Her laver de ost til tre millioner pizzaer hver eneste dag

Det samme personale kunne pludselig producere tre gange så meget

En stor produktionsudvidelse for knap ti år siden er skelsættende for Arlas store mozzarellamejeri i Rødkærsbro. Med en fastholdelse af medarbejderstaben er det lykkedes at fordoble produktionen til over 80.000 tons ost om året - det svarer til tre millioner pizzaer hver eneste dag - ved hjælp af ny teknologi og en udnyttelse af Lean-tankegangen. 

Fra feta til mozzarella

 

Produktionen har ændret karakter på det store Arla mejeri i Rødkærsbro. Feta var klart det største produkt de første år efter etableringen i 1989, men faldende efterspørgsel efter dansk feta fra storkunden Iran gav store panderynker hos mejerikoncernen og et ændret produktionsfokus.

 

I 1994 besluttede Iran, at man ikke ville købe feta til folket mere, og det gav en voldsom ændring for mejeriet og for Arla. For åå mejeriet i Rødkærsbro var produktionen i starten af 1990’erne på 40.000 tons feta og kun 10.000 tons mozzarella.

 

- Vi var heldige, at vi havde mozzarella-produktionen, som var et globalt stigende marked. I løbet af kort tid blev mozzarella-produktionen opprioriteret, fortæller projekt- og teknologichefen.

 

To mejerier smeltet sammen

Jørgen Poulsen har været ansat på mejeriet siden oktober 1989. Da mejeriet stod færdigbygget, var det en tom ny skal, mens produktionsudstyret kom til fra to lukkede mejerier. 

 

I nabobyen Ans var byens store mejeri blevet lukket. Og det var herfra, at fetaproduktionen kom fra. Råstedbro mejeri, som var et mozzarellamejeri, blev også samtidig flyttet dertil.

 

I løbet af de følgende år overtog mozzarella-produktionen en større og større del af mejeriets drift, og i 2003 lukkede Arla feta-produktionen i den midtjyske by og flyttede produktionen af den hvide ost til Bov Mejeri tæt på den tyske grænse.

 

Hos mejeriet i Rødkærsbro forventer man at producere 82.000 tons mozzarella i 2017.

Det midtjyske mejeri investerede i en stor produktionsudvidelse og automation i 2007 og 2008. Og begge dele er kardinalpunkter i mejeriets berettigelse som en stor aktør på det europæiske marked for mozzarella.

- Vi tog det store automationsspring dengang, og investeringen gjorde, at vi pludselig blev meget konkurrencedygtig i forhold til specielt det europæiske marked. Vi havde ikke været så konkurrencedygtige, som vi gerne ville, og dengang vendte det fuldstændig, fordi vi fik effektiviseret, siger Jørgen Poulsen, projekt- og teknologichef hos Arla Rødkærsbro.

- Vi skalerede op i produktion, så det samme personale pludseligt kunne producere tre gange så meget, fordi processerne blev overvågning i stedet for arbejdstunge processer.

Læs også: Arla sætter ny nabo i sving

Lønandel banket i bund
Samtidig gjorde investeringen i et nyt stort køleanlæg, at mozzarellablokken kunne palleteres på salgspaller med det samme, hvilket skar en håndteringsproces og arbejdsgang væk.

Tunge løft eller gentagende ensartet arbejde er nærmest ryddet af vejen for de 260 ansatte. Og med et stædigt arbejde for at banke lønandelen helt i bund er mejeriet vidt berømt for sin produktivitet.

- Automation har gjort, at vi kan producere på en konkurrencedygtig måde, fordi arbejdsløn er dyr i Danmark. Når vi producerer vores osteblokke, så er over 90 procent af omkostningen fedt og protein. Og det gør, at vi ikke er følsomme over for lønudgiften på samme måde som tidligere, forklarer Jørgen Poulsen.

Læs også: Mozzarella-mejeri satser massivt på foodservice

Digitalisering skal give de sidste procenter
Mejeriets indtjening hænger derfor i høj grad sammen med, hvor godt man har styr på råvareforbruget. Derfor er den helt rigtige sammensætning af mozzarellaen i forhold til mælkeprotein og mælkefedt - og de billigere ingredienser salt og vand - meget vigtig. Og med et organisk produkt kan der hele tiden ske udsving, som stiller store krav til procesovervågningen i ostens tilblivelse.

Et stort digitaliseringsprojekt skal derfor trække flere kroner ud af landmændenes mælk.

- Vi laver modeller for vores forskellige scenarier i osteriet. Når ostemælken ændrer sig, så lader man computeren optimere i stedet for mejeristen. Det betyder, at vi kan jagte de sidste små detaljer, siger projektchefen.

