23948sdkhjf

Det sker: In defence of food - en konference om fødevarer og sundhed

Hvordan har industrialiseringen af fødevareproduktionen påvirket vores spisevaner – og hvad er konsekvenserne for vores helbred? Indlæg af bl.a. fødevareminister Henrik Høegh.
Fredag 12. november er Levnedsmiddelselskabet i IDA værter for konferencen: ”In defence of food”. Konferencen sætter en række centrale spørgsmål i spil, når det gælder sammenhængen mellem fødevarer og sundhed.

”Hvad ved vi om sammenhængen mellem fødevarer og sundhed? Hvordan har industrialiseringen af fødevareproduktionen påvirket vores spisevaner – og hvad er konsekvenserne for vores helbred? lyder nogle af de spørgsmål, som konferencen forsøger at kaste lys over.

På konferencen er der indlæg af bl.a. fødevareminister Henrik Høegh, der taler om ”Green Growth – perspectives and plans for Danish food and food production.”

På talerstolen er også den franske madsociolog Dr. Claude Fischler, der taler om den kulturelle og sociale indflydelse, når det gælder vore spisevaner og valg af fødevarer. Dr. Claude Fischler er forskningschef ved Centre National de la Recherce Scientifique samt leder af Edgar Morin centret i Paris.

Fra Sverige kommer Mats-Eric Nilsson, der både som nyhedsjournalist og fagbogsforfatter har beskæftiget sig indgående med fødevarer og madkvalitet. I august i år var bogaktuel igen som medforfatter til bogen: ”Döden i grytan – om vor rädsla for riktig mat”.

Konferencen byder endvidere på indlæg af danske eksperter, samt oplæg til gruppediskussioner.

Sidst på eftermiddagen rundes konferencen af med en paneldiskussion, der baserer sig på dagens indlæg og input fra diskussionerne.

Konferencesproget er engelsk.

”In defence og food” konferencen er arrangeret af Levnedsmiddelselskabet ( www.levs.dk) , der er et af Ingeniørforeningens fagtekniske selskaber.

Tid, sted, program og tilmelding kan findes hos Levnedsmiddelselskabet .

Se det samlede program for konferencen In defence of food .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078