Fødevaregrossist fuldbyrder hattrick af rekordregnskaber

Tomex leverer vækst for syvende år i træk med 2016/17-regnskabet, hvor omsætningen når 1.610 mio. kr.

Det er en stigning på 11 procent fra det foregående regnskabsår, og selv om al fremgang i udgangspunktet bydes velkommen i virksomheden, får omsætningsstigningen i sig selv ikke taget til at lette på Tomex’ hovedkvarter i den vestlige del af Aalborg.

- Vi har valgt at konsolidere os indadtil ved at fokusere meget på omkostningsdelen. Vi forventer, konkurrencen bare skærpes yderligere, så vi hele tiden skal arbejde mere for mindre, siger adm. direktør Tom Andersen til Food Supply.

Tom Andersen grundlagde selv Tomex i 1988, og siden da har virksomheden leveret det ene overskud efter det andet på at flytte fødevarer over grænser i det meste af verden. Sidste års resultat før skat på 42,7 mio. kr. var det hidtil højeste i virksomhedens historie, men også det overgås i 2016/17-regnskabet med et plus på 44 mio. kr.

Gynger og karruseller
Det rekordstore overskud kan ikke forhindre overskudsgraden i at falde en smule fra 3 til 2,7 procent, men den udvikling vækker ikke bekymring hos direktøren, som danner alliance i virksomhedens ledelse med den revisoruddannede lillebror, Bo Andersen, der har titel af økonomidirektør.

For mens sidste års overskud blev positivt påvirket af dollarkursen, har de stigende fødevarepriser på globalt plan i år trukket en smule i den forkerte retning.

- Det er som med gyngerne og karrusellerne, konstaterer Tom Andersen, som hellere vil bekymre sig om de faktorer, han selv har indflydelse på.

- Vi investerer løbende i nye forretningstiltag. Internt fokuserer vi meget på it i at håb om, vi lærer at bruge vores data endnu bedre, så vi kommer til at arbejde smartere i stedet for hårdere. Hvis vi kan kombinere de data, vi selv har, med eksterne data, kunne vi få endnu bedre vished om, hvad du gør i stedet for at få vished om, hvad vi tror, du gør.

Canada er næste mål
Tomex beskæftiger op mod 80 mand, hvoraf halvdelen sidder i Danmark, mens den anden halvdel er spredt over hele verden. Et andet fokuspunkt er derfor at nedbryde de mange siloer, som næsten uundgåeligt opstår i organisationen, ved at få de ansatte til at arbejde endnu bedre og mere effektivt sammen.

Også eksternt er Tomex på udkig efter nye forretningstiltag. Virksomheden handler principielt i, med og fra alle lande, men Tomex er aldrig for alvor kommet under huden på det afrikanske kontinent. Det er der planer om at ændre på i fremtiden, ligesom den 16 mand store Tomex-delegation i USA kan se frem til at få selskab mod nord, hvis direktøren kan finde det rette personel til en ny satsning.

- Vi er hele tiden på udkig efter nye markeder, og konkret leder vi lige nu efter den helt rigtige mand, som kan hjælpe os til at starte op i Canada.

Tom Andersen ønsker ikke at sætte tal på forventningerne til 2017/18-regnskabet, men han bekræfter dog, at Tomex forventer fornyet fremgang med henvisning til virksomhedens motto: ”Business as usual – just better”.

”Vi føler os helt vildt unge”

Da Tomex i 2013 fyldte 25 år, overtog virksomheden for en weekend Ruths Hotel i Skagen til en stor fest for alle ansatte. Næste år fylder virksomheden så 30 år, og selv om det typisk er alderen for de første børn og dermed også mere rolige fester, er Tomex-direktør Tom Andersen ikke villig til at overføre analogien til den virksomhed, han selv grundlagde i 1988.

- Vi føler os vildt unge, og jeg har det, som om vi startede virksomheden for et år siden, siger han med henvisning til broderen Bo Andersen, der fungerer som økonomidirektør i Tomex.

Brødrene Andersen lover derfor, at 2018 både kommer til at byde på nye festligheder samt yderligere investeringer i fremtiden for den ungdommelige fødselar.

