23948sdkhjf

Vingummi-komet: Vi får ekstremt god feedback fra hele verden

Wally and Whiz er flytteklar - og regner med tre-cifret millionomsætning om cirka tre år
Den sjællandske vingummi-iværksætter Kristian Them Hansen har forrygende travlt. På bare tre år har han banket sine gourmetvingummier med navnet Wally and Whiz op fra ingenting til en succes med salg i 24 lande.

Nu er han ved at gør klar til at flytte produktionen ud af de trange lokaler på en ejendom ved Lejre for i stedet at lave terningformet vingummi i Jonstrup nord for Ballerup. Dér flytter Wally and Whiz ind 1. marts, og det med enorme ambitioner: Omsætningen, som i 2016 var på 4,6 millioner kroner, skal i løbet af de næste tre-fire år runde 100 millioner kroner.

Kristian Them Hansen har før sit vingummieventyr studeret på Copenhagen Business School, arbejdet som maler og været med til at etablere en restaurant. Men nu går han altså benhårdt efter at brede vegansk vingummi ud i hele verden.

- Hvordan er udsigterne til, at I får så stor og hurtig en vækst, som du lægger op til?
- Vores regnskab for 2017 er ikke færdigt endnu, men det bliver med en større omsætning end de 4,6 millioner i 2016. Og når regnskabet for 2018 kommer, bliver det rigtig flot - de første uger af året er gået bedre end forventet. I 2019 bliver det rigtig, rigtig flot, og 2020 bliver rigtig, rigtig, rigtig flot. Når vi så er færdige med 2021, tror jeg, at vi er meget tæt på den tre-cifrede millionomsætning.

- Hvordan kan det lade sig gøre?
- Jeg ser et kæmpestort potentiale for virksomheden. Det, vi står for med glutenfri, laktosefri, vegansk, naturlige smage og farver - det får vi ekstremt god feedback på fra hele verden. Vi har fundet et produkt, som alle kan spise - og som smager skidegodt. Jeg ved virkelig ikke, hvad der skulle kunne vælte os af pinden; vi har et kongeprodukt. Og så er kimen til vores succes også, at vi er meget arbejdsomme og elsker at arbejde med vingummi.

- Det handler vel også om at have en effektiv salgsorganisation?
- Ja, og vi prøver i år at få det hele gjort lidt mere professionelt, blandt andet når vi deltager på messer rundt omkring i verden og med opfølgning på budgetterne. Vi har lige ansat en ny sælger i Danmark, så der nu er tre plus mig selv og vores salgsdirektør. Vi skal også gerne have tilknyttet tre-fem sælgere i både England og Tyskland og et par stykker i Sverige. Der er tryk på, og det skal der også være, når man vil op på en tre-cifret millionomsætning.

- Hvilke lande satser I mest på i den kommende tid?
- Vi gør mest ud af at få optimeret de 24 lande, vi allerede er i. Og allermest har vi fokus på England, Sverige og Tyskland. Men Finland er også ret sjov for tiden. Deroppe er det sådan, at de smager, de siger, at det er genialt, og så køber de det. Og de køber meget.

- Hvorfor flytter Wally and Whiz til Jonstrup?
- Vi har simpelthen for lidt plads her i Lejre. Når vi arbejder med en palle, skal vi hele tiden gå og flytte den for at komme til. I Jonstrup får vi 300-400 kvadratmeter, hvilket er noget i nærheden af det dobbelte.

skal I have nogle nye maskiner?
- Det bliver de samme maskiner, som vi har nu. Det vil sige blandt andet en vejemaskine, en dragékedel, en tromle og en forsegler. Og så lidt forskellige små hjælpemaskiner og et transportbånd. Forsegleren er i øvrigt en ny én, vi har fået, efter at have ledt efter den i halvandet år. Før var vores bøtter svære at åbne, men den nye maskine kan forsegle dem med et tyndere materiale.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094