23948sdkhjf

Danish Food Cluster bygger bro til Israelsk super-klynge

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Partnerskab med start-up-nationen skal bringe nye ideer og partnere til Danmark


En motorvej, som skal få fødevareinnovationen til at strømme mellem en af verdens førende start-up-klynger og den danske fødevaresektor. Dét er formålet med det nye partnerskab mellem organisationen Danish Food Cluster og to hovedaktører fra den israelske fødevareteknologiklynge: Start-up-inkubatoren The Kitchen og Israel Initiative 2020, som er ledet af den sociale entreprenør Erel Margalit.

The Kitchen, den officielle fødevareteknologipartner for Israels myndighed for innovation, er placeret i Tel Aviv – byen med verdens højeste tæthed af start-ups. Ifølge CEO i Danish Food Cluster Lone Ryg Olsen vil det nye partnerskab med The Kitchen bringe banebrydende ideer, innovative partnere og nye forretningsmuligheder til den historisk stærke danske fødevaresektor.

- Hvis vi skal beholde vores position som førende inden for fødevareinnovation, så er vi nødt til at være på forkant med ny teknologi og trends, og ingen kunne være bedre udrustet til at udfordre os samt vokse med os end den sydende fødevareteknologiscene i Israel, siger hun.

Den israelske start-up-klynge er verdens bedste til at udvikle produkter, der aldrig før er set, ifølge The Global Startup Ecosystem Report 2017. Og flere rapporter placerer Israel som nummer et på verdensplan i forhold til andel af venturekapital per indbygger.

Jonathan Berger, CEO ved The Kitchen, ser en stærk partner i Danish Food Cluster:

- Vi ser helt klart gensidige fordele ved dette partnerskab. Det israelske start-up-miljø er enestående på både bredde og dybde af start-ups, modsat er danske virksomheder utroligt dygtige til at opbygge store virksomheder. Vi tror på, at vi tilsammen vil kunne udrette store ting, siger Jonathan Bergerr ifølge Danish Food Cluster.

Samarbejdet er en del af Region Midtjyllands satsning på at styrke fødevareinnovationen – ikke bare i regionen, men i hele Danmark
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Hanegals stiftere afgiver magten efter 25 år

Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard klar med ny virksomhed

Rejekoncern lander overskud på 59 millioner

Her er den nye fødevareminister

Millioninvestering: Nu laver Svaneke Bryghus også dåseøl

Plastlåg og sygdom: Arla overvejer at droppe samarbejde

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Nyhedsbrev

15.076 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Direktørdatter overtager styringen af Harboes Bryggeri

Efter et år med økonomisk tab i Harboes Bryggeri forlader den mangeårige direktør Bernhard Griese sin post

Online Avis Arkiv
2

Restaurantkæde får bøde for genbrug i salatbaren

To danske restauranter er blandt verdens fem bedste

De danske restauranter Noma og Geranium placerer sig blandt verdens fem bedste restauranter ved prisuddeling

Turismechef: Maden lokker turister til vores lille land

Det er særligt vigtigt for Danmark, når danske restauranter markerer sig internationalt, mener VisitDenmark

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

EU-madpoliti: Chokodrik og smøreost er anderledes i Danmark

Et produkt kan fremstå som næsten - eller helt - det samme, men indholdet varierer fra EU-land til EU-land

Rusland forlænger importstop for fødevarer fra EU

Priserne på danske fødevarer er de højeste i EU

Årets lokale varer kåret: Tangchips, kombucha og flødeboller til tops

Aktion afslører ulovligt fortyndet juice i Danmark

Chokoladefabrik satser på nyheder

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Domino's klar igen med ny ejer

Ugens grin: Dystre udsigter

Marel gearer sig til øget vækst

1

Syge emballage-ansatte: Virksomheden svigtede os

Konkurrence giver billigere økovarer i indkøbskurven

De satser millioner på grønlandsk smeltevand som gourmetoplevelse

- Vi gambler med fødevaresikkerheden

Foss klar med 10.000 nye kvadratmeter

Slagtere fjollede fridagen væk

Endnu en ny direktør i Dansk Erhverv

Cateringfirma dropper lille køkken

Nyt, fynsk ølsamarbejde

55 millioner kødbakker bliver miljøvenlige

Ny sukkerboss i Nakskov

Forsker får pris for udvikling af fødevareprotein

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Topledere ser sorte skyer i horisonten

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sæt GDPR-indsatsen på autopilot

Smurfit Kappa støtter Danmark for Målene

KL Automatik ansætter ny projektleder

Køb løftegrej, løfteåg, taljer og spil, stålwire, lastsikring m.m. døgnet rundt på fyns-kran.dk

Komplet program af rustfrie magnetventiler hos Granzow

HMI og IIoT i verdensklasse

Hent din fribillet til DiaLabXpo – helt gratis

Driftsprincippet er den afgørende faktor - TÜV Süd

SMC's europæiske markedsandel vokser

Ole Gregers Jensen fejrer 25 års jubilæum hos EL:CON

Olie/luft køler Type OAC fra KTR

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Forhandlere søges!

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Elastiske fødevaregodkendte PU remme fra Forbo Siegling

Safirglas, det hårde glas - næsten ligeså hårdt som diamant

Fem anbefalinger fra robotindustrien skal skabe 25.000 job i 2025

Sommerudflugt til Gram Slot

Forøget effektivitet hos Unicon med hjælp fra AMCS

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Overvågning og styring af forsyningslinien

Flavour trends 2019

Involvering af medarbejderne gav succes med ny UR-robotarm

Send til en kollega

0.167