- Der er intet i vores branche, der er statisk, og vores styrke er netop, at vi hopper fra sten til sten. Jo mere bureaukrati, der er, og jo flere regler, der ændres, desto bedre er det for os. For vi har setuppet til hele tiden at sætte os ind i og tilpasse os tingene, konstaterer Tom Andersen.

Mere om: Tomex Danmark


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ny koncernchef i Dagrofa

Tidligere Arla-direktør skal være chef for Dagrofa.

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Efter 15 år: Nu får kornet sit eget hus

Adival har vokseværk

Travlhed kræver ekstra kvadratmeter til fabrikken i Billund.

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Muggen mousse: Kæde trækker dessert tilbage

Nyhedsbrev

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Kunder presser McDonald’s til at droppe plastiksugerør

Østjyske orm og gærflager på Folkemødet

For fulde huse inviterede de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus til debat på Folkemødet om udvikling af fremtidens fødevareløsninger

Slagterikoncern bløder i 2017-regnskab

Hård konkurrence har presset priserne og efterlader gigant med underskud

Pas på plast i Party-pølserne

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Ugens grin: Weekend-arbejde

Klumme: Hvad skal i indkøbskurven i 2030?

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Smartbake opruster med køb af øko-producent

Bagerikoncernen får med opkøbet en stor bid af markedet for økologisk brød til københavnske hoteller, restauranter og cateringvirksomheder

Coop skaber internationalt kaffebrand

En ny kaffe af ekstra høj kvalitet, produceret med stort ansvarlighedsaspekt har givet ordrer til Coops afrikanske risteri fra blandt andet USA, Kina og Holland

Kongsbak satser på Hanstholm

Firmaet Jacob Kongsbak Lassen flytter sin produktion af røget fisk fra Malmø til Hanstholm snarest

Underskud i kageimperium

Selskabet bag blandt andet Dancake og Carletti havde et skuffende 2017.

Ekstremt vejr: Nordjysk gulerodsavler har mistet millioner

En af landets største producenter af gulerødder, Limfjords Danske Rodfrugter i Himmerland, er i knibe på grund af lange perioder med regn og frost

Gea Process Engineering slog egne forventninger

Færch justerer efter Rema 1000s plaststrategi

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Is og sildemadder: Folkemøde-deltagere stopfodres med delikatesser

Passioneret ismand skummer fløden på vegansk satsning

Østlige øko-markeder har potentiale

Mere udstyr til de små bryggerier

Ledigheden helt i bund blandt mejeriledere

Kaffekæde koster rigmand kassen

Thisted Bryghus lancerer VM-øl til danske fodboldfans

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Dragsbæk dalede i top og bund

Tidligere slikdirektør skal nu styre madaffald

Publikumsrekord på Ølfestival 2018

Nu risikerer 35.000 virksomheder tvangsopløsning

Danmark må beholde særregel om mindre nitrit i kødpålæg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Har du ikke tid eller plads til at grille?

Effektivt luftskifte uden trækgener i restaurant

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kobbernitter garanterer fastgørelse i høj kvalitet.

Ny produktoversigt tilgængelig på DAN-doors.dk!

Automationsdag et hit

Fibox A/S præsenterer profil video

Ny maskine – nye muligheder!

3D-detektionssensor beskytter værdifulde udstillingsgenstande

Iværksætter automatiserer årsregnskabet, så hun har mere tid til madpakker

Ændring i Mikkelsen Electronics’ bestyrelse

Agromek Student Challenge 2018

Vores dygtige smede i Aalborg producerer hele tiden nye løfteåg.

Hent optagelsen: Cross Docking Webinar

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Ny generation af oliefrie kompressorer sænker energiforbrug og omkostninger i fødevareindustrien

Magnetventiler fra Burkert

Ny trykvagt fra EGE-Elektronik

SMC stadig i førerposition med ny og forbedret præcisionsslæde

Sådan reduceres tidsforbruget for Motion-programmering!

IMA dairy food HAMBA

Udskæring af paté - Salicath ApS

Find din nye medarbejder med garanti

Kunden var bagud med produktionen, så vi kørte ud med det samme

Send til en kollega

0.201