Målet er en stabil proces
I den forbindelse bliver der udtaget målinger på ostens sammensætning hvert andet minut og så tidligt som muligt i processen.

- Systemet vil hovedsageligt styre vandprocenten i osten. Vi har arbejdet med det de seneste par år, og projektet er vi ved at implementere i øjeblikket, fortæller Jørgen Poulsen.

- Der er specifikke krav til, hvor meget vand, der må være i mozzarellaen, og med en mere stabil proces kan vi bevæge sig tættere på den grænse. Med stor variation er vi nødt til at ligge med en stor sikkerhedsmargin, og derved får vi et større råvareforbrug.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Geia-salg gav tre danskere 180 millioner

Nyt regnskab viser, hvad fødevarevirksomheden indbragte

Ægtepar med første stjerne: Det er en livsstil

Michelinstjernerne ramte forbi Fyn: Anmelder overrasket

Arla klar med nye mælkesmage

Millionstøtte skal forbedre ældres ernæring

Se listen: Danmark har nu 26 Michelin-restauranter

Nyhedsbrev

KFC løber tør for kylling: Lukker 900 butikker i Storbritannien

To danske restauranter får deres første michelinstjerne

Plantefarsen sejrer i supermarkederne

En statistik på årets Michelin-dag: Branchen vokser i Danmark

Vinsælgere melder udsolgt af prins Henriks vin

Emballage viser vej til skraldespanden

Uens kommunale affaldssorteringer gjorde opgaven svær for Coop.

Regler og afgifter får os til at smide mere mad ud

Friske, spiselige varer ryger ud, fordi bureaukrati gør det dyrt og svært at donere eller sælge dem videre. Fødevareministeren vil se på forhindringerne.

Hartmann-direktør død efter tragisk ulykke

Smarties' bagmænd solgte vand for over 50 milliarder

Ny Kina-fabrik skal gøre Danish Crown lynhurtig

Vestjyder vil tænke nyt om fødevarer

Rod i Food Supply Magazine

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Kaos har ramt madkontrakt til 1,6 milliarder

Både Hørkram og Dansk Cater overvejer at gå rettens vej

- Annulleret kæmpeudbud bør få store konsekvenser

Capnova opruster på foodfronten

Gør klar til at pumpe endnu flere millioner ind i fødevarebranchen

Små destillerier får økonomisk hjælp fra staten

Rekordmange konkurser blandt hovedstadens restauranter

Dansk Supermarked kritiseres for dårligt arbejdsmiljø

Sådan laver man Nordens bedste sild

Catering-firmaer klar med nye kalve

Mayo med skimmel tilbagekaldes

Salmonella i marineret kyllingebryst

Carlsberg solgte færre øl i 2017 - men flere specialøl

Carlsberg køber Grækenlands næststørste bryggeri

Dr. Oetker skifter direktør

Urenheder i piskefløde fra Naturmælk

To danske bryggerier med i verdenseliten

Skimmel på spil i øko-mayonnaise

Snacks er trukket tilbage fra butikkerne

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Atlas Copco filtre - høj kvalitet og lav pris

Oplev Danmarks Største Mobil Køkken

Skal du med på den danske fællesstand på Seafood Processing Global 24.-26. april i Bruxelles?

Skærp din faglighed med ny viden

Vanskeligheder i den tyske fødevarebranche

Ion ringblæseren fjerner statisk elektricitet på rør, kabler, slanger, ledninger m.m.

Slagter Nielsen køber levnedsmiddelgodkendte reoler

Sealed Rivet fås hos Præstmark.

Støjsvag ventilation i bibliotek

Glæd dig til helt nyt videomateriale med Ergolash

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

FLUX fadpumper til ATEX - nu driftstemperaturer op til 60°C

FLOWave er en flowmåler med sensoregenskaber

WILLBRANDT Gummiteknik udstiller på Underhåll 18

CNC spåntagende bearbejdning

SMC Danmark A/S certificerer partner med speciale i trykluft

Netværksmøde i Danish Water Technology Group, 8. marts

Giv datakraft til dine medarbejdere - Power BI og Business Intelligence

Årets event om produktionsplanlægning – kom til ROB-EX Brugerdag 2018

Flowmåler i rustfrit stål – præcision til udfordrende miljøer

CASE: Energirapporter som investeringsværktøj!

Finder Master interface modul med serie 39 interface relæer.

Kom og besøg INTERNORGA 2018 i Hamborg!

Masser af potentiale i frivillige kæder

Danske automationsvirksomheder sakker bagud i digitaliseringen

Send til en kollega

0.264