23948sdkhjf

Vingummi-komet: Vi får ekstremt god feedback fra hele verden

Wally and Whiz er flytteklar - og regner med tre-cifret millionomsætning om cirka tre år

Den sjællandske vingummi-iværksætter Kristian Them Hansen har forrygende travlt. På bare tre år har han banket sine gourmetvingummier med navnet Wally and Whiz op fra ingenting til en succes med salg i 24 lande.

Nu er han ved at gør klar til at flytte produktionen ud af de trange lokaler på en ejendom ved Lejre for i stedet at lave terningformet vingummi i Jonstrup nord for Ballerup. Dér flytter Wally and Whiz ind 1. marts, og det med enorme ambitioner: Omsætningen, som i 2016 var på 4,6 millioner kroner, skal i løbet af de næste tre-fire år runde 100 millioner kroner.

Kristian Them Hansen har før sit vingummieventyr studeret på Copenhagen Business School, arbejdet som maler og været med til at etablere en restaurant. Men nu går han altså benhårdt efter at brede vegansk vingummi ud i hele verden.

- Hvordan er udsigterne til, at I får så stor og hurtig en vækst, som du lægger op til?
- Vores regnskab for 2017 er ikke færdigt endnu, men det bliver med en større omsætning end de 4,6 millioner i 2016. Og når regnskabet for 2018 kommer, bliver det rigtig flot - de første uger af året er gået bedre end forventet. I 2019 bliver det rigtig, rigtig flot, og 2020 bliver rigtig, rigtig, rigtig flot. Når vi så er færdige med 2021, tror jeg, at vi er meget tæt på den tre-cifrede millionomsætning.

- Hvordan kan det lade sig gøre?
- Jeg ser et kæmpestort potentiale for virksomheden. Det, vi står for med glutenfri, laktosefri, vegansk, naturlige smage og farver - det får vi ekstremt god feedback på fra hele verden. Vi har fundet et produkt, som alle kan spise - og som smager skidegodt. Jeg ved virkelig ikke, hvad der skulle kunne vælte os af pinden; vi har et kongeprodukt. Og så er kimen til vores succes også, at vi er meget arbejdsomme og elsker at arbejde med vingummi.

- Det handler vel også om at have en effektiv salgsorganisation?
- Ja, og vi prøver i år at få det hele gjort lidt mere professionelt, blandt andet når vi deltager på messer rundt omkring i verden og med opfølgning på budgetterne. Vi har lige ansat en ny sælger i Danmark, så der nu er tre plus mig selv og vores salgsdirektør. Vi skal også gerne have tilknyttet tre-fem sælgere i både England og Tyskland og et par stykker i Sverige. Der er tryk på, og det skal der også være, når man vil op på en tre-cifret millionomsætning.

- Hvilke lande satser I mest på i den kommende tid?
- Vi gør mest ud af at få optimeret de 24 lande, vi allerede er i. Og allermest har vi fokus på England, Sverige og Tyskland. Men Finland er også ret sjov for tiden. Deroppe er det sådan, at de smager, de siger, at det er genialt, og så køber de det. Og de køber meget.

- Hvorfor flytter Wally and Whiz til Jonstrup?
- Vi har simpelthen for lidt plads her i Lejre. Når vi arbejder med en palle, skal vi hele tiden gå og flytte den for at komme til. I Jonstrup får vi 300-400 kvadratmeter, hvilket er noget i nærheden af det dobbelte.

skal I have nogle nye maskiner?
- Det bliver de samme maskiner, som vi har nu. Det vil sige blandt andet en vejemaskine, en dragékedel, en tromle og en forsegler. Og så lidt forskellige små hjælpemaskiner og et transportbånd. Forsegleren er i øvrigt en ny én, vi har fået, efter at have ledt efter den i halvandet år. Før var vores bøtter svære at åbne, men den nye maskine kan forsegle dem med et tyndere materiale.
Mere om: Vingummi


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Thorfisk lukker - Scanfish opruster i Hanstholm

Seafood Danmark har opkøbt Taabbel og flytter selskabets aktiviteter i Thorfisk fra Hvide Sande til Hanstholm

Tyggegummi-projekt erklæret konkurs

Rekordår hos Danish Crowns grillspecialister

Lykkeposer med overskudsvarer skal nedsætte madspild i Kvickly

Madværkstedet nærmer sig udsolgt

Den københavnske fødevaremesse har kun få stande tilbage

Så er øl-is fra Thy klar

Nyhedsbrev

Skare vil udvide sin kødfabrik

Online Avis Arkiv

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Kæden har for længst forgyldt sine norske ejere

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

I år konkurrerer syv innovative produkter om at modtage prisen

2

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Dollarkursen driller ingredienskoncernen Chr. Hansen

Ugens grin: Rod i regnskabet

Klingenberg Ost modtager pop op-pris

Carlsberg-kontor ransaget

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Flyvende start for øbaseret blomstervin

Øko-pris til Byens Køkken

Uheld kostede Danforel millioner

Ørredproducenten mistede flere ton fisk

Mette Munks pengepil peger atter opad

Brødfabrikken eksporterer nu til over 25 lande

Vega Sea buldrer frem på laksefronten

Feldt igen eneejer af juicefabrikken Seimei

Han har købt alle aktier tilbage

Slagteri inviterer indenfor

En automatiseret pizza, tak

To robotter har lært at slynge pizzadej

700 æsker romkugler på en måned

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Konference stiller skarpt på Ernærings- og sundhedsanprisninger

IPW Systems får endnu en ny udvikler

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Innovationskonkurrence høster ansøgninger fra 45 lande

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent.

Bideskinner – et specialprodukt fra Gravlund Industrigummi

Hør om virksomheders erfaringer med at håndtere udfordringer for materialer i barske miljøer

Next Step kompetenceudvikling

RGTS 1-faset softstarter: let konfiguration og op til 40% reduceret startstrøm

Logistik for e-handlere

Nyt spiralbånd giver en skånsom og nem måde at flytte et produkt ned til et lavere niveau

Komplette løsninger inden for intern logistik

Berendsens industrivask er langt mere miljøvenlig end hjemmevask af arbejdstøj

Elektronikken erstatter hydraulikken - effektivitet og minimal vedligeholdelse!

Bliv godt klædt på: ERFA-møde om fødevarekontaktmaterialer

Få dit eget trykluftkompendium hos Granzow!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny fødevarepumpe forhindrer at pumpens mineralske olier lækkes i chokoladen

Dansk Procesventilation har færdiggjort projekt med olietågeudsugning fra CNC-maskine

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

Ses vi på Scanpack 2018?

Aunsbjerg viser vejen med lagerrobotter

Trykluft bruges mange steder i fødevareindustrien

Siemens Scalance SC600

Send til en kollega

0.357