Kaos har ramt madkontrakt til 1,6 milliarder

Både Hørkram og Dansk Cater overvejer at gå rettens vej

Da Hørkram i slutningen af 2016 vandt et udbud om at levere mad til storkøkkener i godt halvdelen af landets kommuner, kunne cateringgrossisten glæde sig over en ekstra omsætning på cirka 1,6 milliarder kroner over fire år.

Men nu har temmelig kaotiske forhold ramt den gyldne kontrakt, som blev indgået med det offentliges indkøbscentral, SKI: Konkurrenten Dansk Cater, der også bød på opgaven, klagede til Klagenævnet for Udbud, som nu har givet Dansk Cater ret i, at ikke alt foregik korrekt, skriver Berlingske Business torsdag. Det betyder, at kontrakten hænger i en tynd tråd, selv om Hørkram allerede har leveret de aftalte fødevarer i over et år.

- Vi er glade for, at klagenævnet er kommet frem til det samme som os: At måden, som evalueringsmodellerne for kvalitet og pris var lavet på, ikke var den rigtige måde at gøre tingene på, siger finansdirektør i Dansk Cater Henrik Ellegaard til mediet og lader forstå, at han forventer, at kontrakten med Hørkram inden længe bliver annulleret.

Tre retssager måske på vej
Hos SKI oplyser udbudsdirektør Christian Lunding til Berlingske, at SKI overvejer at få prøvet kendelsen ved domstolene. Også hos både Hørkram og Dansk Cater overvejer man ifølge mediet at gå rettens vej:

Læs også: - Annulleret kæmpeudbud bør få store konsekvenser

- Ja, det går vi ind og kigger på. Vi har investeret i biler og mandskab, og vi har bygget begge vores centre ud, så vi har haft mange udgifter til ordren herm, siger Hørkrams salgsdirektør, Preben Berg Kristensen til Berlingske Business. Han fortæller også, at hvis ikke hans virksomhed har aftalen, så vil det koste arbejdspladser.

Dansk Caters Henrik Ellegaard konstaterer, at en eventuel erstatningssag "helt klart" er noget, virksomheden vil overveje, i og med at Hørkrams aftale med SKI har kostet Dansk Cater kunder.

Ordren til de 51 kommuner handler om at levere både konventionelle og økologiske fødevarer til de kommunale køkkener, der bestiller for minimum 1.500 kroner pr. leverance. Der er tale om både brød, kager, fisk, frugt, grønt, færdigretter, kolonial, kød, pålæg og mejeriprodukter - i alt for 400 millioner kroner om året i årene 2017-2020.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kok skal forbedre oplevelsen på SMK

Kød-direktør er vred efter fupnummer

Himmerlandskød blev misbrugt i nytårsmenuer

Danske fiskere hentede fisk for 3,4 milliarder

Sådan har Daloon optimeret sin produktion

Mindre spild af råvarer, vand og strøm er en del af succesen

Nu ruller det - Daloon inde i massiv vækst

Direktør forventer det bedste resultat i årevis

Nu kan Bilka-tun spores tilbage til kaptajnen

Dansk Supermarked klar med online sporings-system

Nyhedsbrev

Minimejeri leverer mælk lynhurtigt

Pladespecialist satser på fødevareindustri

Bornholm klar med datoer for ny madfestival

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nye energibarer storhittede på messe - på nær én

Mols Organic-direktør vælter sig i nye kunder

Pas på, svindlere: Nyt netværk har kig på jer

Eurofins opretter en netværksgruppe mod fødevaresvindel

Enorm efterspørgsel på danske krabber

Om få år rykker 3D-printeren ind i Michelin-køkkenerne

3D-printere i ethvert restaurantkøkken om få år er slet ikke urealistisk, lyder det fra iværksætter

Boserup og Seier slutter burger-eventyret

Nyt redskab letter mejeriers arbejde

Stor sag om sliksvindel udsat for fjerde gang

Fadøllet flyder i stride strømme

Danskerne har for alvor fået appetit på det

Aarhus-drenge sælger blå vin

Det er sjovt og smager godt, mener de

Lokale fødevareproducenter går sammen

Kvalitetsmad stiller krav til professionelt køkkenudstyr

Formanden for Brancheforeningen for Køkkenudstyr løfter sløret for, hvor markedet befinder sig

1

Klumme: BioFach: Her er de nye trends og økotendenser

Aarhus vil have flere food trucks

Hver fjerde restaurant opgiver af få ny kok i køkkenet

Millionstøtte skal forbedre ældres ernæring

1

Arla klar med nye mælkesmage

Michelinstjernerne ramte forbi Fyn: Anmelder overrasket

Se listen: Danmark har nu 26 Michelin-restauranter

Plantefarsen sejrer i supermarkederne

Vestjyder vil tænke nyt om fødevarer

Smarties' bagmænd solgte vand for over 50 milliarder

Rod i Food Supply Magazine

Dansk Supermarked kritiseres for dårligt arbejdsmiljø

Sådan laver man Nordens bedste sild

Catering-firmaer klar med nye kalve

Mayo med skimmel tilbagekaldes

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mouvex pakningsløse pumper nu hos Verder A/S

Platform for Celox Line sorterer.

Positiv udvikling i den spanske fødevarebranche

Brug en ion luftpistol til effektiv nedbrydning af statisk elektricitet

IMA dairy food ERCA

ALPMA forhandles af Salicath ApS

Vehco ECO-drive konkurrence reducerer CO2 udledning med 1850 tons

Smed søges!

Inspiration til påskebordet

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Februar nyhedsmail fra KE Fibertec

Skift af stålwire på lastbilkran for kunde

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny sædeventil fra INOXPA.

Lær de grundlæggende funktioner i Nastran In-CAD på kursus d. 13/3

Kreditpolitikkens 10 hovedpunkter

FSMA / PCQI training

Qumec præsenterer nye transportbånd.

Carl Stahl A/S er igen kreditvurderet til AAA-rating

Vidste du, at vi kan være en del af din næste flyrejse?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

MK12 til mærkning af blandt andet rustfrit stål giver hurtigere resultater!

Hvordan får jeg drømmejobbet?

Opgradering til industrikøkkenvaske

ROB-EX Brugerdag – dagen indfrier mine forventninger hver gang

Send til en kollega

0.221