23948sdkhjf

278 udstillere klar til FoodPharmaTech 2010

Ffremgang i antallet af udstillere på FoodPharmaTech og udstillerrekord på Landsmejeriudstillingen, der med 1.650 tilmeldte mejeriprodukter er verdens største af sin art.
Innovative nyheder og Nordens bedste mejeriprodukter står i kø, når FoodPharmaTech 10 tirsdag den 2. november åbner i MCH Messecenter Herning. I alt 278 danske og udenlandske virksomheder udstiller på fagmessen, der er Nordeuropas største for fødevareindustrien og den farmaceutiske industri.

- Det er en fremgang på godt 20 udstillere i forhold til messen i 2008. Vi ser den stigende udstillerinteresse som tegn på den mere positive og optimistiske vurdering af fremtidsmulighederne
inden for pharma- og levnedsmiddelindustrien. Samtidig er det en understregning af FoodPharmaTechmessens betydning som branchens vigtigste udstillingsvindue og faglige mødested, siger projektleder Klaus Erichsen, MCH Messecenter Herning.

Prins Joachim overrækker FoodTech Innovation Award
FoodPharmaTech 10 åbnes af formanden for DI Fødevarer, Jørgen Dirksen, som er adm. direktør for Rynkeby A/S.

Efterfølgende uddeles hædersprisen FoodTech Innovation Award, og vinderpræmien på 50.000 kroner overrækkes af H.K.H. Prins Joachim, der er protektor for messen.

Dommerkomiteen har nomineret seks produkter:

• En sanitær magnetstyret kontraventil – fra Alflow Scandinavia A/S
• Et whirl flash tørringsanlæg til fibrøse materialer – fra SAHENE Engineering A/S
• En løsning til at sikre stabilitet af flydende produkter – fra Videometer A/S
• En online scanner til at kvalitetssikre lukkesømmen på konservesdåser – fra InnospeXion ApS
• En skrue-vakuumpumpe til vakuumforpakning – fra Gardner Denver Denmark A/S
• Udstyr til måling på faste fødevarer med ægte online NIR – fra Svanholm.com

Er oksekød mon oksekød?
Eurofin/Stein, der er en af de store udstillere af laboratorieudstyr på FoodPharmaTech 10, har til messen designet et arbejdende laboratorium. Under messen vil laboratoriet gennemføre en række kemiske og mikrobiologiske forsøg med bl.a. artsbestemmelse af kød.

Blandt meget andet vil laboratoriet kunne give svar på, om oksekød nu også er oksekød, eller om det indeholder kød fra f.eks. svin eller andre dyr.

Udstillingsrekord på Scandinavian Dairy Contest
I forbindelse med FoodPharmaTech 2010 gennemfører Mejeriforeningen sin store fagkonkurrence Scandinavian Dairy Contest – kendt som Landsmejeriudstillingen – der i år sætter ny rekord med omkring 1.650 tilmeldte mejeriprodukter fra Danmark, Norge, Sverige, Island og Færøerne.

Scandinavian Dairy Contest åbnes tirsdag af Mejeriforeningens formand, Jan Toft Nørgaard, og også her står Prins Joachim for præmieoverrækkelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08