Foodexpo med ekstra fokus på opfindsomme producenter

Nyheder og nicheprodukter får deres egne områder

Fødevaremessen Foodexpo i Herning er i vækst og udvider med to haller på årets messe i dagene 18.-20. marts.

Blandt fokusområderne er Gastronomitorvet og Food Market. Her præsenterer lokale fødevareproducenter deres nyheder for de professionelle indkøbere, der kommer fra hele landets detailhandel samt hotel- og restaurationsbranchen.

- I Hal K, hvor Gastronomitorvet og Food Market er placeret, kan indkøberne opleve ægte torvestemning, når flere lokale fødevareproducenter byder indenfor til ekstraordinære smagsoplevelser, hvor høj kvalitet og lækre, nicheorienterede råvarer er i fokus, siger projektleder Carina Høgsted Kirkegaard fra Foodexpo.

Blandt de lokale udstillere er virksomheden Veterhavsmost.

- Udover at præsentere messens besøgende for vores high-end æblemost, så introducerer vi en verdensnyhed i form af æblegranulat, hvor vi udnytter pulpen, der bliver tilovers, når vi presser saften ud af æblerne.

- Med denne æblegranulat, som for eksempel kan benyttes i bagerier, rammer vi spot on tidens trend: Der er nul madspild, pulpen har et højt fiberindhold på 35 procent, det indeholder 42 procent naturligt sukker, det er glutenfrit, der er ingen E-numre, der indgår proteiner i produktet, og det har et højt indhold af pektin, hvilket betyder, at det kan bruges til at jævne fødevarer med, siger Søren Laubjerg, indehaver af Vesterhavsmost.

Store forventninger
Også mere anderledes råvarer bliver repræsenteret i Herning - eksempelvis af den danske start-up-virksomhed Enorm, der blandt andet sælger snackprodukter og toppings med insekter. Her har man store forventninger til deltagelsen på Foodexpo.

- Vi vil gerne gøre en forskel, og insekter kan virkelig rykke noget i forhold til en mere miljøvenlig fødevareproduktion. Første skridt på vejen er at få så mange som muligt til at anerkende insekter som fødevarer, og derfor håber vi også at få insekter på menuer og buffeter, så flere får smagt på de sprøde, proteinrige larver. Selv om en orm er lille, kan vi sammen gøre en enorm forskel. Det budskab vil vi bruge Foodexpo til at udbrede, siger Jane L. Sam fra Enorm Food i en pressemeddelelse fra Foodexpo.

Dorte Storper, der er direktør i Videncenter for Fødevareudvikling, vurderer, at Foodexpos initiativ med Gastronomitorvet og Food Market vil få synlig og positiv effekt for udbredelsen af nye, spændende, danske special-fødevarer.

- Der er et enormt potentiale hos de mange små og mellemstore fødevareproducenter. Dette projekt vil hjælpe med at synliggøre et stort antal spændende kvalitetsprodukter fra regionen og hele Danmark. Foodexpo kommer til at virke som et inspirerende udstillingsvindue for råvarer og fødevarer fra de forskellige egne, og det vil medvirke til, at køkkenerne rundt om i landet i stigende grad får øjnene op for mulighederne, siger Dorte Storper.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kok skal forbedre oplevelsen på SMK

Kød-direktør er vred efter fupnummer

Himmerlandskød blev misbrugt i nytårsmenuer

Danske fiskere hentede fisk for 3,4 milliarder

Sådan har Daloon optimeret sin produktion

Mindre spild af råvarer, vand og strøm er en del af succesen

Nu ruller det - Daloon inde i massiv vækst

Direktør forventer det bedste resultat i årevis

Nu kan Bilka-tun spores tilbage til kaptajnen

Dansk Supermarked klar med online sporings-system

Nyhedsbrev

Minimejeri leverer mælk lynhurtigt

Pladespecialist satser på fødevareindustri

Bornholm klar med datoer for ny madfestival

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nye energibarer storhittede på messe - på nær én

Mols Organic-direktør vælter sig i nye kunder

Pas på, svindlere: Nyt netværk har kig på jer

Eurofins opretter en netværksgruppe mod fødevaresvindel

Enorm efterspørgsel på danske krabber

Om få år rykker 3D-printeren ind i Michelin-køkkenerne

3D-printere i ethvert restaurantkøkken om få år er slet ikke urealistisk, lyder det fra iværksætter

Boserup og Seier slutter burger-eventyret

Nyt redskab letter mejeriers arbejde

Stor sag om sliksvindel udsat for fjerde gang

Fadøllet flyder i stride strømme

Danskerne har for alvor fået appetit på det

Aarhus-drenge sælger blå vin

Det er sjovt og smager godt, mener de

Lokale fødevareproducenter går sammen

Kvalitetsmad stiller krav til professionelt køkkenudstyr

Formanden for Brancheforeningen for Køkkenudstyr løfter sløret for, hvor markedet befinder sig

1

Klumme: BioFach: Her er de nye trends og økotendenser

Aarhus vil have flere food trucks

Hver fjerde restaurant opgiver af få ny kok i køkkenet

Millionstøtte skal forbedre ældres ernæring

1

Arla klar med nye mælkesmage

Michelinstjernerne ramte forbi Fyn: Anmelder overrasket

Se listen: Danmark har nu 26 Michelin-restauranter

Plantefarsen sejrer i supermarkederne

Vestjyder vil tænke nyt om fødevarer

Smarties' bagmænd solgte vand for over 50 milliarder

Rod i Food Supply Magazine

Dansk Supermarked kritiseres for dårligt arbejdsmiljø

Sådan laver man Nordens bedste sild

Catering-firmaer klar med nye kalve

Mayo med skimmel tilbagekaldes

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mouvex pakningsløse pumper nu hos Verder A/S

Platform for Celox Line sorterer.

Positiv udvikling i den spanske fødevarebranche

Brug en ion luftpistol til effektiv nedbrydning af statisk elektricitet

IMA dairy food ERCA

ALPMA forhandles af Salicath ApS

Vehco ECO-drive konkurrence reducerer CO2 udledning med 1850 tons

Smed søges!

Inspiration til påskebordet

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Februar nyhedsmail fra KE Fibertec

Skift af stålwire på lastbilkran for kunde

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny sædeventil fra INOXPA.

Lær de grundlæggende funktioner i Nastran In-CAD på kursus d. 13/3

Kreditpolitikkens 10 hovedpunkter

FSMA / PCQI training

Qumec præsenterer nye transportbånd.

Carl Stahl A/S er igen kreditvurderet til AAA-rating

Vidste du, at vi kan være en del af din næste flyrejse?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

MK12 til mærkning af blandt andet rustfrit stål giver hurtigere resultater!

Hvordan får jeg drømmejobbet?

Opgradering til industrikøkkenvaske

ROB-EX Brugerdag – dagen indfrier mine forventninger hver gang

Send til en kollega

0.268