Fødevarestyrelsen skal tvangslukke madfuskere

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Det bliver nu muligt for Fødevarestyrelsen at give beskidte restauranter og madbutikker karantæne.

Fremover risikerer pizzeriaer, restauranter og kiosker at blive tvangslukket i op til seks måneder. Det sker, hvis de gentagne gange får sanktioner for dårlig hygiejne og sundhedsskadelige fødevarer.

Det skriver Jyllands-Posten.

Et enigt flertal i Folketinget er enige om, at Fødevarestyrelsen skal have mulighed for at tage indtjeningen fra de restauranter og madbutikker, der ikke lader sig påvirke af bøder, påtaler og politianmeldelser.

Ordningen fungerer med succes i Norge.

- Nok er nok. Jeg kan ikke leve med, at der er virksomheder, som blæser på vores lovgivning og udsætter danskerne for fare. Derfor er jeg tilfreds med, at vi får indført den norske ordning, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

Han forventer, at alene udsigten til at blive tvangslukket i et halvt år eller få frataget muligheden for at etablere en ny fødevarevirksomhed vil have en afskrækkende effekt.

Fødevareordfører Simon Kollerup (S) er glad for, at de brodne kar nu bliver "slået tilbage på banen".

- Der er nogle hårdkogte typer inden for fødevarebranchen, som ikke forstår det sanktionssystem, vi har. Derfor er det vigtigt, at Fødevarestyrelsen får tungere værktøjer i værktøjskassen.

Læs også: Ups: Der er gluten i glutenfri tortilla

I Fødevarestyrelsens smileydatabase ligger der kontrolrapporter for de godt 58.000 fødevarevirksomheder, som styrelsen fører kontrol med.

Heraf er der 268 virksomheder, som betegnes som brodne kar.

Definitionen på et broddent kar er, når en butik har fået sanktioner ved tre af de seneste fire kontrolbesøg.

Læs også: Bilka får dressingbøde på 80.000 kroner

Jyllands-Posten har tidligere omtalt en butik i København, der på fire år fik 42 sure smileyer.

Chefen for Fødevarestyrelsens rejsehold, Michael Rosenmark, erkender, at myndighederne har været tæt på magtesløse over for de værste syndere.

- Dette står øverst på min ønskeliste til jul. At vi kan lukke deres virksomhed og tage den daglige omsætning fra dem vil få stor betydning, for så bliver det en dårlig forretning ikke at følge reglerne, siger han.

/ritzau/


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Skagenfoods måltidskasser brager videre

Slagteri bekræfter: Slut med Genz Kød

Slow Food-folk mødes i København

Wefood gør klar til at åbne i Aarhus

Danske specialfødevarer på charmeoffensiv i Hamburg

Unibrew solgte og tjente mere

Nyhedsbrev

Hamrende dyrt for Baresso at skifte navn

Jensens Bøfhus fortsætter striben af lukninger

Danskerne køber dyrevelfærd som aldrig før

1

Irma vil løfte færdigretter til nyt niveau

Kæden har bedt Hanegal om at producere

Madhus breder ældremad ud til også de unge

- Folk i alle aldre kan lide vores mormormad, forklarer direktør om færdigret-sats.

Konkursramt slagteri har fået en afløser

Sticks'n'Sushi skifter direktør

Slagteri og kødgrossist anmeldes til politiet

Fødevarestyrelsen: Helt almindelige slagtesvin brugt til vildledning

Dansk boble-vin bliver beskyttet

Området omkring Dons ved Kolding er det eneste sted, man må producere Dons-vin.

Stærk dansk fødevareteknologi skal åbne døre i Mexico

Ugens grin: Ufrivilligt jobskifte

OK Snacks solgte mere end nogensinde før

Ny popcornhal med til at sætte skub i omsætningen

1

Arla skal spare tre milliarder kroner

Hotdogbrød med fuldkorn og metalstykker

Markant fald i danske øls alkoholstyrke

Bryggerierne satser på nydelse frem for beruselse - mere drikkevenlige øl vinder frem

Anbefalinger sætter nyt fokus på måltider

Coop vil lukke 47 Fakta-butikker

Kommer ned under 360 butikker på landsplan

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Efter konkurs: Chokoladefabrik gør come back

Lille luksus: Din rejemad er blevet dyrere

Bryghus sender 15.300 flasker til Canada

Chr. Hansen klapper i hænderne

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Jimmy Maymann skal digitalisere Foss

1

Dansk madkæde vil ud i Europa

Sløj sommer ramte Hjem-Is på bundlinjen

Kunder amok i romkugler: Over 25.000 kugler solgt

Valsemøllen har kaldt rugmel retur

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Aioli trukket tilbage: Risiko for listeria

Se alle Medlemmernes egne nyheder

OTV Plast får tildelt erhvervsprisen

Mindre offentligt opgavetyveri, tak!

B&R introducerer efterfølger til Automation PC 2100.

FUJI - Verdens mest miljørigtige SUPER alkaline batteri produceret af over 75% recyklings materiale.

Vil du være en del af en spændende og innovativ vækstvirksomhed, hvor meget er muligt?

Gratis jubilæumskonference: 25 år med Maskindirektivet

OTV Plast får tildelt erhvervsprisen

Stor ekstern blandings-sprøjtedyse til overfladebehandling, køling, maling

Gibotech styrker projektledelsen igen

Med SecurityBridge er der ingen fare for manipulation!

Bruger du også en gravemaskine til at løfte med?

Hybrid transport gør individualiseret masseproduktion rentabel.

Frekvensomformer til elevatorer/lifte?

Nomo har stor erfaring inden for skræddersyede lejer

Ny kapsling/elskab? Stål eller Polycarbonat? Hvad bør du vælge?

Giv dine sælgere det rette værktøj

Glasrør og glasstænger kan Mirit Glas tilbyde efter kundens specifikationer

Den opgraderede omrører med bundstøtte sikrer effektiv bearbejdning og fremragende produktsikkerhed

Busch 5 elementer af effektivitet præsenteret på årets Anuga Foodtec

Hands-on intro: Investér 2½ timer og kom på forkant med jeres kvalitetsledelse

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Endnu bedre afgratning!

FUJI - Verdens mest miljørigtige SUPER alkaline batteri produceret af over ...

Med effektiv logistik støtter FødevareBanken de socialt udsattes behov

Udnyt din robots FULDE potentiale

Send til en kollega

0.267