23948sdkhjf

DLG og Danish Agros overtagelse af Aarhusegnens Andel er godkendt

Fredag kom godkendelsen fra konkurrencestyrelsen, som betyder, at Aarhusegnens Andel undgår konkurs.
Dansk Landbrugs Grovvareselskabs (DLG) og Danish Agros må overtage Aarhusegnens Andel.

Men overtagelse må kun ske, hvis de fusionerende selskaber frasælger dele af Aarhusegnens produktionsfaciliteter og lagerkapacitet.

Enten skal Aarhusegnens Andels produktionsanlæg på Århus Sydhavn frasælges, eller også skal både produktionsanlægget på Århus Sydhavn og lager- og skibsanløbsfaciliteter på Århus Østhavn frasælges indenfor tre måneder.

Hvis ikke det sker, skal produktionsanlægget i Galten frasælges.

– Vi gik ind i sagen om Aarhusegnens Andel af primært to årsager. Dels fordi vi kunne lave en fornuftig forretningsplan på baggrund af tre konkrete aktivitetsområder, der omfatter Axel Toft Food A/S, Nutrio A/S og en række planteavlsanlæg. Dels fordi alternativet til konsortie-løsningen ville være en konkurs for Aarhusegnens Andel. Vi har således kæmpet benhårdt af forretningsmæssige årsager og for at forhindre meget alvorlige tab for en lang række landmænd, siger Asbjørn Børsting, adm. direktør i DLG.

Arbejdet i døgndrift
Konkurrencestyrelsens direktør, Agnete Gersing siger:
- Jeg er meget glad for, at det er lykkedes at finde en løsning, så fusionen kan gennemføres, uden at det svækker konkurrencen på grovvaremarkedet. Dårligere konkurrence ville betyde højere omkostninger for landmændene og højere priser for forbrugerne.

Hun oplyser, at konkurrencemyndighederne kun skal tage stilling til, hvordan fusionen påvirker konkurrencesituationen.

- Men vi har i gennem hele forløbet været meget bevidste om, at parterne havde brug for en hurtig afklaring. Derfor har vi arbejdet målrettet på at behandle sagen så hurtigt som overhovedet muligt, siger hun og tilføjer:

- Siden Aarhusegnens Andel trådte i betalingsstandsning den 1. februar, er der bogstaveligt talt arbejdet på sagen i døgndrift.

Økonomiske problemer
DLG’s og Danish Agros overtagelse af Aarhusegnens Andel blev anmeldt til Konkurrencestyrelsen den 27. januar 2010.

Baggrunden for overtagelsen var, at Aarhusegnens Andel var i økonomiske problemer.

Som følge af fusionen sker der en opsplitning af Aarhusegnens Andel, hvor DLG og Danish Agro hver især overtager væsentlige dele af selskabet.

Se alle detaljer om sagen ved Konkurrencestyrelsen .

Om selskaberne:
Dansk Landbrugs Grovvareselskab (DLG) er Danmark største grovvareselskab. Selskabet er en stor indkøber af korn og sælger grovvarer til landmænd i hele landet. Grovvarerne omfatter bl.a. færdigfoder til kød- og mælkeproducenter, gødning, såsæd m.m.

Danish Agro er Danmarks næststørste grovvareselskab. Selskabet indkøber korn og sælger grovvarer til landmænd i hele Danmark undtagen i Nordjylland.

Aarhusegnens Andel (AAA) er et andelsejet grovvareselskab, som indkøber korn og forsyner landmænd i Syd- og Midtjylland, på Fyn og på Sjælland med grovvarer.

Kilde: Konkurrencestyrelsen
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141