23948sdkhjf

Dragsbæk vil huse ny fødevareklynge

Margarineproducenten har købt de tidligere Oticon-bygninger i Thisted og inviterer potentielle samarbejdspartnere indenfor til fælles udviklingsprojekter

Dragsbæk A/S overtager pr. 1. juli 2018 den 9.500 kvadratmeter store Oticon-fabrik på Tilstedvej i Thisted. Her håber Dragsbæk at kunne være med til at skabe fremtidens industrieventyr i Thy – baseret på udvikling af nye fødevareprodukter med afsæt i lokale råvarer, lokale aktører og lokalområdets historie og traditioner.

- Ud over at vi selv indretter nyt hovedkvarter i bygningen, vil vi gerne i samarbejde med Thy Erhvervsforum invitere andre fødevareaktører inden for i ønsket om at videreudvikle fødevareerhvervet i området, siger administrerende direktør Christian Munk, Dragsbæk A/S.

- Vi skal tænke nyt, og vi skal tænke på tværs. Dragsbæk har selv været nødsaget til at tænke innovativt. Vi kan umuligt overleve udelukkende som margarinefabrik i et marked, hvor forbruget over 30 år er faldet fra 25 kilo om året pr. dansker til bare 4 kilo, siger Christian Munk, og fortsætter:

- Vi kan komme meget længere ad den vej. Derfor vil Dragsbæk nu samarbejde med lokale virksomheder, der ligesom os ønsker at udvikle bæredygtige produkter, som primært er baseret på lokale råvarer, så de kan fortælle en god historie om Thy. Som vi har gjort med Bakkedal og som eksempelvis Vilsund Blue har gjort med Limfjordens muslinger.

Det lokale er bærende
Det handler om at få ildsjæle ind, der brænder for innovation og vil være med til at udvikle fremtidens fødevarer, forklarer Christian Munk:

- Sammen med andre, der ikke bare vil lade stå til, kan vi udvikle nye produkter til fremtidens forbrugere og skabe samlede løsninger, der matcher fremtidens krav, og som ikke begrænser sig til fødevarer. Eksempelvis er bæredygtige emballageløsninger et stort fokusområde i fødevareindustrien. På det område er vi åbne for at dele lokaler og viden med nogen, der kan udvikle løsninger sammen med os, siger Christian Munk.

Han understreger, at det lokale er et vigtigt, bærende element i det nye udviklingshus.

- Vi forsøger altid at vægte lokale råvarer og lokale underleverandører og samarbejdspartnere så vidt muligt, siger han.

Fødevareklyngen flytter ind
Dragsbæk A/S overtager bygningen den 1. juli i år, og Oticon og Oticons produktionsenhed DGS, der begge er ejet af William Demant Holding, lejer sig ind i en del af bygningen frem til udgangen af året, og koncernen håber, Dragsbæks og Thy Erhvervsforums initiativ på sigt kan være med til at skabe nye arbejdspladser i Thy.

Og allerede nu står nye lejere på spring. Den nystiftede fødevareklynge Food Cluster Thy planlægger at indrette lokaler og udviklingsfaciliteter i det nye center.

- Fødevareklyngen er jo netop baseret på at dele viden og erfaring i fælles udviklingsprojekter for at trække den store fødevaresektor i Thy-området over i fremtidens produkter og løsninger, siger Christian Munk.

Bag Food Cluster Thy står en række af de førende lokale fødevareproducenter, organisationer, uddannelsesinstitutioner og lignende. Klyngen er fostret af Thy Erhvervsforum, hvis formand, Lars Torrild, er ovenud begejstret for Dragsbæks initiativ.

- Det er jo fantastisk, at vi få dage efter dannelsen af Food Cluster Thy får egen adresse og optimale rammer for det innovative samarbejde, der skal gøre Food Cluster Thy til en vækstmotor for fødevaresektoren i området, siger Lars Torrild.

Et tigerspring
Også Thisted Kommunes borgmester Ulla Vestergaard (S) er begejstret over initiativet:

- Det er imponerende, at der allerede ligger spændende planer for Oticon-komplekset, før de sidste DGS-medarbejdere har forladt fabrikken, siger hun.

- Jeg er overbevist om, at der med Dragsbæks initiativ lægges en grund til at skabe fremtidige arbejdspladser inden for fødevaresektoren, som er et af de mest betydende erhverv i kommunen. Og samtidig er det fantastisk, at Dragsbæks planer kan udgøre et tigerspring fremad for Food Cluster Thy, som samler alle de største fødevareaktører i området under en innovativ paraply, der nu får egen adresse, siger Ulla Vestergaard. 

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Kartoffeldirektør er pludselig væk

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Konkursramt bryggeri brygger igen

Sprøjterobot er prøveklud

Odense Marcipan har sat ny robot ind i produktionen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Bagerkæden Emmerys må sluge endnu et milliontab

Underskuddet næsten fordoblet trods mere service

Nyhedsbrev

Gastronomi og fødevarer skal skabe udvikling

Online Avis Arkiv

Første madkollektion fra Søstrene Grene

1

Too Good To Go redder Naturli's "ulovlige" plantedrik

Santa's Man Boobs og alle de andre juleøller

I år er der rekordmange julebryg fra de danske bryggerier

Nye målinger gør Kelsen klogere på dej

Stort salmonellaudbrud: Mindst 28 syge

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Cocktail-leverandør er seksdoblet på få år

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Alternativet vil gøre et kilo rødt kød 17 kroner dyrere

I dag koster et kilo hakket oksekød cirka 60 kroner. Den pris vil Uffe Elbæk i klimaets navn hæve til 77 kroner.

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

Jensens Bøfhus henter direktør hos konkurrent

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Millionerne flyder i Enorms insektprojekt

Medejer har indtil videre investeret cirka 30 millioner kroner

Fiskekonges millionformue bliver nu fordelt

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Fluemad: Enorm interesse for Lasses larver

Hundredevis dukkede op til indvielse af larvestalde på black fly-day

Gennembrud: 80 millioner skiver pepperoni på vej til Kina

Masser af Tulip-pepperoni ender på kinesiske Pizza Hut-restauranter

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Fra fødevarerester til merværdi

Færre danskere laver mad fra bunden

Carlsberg lancerer fadøl uden alkohol

Nemlig.com med nyt kæmpeunderskud

Nyt magasin skal booste dansk gastronomi

Fremtidsuge sætter spot på fødevarer

Hov - der var foliebakkestykker i rugbrødet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Søger du en ekspert i EPLAN Electric P8?

Lær at arbejde med punktskyer i Inventor og AutoCAD.

Kæmper du med statisk elektricitet?

Så kaster vi los med butterflyventilen GEMÜ 480 Victoria

Tyverisikret cykelparkering

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

10. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

ROTEX elastisk klo-kobling

AF Packaging Solutions

HOT-Seal - folie til forsegling af bægre og spande - forhandles af Salicath ApS

9. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

8. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

Hos PRO-CONSULT ved man aldrig, hvad der kommer ind ad døren.

PanPac udvider medarbejderstaben

Veloverstået Foodtech messe 2018

Smart Automation - Nyt domicil

25 år med GEMÜ-flervejs-ventilblokke

Er du vinterklar?

Live-webinar: Festo Automation Suite

Det er jul - det er cool - og Bürkert er i gavehumør

Øget efterspørgsel = flere medarbejdere

Kom godt i gang med at bruge Inventor

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

7. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

40 år med fokus på brugernes behov

Send til en kollega

0.318