Kaos har ramt madkontrakt til 1,6 milliarder

Både Hørkram og Dansk Cater overvejer at gå rettens vej

Da Hørkram i slutningen af 2016 vandt et udbud om at levere mad til storkøkkener i godt halvdelen af landets kommuner, kunne cateringgrossisten glæde sig over en ekstra omsætning på cirka 1,6 milliarder kroner over fire år.

Men nu har temmelig kaotiske forhold ramt den gyldne kontrakt, som blev indgået med det offentliges indkøbscentral, SKI: Konkurrenten Dansk Cater, der også bød på opgaven, klagede til Klagenævnet for Udbud, som nu har givet Dansk Cater ret i, at ikke alt foregik korrekt, skriver Berlingske Business torsdag. Det betyder, at kontrakten hænger i en tynd tråd, selv om Hørkram allerede har leveret de aftalte fødevarer i over et år.

- Vi er glade for, at klagenævnet er kommet frem til det samme som os: At måden, som evalueringsmodellerne for kvalitet og pris var lavet på, ikke var den rigtige måde at gøre tingene på, siger finansdirektør i Dansk Cater Henrik Ellegaard til mediet og lader forstå, at han forventer, at kontrakten med Hørkram inden længe bliver annulleret.

Tre retssager måske på vej
Hos SKI oplyser udbudsdirektør Christian Lunding til Berlingske, at SKI overvejer at få prøvet kendelsen ved domstolene. Også hos både Hørkram og Dansk Cater overvejer man ifølge mediet at gå rettens vej:

Læs også: - Annulleret kæmpeudbud bør få store konsekvenser

- Ja, det går vi ind og kigger på. Vi har investeret i biler og mandskab, og vi har bygget begge vores centre ud, så vi har haft mange udgifter til ordren herm, siger Hørkrams salgsdirektør, Preben Berg Kristensen til Berlingske Business. Han fortæller også, at hvis ikke hans virksomhed har aftalen, så vil det koste arbejdspladser.

Dansk Caters Henrik Ellegaard konstaterer, at en eventuel erstatningssag "helt klart" er noget, virksomheden vil overveje, i og med at Hørkrams aftale med SKI har kostet Dansk Cater kunder.

Ordren til de 51 kommuner handler om at levere både konventionelle og økologiske fødevarer til de kommunale køkkener, der bestiller for minimum 1.500 kroner pr. leverance. Der er tale om både brød, kager, fisk, frugt, grønt, færdigretter, kolonial, kød, pålæg og mejeriprodukter - i alt for 400 millioner kroner om året i årene 2017-2020.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Co-Ro tog et gevaldigt saft-dyk

Men Sun Lolly-producenten sprøjter nye produkter ud i stor stil

Ny maskine sætter fart i fristelserne hos Easyfood

Mejerierne hædrede den gode fødevaredebat

FoodTech sætter viden på menuen

Messen i Herning omdanner i år den ene messehal til Tech City

Ny bestyrelse i mad-tænketank

Danish Crown tjener flere penge trods pres på priserne

Nyhedsbrev

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

- Vores dadelplaner kan blive en kæmpesucces

The Whole Companys Henrik Winther-Olsen klar til produktion i Dubai - kommer måske til at konkurrere med sig selv

Lettelse hos Kohberg: Vi er er på rette spor

Efter et særdeles nedslående 2016 gik det kraftigt frem for brødgiganten i 2017

Både op og ned for Geia Food

Omsætningen steg til over 1,2 milliarder kroner, men intens konkurrence fik overskuddet til at dale

Erhvervsmanden Nils Foss er død - 90 år

Coop lukker 16 brugser

Farvel til en række butikker, der gennem en årrække har givet underskud

The Whole Company klar med helt ny serie af frugtsnacks

Koncernen vil indtage udlandet på flere fronter

Dansk Supermarked skifter navn

Ny, nordjysk gin har været oppe i skyerne

25 pubs giver brødre milliongevinst

Madglade milliardærer redder eksklusiv restaurant

Nu kan Arbejdstilsynet tale med ansatte alene

BioMar udvider for 90 millioner i Brande

Lakridskonge producerer igen selv

Johan Bülow har sat skub i udviklingen af nye lakridser

Gråsten Fjerkræ gør klar til at udvide

Pladsmangel i Kværs har flyttet arbejdspladser sydpå

Ligner de en puck? Mørbrad hitter til ishockey-VM

NTF-Aalborg har skiftet direktør

Lukket burgerkæde kostede millioner

FødevareDanmark: Stram den lov

Økologisk gourmet-slagteri rykker ind hos Irma

Romkuglemester er vokset yderligere

Pengene strømmer ind hos Gasoline Grill

International hæder til Skjern-gin

Gulerødder har bidt sig fast om øko-favorit

Møllerup Gods klar med danske hampefrø

Ellemann-Jensen ny fødevareminister

Dansk familie blev mangemillionærer på Hot n'Sweet

Ny madfestival nærmer sig

Orkla Foods klar med ny salgsdirektør i Danmark

Unibrew solgte og tjente mere

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Prevas har ansat Software Developer, Henrik Bach

Automationsdag´18

Opbygning af HACCP-systemer

Læs om de nye muligheder med TIA-portalen version 15

IMA dairy food HASSIA

De helt rigtige løsninger til hårde miljøer

Der er gang i produktionen af vores nye løfteåg til truck hos vores maskinfabrik i Aalborg.

Dansk fællesstand på AgroProdMash 8. – 12. oktober 2018 - skyd genvej til det russiske marked

Pilz fortsætter væksten i omsætning og medarbejderantal samt udvider produkt-porteføljen

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Nye medarbejdere

Dansk hærdningsteknologi til rustfrit stål løser udfordringer hos MAN Diesel & Turbo

Tæt samarbejde mellem Arla, Siemens og DHJ resulterer i innovativt afgangsprojekt

Tre 10-års jubilarer hos Holtec Automatic A/S

Simatic CPU'er fra Siemens får facelift

Gratis rådgivning til robot industrien

Stor fynsk plastproducent investerer i ny pakkelinje fra robotklyngen i Odense

SMC lancerer ekstremt fleksibel sugekop af blå silikonegummi

Wexøe indgår ny samarbejdsaftale med Jacob Hinsch og eWon

Hvilken sensor til niveau måling er bedst?

Kunne du også tænke dig en traverskran som vi for nylig har leveret til den...

KE Fibertec satser på Norge

Broelementerne til Kronprinsesse Marys bro kræver løftegrej i den helt tung...

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsuger til Abenas nye pro...

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Send til en kollega

0.18