23948sdkhjf

- Vi skal lave bolcher, til vi bliver 90

Bolcheægtepar har tænkt sig at blive ved med at nørde
Med købet for nylig af Svaneke Bolcher på Bornholm er ægteparret Mariam og Thomas Touray nu indehavere af tre bolcherier - men ingen skal forvente, at de af den grund nærmer sig noget, der ligner strømlinet, industriel produktion på den nemme måde.

- Vi nørder omkring det, og selv om vi nu har tre steder, bliver der ikke ændret på kvaliteten, lover Mariam Touray, som sammen med sin mand også driver Bolcheriet i både Løkken og Skagen.

De åbnede i Løkken i 2001 og i Skagen i 2007 - og det kunne de gøre, fordi Thomas Touray voksede op i Svaneke og lærte at lave bolcher af sin onkel, Thomas Brandt Ibsen, der nu har solgt Svaneke Bolcher til nevøen.

- Vi kunne ikke bære, hvis Svaneke Bolcher skulle lukke. Der er jo rigtig meget nostalgi i det her, og for Thomas er det lidt lige som et barndomshjem. Han begyndte at lave bolcher dér som 15-16-årig, siger Mariam Touray - eller "bolchefruen", som hun gerne kalder sig.

Specialbolcher
Det med at nørde handler blandt andet om, at Bolcheriet er kendt for at lave masser af bolcher med indbyggede logoer, hjerter, tekster og andre detaljer - eksempelvis særlige bolcher til bryllup, dåb og konfirmation.

- Thomas er vild til at lave bolcher - og han er også sød, konstaterer Mariam Turay, der ikke kan forestille sig et liv uden bolcher:

- Vi er en familievirksomhed, og vi er i den her branche, fordi vi synes, det er sjovt. Vi skal lave bolcher, til vi bliver 90, siger hun med stor overbevisning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079