23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Svinekød skal hedde grisekød

Ordet svin er på vej væk fra kødpakkerne af hensyn til de unge

Svinemørbrad bliver til mørbrad af gris. Svinekotelet bliver til kotelet af gris. Og sådan bliver det hele vejen igennem, når det handler om det, vi i dag kalder svinekød: Svine-/griseproducenterne og detailhandelen er blevet enige om at udfase brugen af ordet svin i forbindelse med kød og erstatte det med gris.

Det skriver Samvirke.

- Der er gået et analysearbejde forud for planerne om at erstatte ordet svin med gris. Gris har en mere positiv klang end svin, og det er ofte gris frem for svin, de unge bruger, når de søger på Google efter retter, opskrifter og anden information, fortæller chefkonsulent Vicky Emné Ryge, Landbrug & Fødevarer, til Samvirke. Hun tilføjer, at de unge er nutidens og fremtidens forbrugere, og at Landbrug & Fødevarer derfor har valgt at tilpasse sprogbrugen til dem.

Mange steder kommer ordet gris på kødpakkerne i stedet for svin fra begyndelsen af næste år. Men allerede fra næste måned begynder man i Coops butikker at udskifte etiketterne på de første af pakkerne, oplyser Mette Mecklenburg, fødevarekonsulent i Coop, til magasinet.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.062|instance-web02