23948sdkhjf

Laksefirma klar til kæmpevækst

Ejere pumper 60 millioner kroner ind, så produktionen kan firedobles
Langsand Laks, der producerer laks i betonsiloer på land, gør klar til næsten at firedoble produktionen. Den er nu på cirka 800 ton fisk om året, men et nybyggeri til cirka 60 millioner kroner skal bringe produktionen op på 3.100 ton, fortæller Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Pengene kommer fra den norske koncern Atlantic Sapphire, der ejer over 90 procent af Langsand Laks i Hvide Sande. Nybyggeriet ventes at stå klart i december.

- 75 procent af de fisk, vi laver, eksporteres til USA, hvor forbruget af laks er i vækst. Efterspørgslen er rigtig stor, og der er et enormt potentiale. De amerikanske forbrugere er meget bevidste om bæredygtig produktion, siger stifter og medejer af Langsand Laks Thue Holm til avisen.

Virksomhedens laksesiloer bliver forsynet med vand fra Vesterhavet via en næsten to kilometer lang rørledning. Æggene kommer fra Island hver tredje måned i tre kasser, og to år senere er indholdet af hver enkelt kasse forvandlet til cirka 2.200 kasser laks, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078