Vingummi-komet: Vi får ekstremt god feedback fra hele verden

Wally and Whiz er flytteklar - og regner med tre-cifret millionomsætning om cirka tre år

Den sjællandske vingummi-iværksætter Kristian Them Hansen har forrygende travlt. På bare tre år har han banket sine gourmetvingummier med navnet Wally and Whiz op fra ingenting til en succes med salg i 24 lande.

Nu er han ved at gør klar til at flytte produktionen ud af de trange lokaler på en ejendom ved Lejre for i stedet at lave terningformet vingummi i Jonstrup nord for Ballerup. Dér flytter Wally and Whiz ind 1. marts, og det med enorme ambitioner: Omsætningen, som i 2016 var på 4,6 millioner kroner, skal i løbet af de næste tre-fire år runde 100 millioner kroner.

Kristian Them Hansen har før sit vingummieventyr studeret på Copenhagen Business School, arbejdet som maler og været med til at etablere en restaurant. Men nu går han altså benhårdt efter at brede vegansk vingummi ud i hele verden.

- Hvordan er udsigterne til, at I får så stor og hurtig en vækst, som du lægger op til?
- Vores regnskab for 2017 er ikke færdigt endnu, men det bliver med en større omsætning end de 4,6 millioner i 2016. Og når regnskabet for 2018 kommer, bliver det rigtig flot - de første uger af året er gået bedre end forventet. I 2019 bliver det rigtig, rigtig flot, og 2020 bliver rigtig, rigtig, rigtig flot. Når vi så er færdige med 2021, tror jeg, at vi er meget tæt på den tre-cifrede millionomsætning.

- Hvordan kan det lade sig gøre?
- Jeg ser et kæmpestort potentiale for virksomheden. Det, vi står for med glutenfri, laktosefri, vegansk, naturlige smage og farver - det får vi ekstremt god feedback på fra hele verden. Vi har fundet et produkt, som alle kan spise - og som smager skidegodt. Jeg ved virkelig ikke, hvad der skulle kunne vælte os af pinden; vi har et kongeprodukt. Og så er kimen til vores succes også, at vi er meget arbejdsomme og elsker at arbejde med vingummi.

- Det handler vel også om at have en effektiv salgsorganisation?
- Ja, og vi prøver i år at få det hele gjort lidt mere professionelt, blandt andet når vi deltager på messer rundt omkring i verden og med opfølgning på budgetterne. Vi har lige ansat en ny sælger i Danmark, så der nu er tre plus mig selv og vores salgsdirektør. Vi skal også gerne have tilknyttet tre-fem sælgere i både England og Tyskland og et par stykker i Sverige. Der er tryk på, og det skal der også være, når man vil op på en tre-cifret millionomsætning.

- Hvilke lande satser I mest på i den kommende tid?
- Vi gør mest ud af at få optimeret de 24 lande, vi allerede er i. Og allermest har vi fokus på England, Sverige og Tyskland. Men Finland er også ret sjov for tiden. Deroppe er det sådan, at de smager, de siger, at det er genialt, og så køber de det. Og de køber meget.

- Hvorfor flytter Wally and Whiz til Jonstrup?
- Vi har simpelthen for lidt plads her i Lejre. Når vi arbejder med en palle, skal vi hele tiden gå og flytte den for at komme til. I Jonstrup får vi 300-400 kvadratmeter, hvilket er noget i nærheden af det dobbelte.

skal I have nogle nye maskiner?
- Det bliver de samme maskiner, som vi har nu. Det vil sige blandt andet en vejemaskine, en dragékedel, en tromle og en forsegler. Og så lidt forskellige små hjælpemaskiner og et transportbånd. Forsegleren er i øvrigt en ny én, vi har fået, efter at have ledt efter den i halvandet år. Før var vores bøtter svære at åbne, men den nye maskine kan forsegle dem med et tyndere materiale.
Mere om: Vingummi


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Advarsel: Listeria i løgpølse fra Slagter Munch

Mosteri har mistet hele kapitalen

Forbud mod transfedt i dansk mad virker

Fisker scorede kassen på populære sild

Rejsegilde: Carlsberg støbte bajere ned i fundamentet

Nyt hovedsæde bliver 15.585 kvadratmeter stort og forbindes direkte til Carlsberg Laboratorium under jorden

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Nyhedsbrev

Toms ramt af metalstykker i lakrids

Ny koncernchef i Dagrofa

Nuværende Arla-direktør skal være topchef

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Adival har vokseværk

Travlhed kræver ekstra kvadratmeter til fabrikken i Billund.

Muggen mousse: Kæde trækker dessert tilbage

Efter 15 år: Nu får kornet sit eget hus

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Kunder presser McDonald’s til at droppe plastiksugerør

Østjyske orm og gærflager på Folkemødet

For fulde huse inviterede de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus til debat på Folkemødet om udvikling af fremtidens fødevareløsninger

Slagterikoncern bløder i 2017-regnskab

Hård konkurrence har presset priserne og efterlader gigant med underskud

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Pas på plast i Party-pølserne

Ugens grin: Weekend-arbejde

Klumme: Hvad skal i indkøbskurven i 2030?

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Smartbake opruster med køb af øko-producent

Bagerikoncernen får med opkøbet en stor bid af markedet for økologisk brød til københavnske hoteller, restauranter og cateringvirksomheder

Kongsbak satser på Hanstholm

Firmaet Jacob Kongsbak Lassen flytter sin produktion af røget fisk fra Malmø til Hanstholm snarest

Passioneret ismand skummer fløden på vegansk satsning

Østlige øko-markeder har potentiale

Mere udstyr til de små bryggerier

Ledigheden helt i bund blandt mejeriledere

Kaffekæde koster rigmand kassen

Thisted Bryghus lancerer VM-øl til danske fodboldfans

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Dragsbæk dalede i top og bund

Tidligere slikdirektør skal nu styre madaffald

Publikumsrekord på Ølfestival 2018

Nu risikerer 35.000 virksomheder tvangsopløsning

Danmark må beholde særregel om mindre nitrit i kødpålæg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sommerudflugt til Egeskov Slot

Iværksætter automatiserer årsregnskabet, så hun har mere tid til madpakker

Sommerferien står for døren!

Siemens SIRIUS ACT trykknapper - robuste, smarte og fleksible

Ny medarbejder hos norm-teknik

Ejner Hessel A/S og deres valg af lagerautomat er igen faldet på ClassicMat™

Højtryks nåleventil med mikrometer håndtag

- Stemningen og atmosfæren var helt unik sammenlignet med andre steder, vi har været

Eksporter intelligente 3D-modeller til Revit fra Inventor, Solidworks og CREO.

Vil du udvide dit salg til drikke- og fødevareindustrien i Indien?

Svejsehuset A/S giver ordet “svejserobot” en helt ny betydning!

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af lodderøg hos Nordic Power Converters

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Se mere om én af de seneste kraner vi har leveret - denne gang med en unik eltalje

Et stærkt samspil mellem produkt og teknologi

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Garanteret tør trykluft

Interne varenumre - er det et problem?

Har du ikke tid eller plads til at grille?

Effektivt luftskifte uden trækgener i restaurant

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kobbernitter garanterer fastgørelse i høj kvalitet.

Ny produktoversigt tilgængelig på DAN-doors.dk!

Automationsdag et hit

Fibox A/S præsenterer profil video

Send til en kollega

0.251