23948sdkhjf

Øl-idé hædret med 100.000 kroner

Specialiserer sig i at genbruge restprodukt i fødevareproduktion
Startup-virksomheden Brewers Spent Grains, som specialiserer sig i at genbruge restproduktet mask fra ølbrygning i fødevareproduktion, har fat i det helt rigtige.

I hvert fald har dommerne i Nordens største startup-konkurrence, Venture Cup, hædret virksomhedens indehaver, Emil Frederik Buhl Krøll, med hovedpræmien på 100.000 kroner, skriver Danmarks Tekniske Universitet på sin hjemmeside.

Mask bliver i dag brugt til at lave foder til eksempelvis kvæg, men restproduktet er vådt og varmt, når det kommer fra ølproducenten. Derfor når mask ofte at blive fordærvet, inden det når ud til staldene, men Brewer Spent Grains har specialiseret sig i at forarbejde masken med en ny teknologi, så den ikke bliver fordærvet og derfor kan bruges i fødevareproduktion, fremgår det på dtu.dk.

- Pengene skal bruges på at tage virksomheden ind i sin anden fase, hvor jeg skal bevise, at forretningen kan køre rundt. Så det handler om at forbedre teknologien og skaffe nogle kunder, som er interesseret i at bruge masken i deres fødevarer, siger Emil Buhl Krøll til DTU.

Vinderen forhandler nu med DTU Fødevareinstituttet om et samarbejde, der skal hjælpe med at videreføre hans forskning.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078