Fødevarestyrelsen skal tvangslukke madfuskere

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Det bliver nu muligt for Fødevarestyrelsen at give beskidte restauranter og madbutikker karantæne.

Fremover risikerer pizzeriaer, restauranter og kiosker at blive tvangslukket i op til seks måneder. Det sker, hvis de gentagne gange får sanktioner for dårlig hygiejne og sundhedsskadelige fødevarer.

Det skriver Jyllands-Posten.

Et enigt flertal i Folketinget er enige om, at Fødevarestyrelsen skal have mulighed for at tage indtjeningen fra de restauranter og madbutikker, der ikke lader sig påvirke af bøder, påtaler og politianmeldelser.

Ordningen fungerer med succes i Norge.

- Nok er nok. Jeg kan ikke leve med, at der er virksomheder, som blæser på vores lovgivning og udsætter danskerne for fare. Derfor er jeg tilfreds med, at vi får indført den norske ordning, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

Han forventer, at alene udsigten til at blive tvangslukket i et halvt år eller få frataget muligheden for at etablere en ny fødevarevirksomhed vil have en afskrækkende effekt.

Fødevareordfører Simon Kollerup (S) er glad for, at de brodne kar nu bliver "slået tilbage på banen".

- Der er nogle hårdkogte typer inden for fødevarebranchen, som ikke forstår det sanktionssystem, vi har. Derfor er det vigtigt, at Fødevarestyrelsen får tungere værktøjer i værktøjskassen.

Læs også: Muggen mousse: Kæde trækker dessert tilbage

I Fødevarestyrelsens smileydatabase ligger der kontrolrapporter for de godt 58.000 fødevarevirksomheder, som styrelsen fører kontrol med.

Heraf er der 268 virksomheder, som betegnes som brodne kar.

Definitionen på et broddent kar er, når en butik har fået sanktioner ved tre af de seneste fire kontrolbesøg.

Læs også: Ups: Der er gluten i glutenfri tortilla

Jyllands-Posten har tidligere omtalt en butik i København, der på fire år fik 42 sure smileyer.

Chefen for Fødevarestyrelsens rejsehold, Michael Rosenmark, erkender, at myndighederne har været tæt på magtesløse over for de værste syndere.

- Dette står øverst på min ønskeliste til jul. At vi kan lukke deres virksomhed og tage den daglige omsætning fra dem vil få stor betydning, for så bliver det en dårlig forretning ikke at følge reglerne, siger han.

/ritzau/


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kaffefirma reddet på stregen

Direktør går fra øllet til rejerne

Fire venner har startet bryghus i Farum

Tørke: Bornholmerne må undvære lokale grøntsager

Ny aftale åbner for mere dansk kød og medicin til Japan

Salg af danske varer til Japan ventes at stige med op til 70 procent, når frihandelsaftale er underskrevet.

Nyborg Fængsel har succes med sin flødeis

Danmarks første ismejeri bag tremmer er en succes. På tre måneder har de solgt over 2.000 liter is, og der er venteliste på arbejdsholdet.

Nyhedsbrev

Unge bliver grydeklar hos erhvervsskoles cateringfirma

Orkla køber egne aktier tilbage

Bøde og politianmeldelse til bageri

Royal Unibrew køber op i Frankrig

Hygiejnen halter igen hos Graasten Salater

Too Good To Go runder fem millioner reddede måltider

DTU har fundet leder til nyt Foodlab

Nyt destilleri snart klar med snaps

Køb af baconkæmpe er på plads

Stiftere siger farvel til Rawbite

Kun en enkelt af de tre idémænd bliver hos nøddebar-producenten

Sall Whisky Distillery har huset klar

1

Michelin-kok laver ny restaurant i sin egen stue

Mille Food har købt en ny fabrik

2

Kæmpestor stigning i dansk quinoa-dyrkning

Dan Cake med stor million-forbedring

Kult-burgerbar genåbner: Burgerne bliver som før i tiden

’’Wayne’s World’’ åbner i samme lokaler som for 11 år siden

Tre medarbejdere køber sig ind i Flammen

"Verdens bedste bøffer" kommer fra Slagelse

Listeria: Også Lidl kalder søde majs retur

Hedebølge-tomater får nyt liv i ny madspilds-ketchup

Frikadellepølsegas værre end først antaget

Street food klar i Fredericia

Økologiske øl bliver mere og mere populære

Lidl lancerer nye planteprodukter

En million kroner til fyrede fra Scanflavour

Mild fugleinfluenza fundet i andebesætning

Halv million skal hjælpe Arla-fyrede

Kvindelig kok sejrede i Gudhjem

Hjemmelavet ret til herrefrokost gav pølseforgiftning

Erhvervsminister bliver ny direktør for Dansk Erhverv

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Statistical Process Control (SPC)

Production Part Approval Process (PPAP)

Filterteknik A/S har fået en digital opfriskning

3 grunde til at overveje at låne penge i din virksomhed

Reparation af svejserobot

Measurement System Analysis (MSA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Bare rolig - Vi er her hele sommeren!

22.000 stykker aflagt Berendsen-tøj har fået nyt liv i Gambia

Selvom sommeren i den grad er over os, er der stadig gang i butikken hos os

4 tips til dig der skal have firmabil for første gang

Josefine er udlært elektriker hos EL:CON i Roskilde

Failure Mode and Effects Analysis (FMEA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorhoteller er blevet in hos danske virksomheder

Jobsamtalen starter før du aner det

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Lasse er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

IATF 16949:2016 Inspirationsseminar

Nyt high flow filterhus i glasfiber

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

HN Group A/S udstiller på FachPack messen i Nürnberg

Christian er udlært elektriker hos EL:CON i Viborg

Tysk økonomi fortsætter sin fremgang, men Brexit kan presse udviklingen

Intern Auditor Kvalitet

Send til en kollega

0.198