Fødevarestyrelsen skal tvangslukke madfuskere

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Det bliver nu muligt for Fødevarestyrelsen at give beskidte restauranter og madbutikker karantæne.

Fremover risikerer pizzeriaer, restauranter og kiosker at blive tvangslukket i op til seks måneder. Det sker, hvis de gentagne gange får sanktioner for dårlig hygiejne og sundhedsskadelige fødevarer.

Det skriver Jyllands-Posten.

Et enigt flertal i Folketinget er enige om, at Fødevarestyrelsen skal have mulighed for at tage indtjeningen fra de restauranter og madbutikker, der ikke lader sig påvirke af bøder, påtaler og politianmeldelser.

Ordningen fungerer med succes i Norge.

- Nok er nok. Jeg kan ikke leve med, at der er virksomheder, som blæser på vores lovgivning og udsætter danskerne for fare. Derfor er jeg tilfreds med, at vi får indført den norske ordning, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

Han forventer, at alene udsigten til at blive tvangslukket i et halvt år eller få frataget muligheden for at etablere en ny fødevarevirksomhed vil have en afskrækkende effekt.

Fødevareordfører Simon Kollerup (S) er glad for, at de brodne kar nu bliver "slået tilbage på banen".

- Der er nogle hårdkogte typer inden for fødevarebranchen, som ikke forstår det sanktionssystem, vi har. Derfor er det vigtigt, at Fødevarestyrelsen får tungere værktøjer i værktøjskassen.

Læs også: Bilka får dressingbøde på 80.000 kroner

I Fødevarestyrelsens smileydatabase ligger der kontrolrapporter for de godt 58.000 fødevarevirksomheder, som styrelsen fører kontrol med.

Heraf er der 268 virksomheder, som betegnes som brodne kar.

Definitionen på et broddent kar er, når en butik har fået sanktioner ved tre af de seneste fire kontrolbesøg.

Læs også: Trods Tulip-protester: Stadig mistanke mod forloren hare. "Bestyrket mistanke"

Jyllands-Posten har tidligere omtalt en butik i København, der på fire år fik 42 sure smileyer.

Chefen for Fødevarestyrelsens rejsehold, Michael Rosenmark, erkender, at myndighederne har været tæt på magtesløse over for de værste syndere.

- Dette står øverst på min ønskeliste til jul. At vi kan lukke deres virksomhed og tage den daglige omsætning fra dem vil få stor betydning, for så bliver det en dårlig forretning ikke at følge reglerne, siger han.

/ritzau/


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kød-direktør er vred efter fupnummer

Himmerlandskød blev misbrugt i nytårsmenuer

Danske fiskere hentede fisk for 3,4 milliarder

Sådan har Daloon optimeret sin produktion

Mindre spild af råvarer, vand og strøm er en del af succesen

Nu ruller det - Daloon inde i massiv vækst

Direktør forventer det bedste resultat i årevis

Nu kan Bilka-tun spores tilbage til kaptajnen

Dansk Supermarked klar med online sporings-system

Minimejeri leverer mælk lynhurtigt

Nyhedsbrev

Pladespecialist satser på fødevareindustri

Bornholm klar med datoer for ny madfestival

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nye energibarer storhittede på messe - på nær én

Mols Organic-direktør vælter sig i nye kunder

Pas på, svindlere: Nyt netværk har kig på jer

Eurofins opretter en netværksgruppe mod fødevaresvindel

Enorm efterspørgsel på danske krabber

Om få år rykker 3D-printeren ind i Michelin-køkkenerne

3D-printere i ethvert restaurantkøkken om få år er slet ikke urealistisk, lyder det fra iværksætter

Boserup og Seier slutter burger-eventyret

Nyt redskab letter mejeriers arbejde

Stor sag om sliksvindel udsat for fjerde gang

Fadøllet flyder i stride strømme

Danskerne har for alvor fået appetit på det

Aarhus-drenge sælger blå vin

Det er sjovt og smager godt, mener de

Lokale fødevareproducenter går sammen

Kvalitetsmad stiller krav til professionelt køkkenudstyr

Formanden for Brancheforeningen for Køkkenudstyr løfter sløret for, hvor markedet befinder sig

1

Klumme: BioFach: Her er de nye trends og økotendenser

Aarhus vil have flere food trucks

Hver fjerde restaurant opgiver af få ny kok i køkkenet

Arla øgede salget med milliarder i 2017

Millionstøtte skal forbedre ældres ernæring

1

Arla klar med nye mælkesmage

Michelinstjernerne ramte forbi Fyn: Anmelder overrasket

Se listen: Danmark har nu 26 Michelin-restauranter

Plantefarsen sejrer i supermarkederne

Vestjyder vil tænke nyt om fødevarer

Smarties' bagmænd solgte vand for over 50 milliarder

Rod i Food Supply Magazine

Dansk Supermarked kritiseres for dårligt arbejdsmiljø

Sådan laver man Nordens bedste sild

Catering-firmaer klar med nye kalve

Mayo med skimmel tilbagekaldes

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Vehco ECO-drive konkurrence reducerer CO2 udledning med 1850 tons

Smed søges!

Inspiration til påskebordet

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Februar nyhedsmail fra KE Fibertec

Skift af stålwire på lastbilkran for kunde

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny sædeventil fra INOXPA.

Lær de grundlæggende funktioner i Nastran In-CAD på kursus d. 13/3

Kreditpolitikkens 10 hovedpunkter

FSMA / PCQI training

Qumec præsenterer nye transportbånd.

Carl Stahl A/S er igen kreditvurderet til AAA-rating

Vidste du, at vi kan være en del af din næste flyrejse?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

MK12 til mærkning af blandt andet rustfrit stål giver hurtigere resultater!

Hvordan får jeg drømmejobbet?

Opgradering til industrikøkkenvaske

ROB-EX Brugerdag – dagen indfrier mine forventninger hver gang

Vi hjælper dig i mål ved jeres næste messedeltagelse - kontakt Expression ApS på 61653597

B&R præsenterer fleksibelt transportsystem på Hannover Messe

Ajcon bygger nyt frostlager i Esbjerg

Dit udlandsstudie er ikke nødvendigvis en smutvej ind på arbejdsmarkedet

Det ikke kun på land vi støber wiresko…

Stål eller Polycarbonat? Hvad ville du vælge?

Send til en kollega

0.407