark friskere fisk

Royal Norden Seafood satser mest på rødspætter

Pakkerobotter står højt på ønskelisten

Bodylabs proteinsucces er sat til salg

Medie: Arla er oplagt som køber af producenten af kosttilskud og berigede fødevarer

Ny kæmpetørrer tager over i Thyborøn

Bornholmsk chips-eventyr tager fart

McDonald's klar med kødfri burger

- Det her er simpelthen fødevarernes bungy jump

At spise melorme er både skræmmende og megafedt, mener nye producenter i Aalborg

Aalborgensiske insektfolk er tæt på det store gennembrud

Crickster klar med ovnkapacitet til 1.400 larveglas om dagen

Andesalg satte rekord

BC Catering fordobler lager

Aftale er på plads: Mille Food bliver forgyldt

Her laver de ost til tre millioner pizzaer hver eneste dag

Det samme personale kunne pludselig producere tre gange så meget

Kiks-producent har hemmelige planer

ISS sætter sig tungt på soldatermad

Ny restaurant eksperimenterer med matchende cocktails

Årets restaurantchef: Intet uden mit team

Ny cateringdirektør på plads hos Løgismose Meyers

S: Danmark skal kæmpe for nedre EU-grænse for selskabsskat

Bornholm afslører: Ny madfestival til sommer

Roskilde får stort fødevarecenter

Aalborgensisk kulturgrund får madmarked

HKScan skuffer i tredje kvartal

Billund-firma flytter og udvider

Chefprofil skifter: Fra Lars Løkke til Danish Crown

Ærgerlig bager: Derfor kom der metal i vores kiks

Få virksomheder hopper på bonusordninger for flygtninge

Pas på: Risiko for metalstykker i kiks

Se alle Medlemmernes egne nyheder

E-bog: Vejledning til limning af kompositmaterialer

AVN Hydraulik på Ajour 2017

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kranservice: se hvorfor Muehlhan vælger Fyns Kran Udstyr

Denico Food Ingredients på Fi Europe 2017 fra den 28-30 November

Temadag omkring ”Grønne” krom(VI) frie overflader på aluminium

Kapselpåsætter fra Trepak International AB

Væskefiltrering – med effektivitet og dokumentation i fokus

Lær at genbruge dine konstruktioner - deltag på Inventor iLogic – Produktkonfiguration d. 14/12

Hjemmesider øger salget med klima-ikon!

Lefon rørsave – en fremragende løsning til rustfrie mejerirør

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Thanksgiving torsdag den 23. november 2017

QMS-Consults kursuskatalog for 2018

Advances in hygienic design guidelines and Industrial best practice

Emotron Softstarter

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsuger til Abenas nye produktionslinje

Følg os på Facebook og vind en kurv

November nyhedsmail fra KE Fibertec

Den eneste sande grønne kilowatt-time er den, der aldrig bliver brugt

Lejer til Levnedsmiddelsindustrien

YASKAWA ie4++ supersparemotor og en inverter

SEW-sats på eftermarkedet

Technor deltager på Maskinmestrenes Erhvervskonference - Ajour 2017

DENIOS - Behandling af farlige medier

Send til en kollega

0.209