Rod og stort millionunderskud hos dansk fødevaregigant

| Af Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Foodservice Danmark, der leverer fødevarer, har haft et hårdt år i 2017 og har fundet en millionfejl.

2017 har ikke været nænsomt ved fødevaregiganten Foodservice Danmark, der omsætter for milliarder ved at levere varer til professionelle køkkener over hele Danmark.

Ikke bare har året budt på et stort underskud, der er også fundet graverende fejl i regnskabet for 2016.

Det viser 2017-regnskabet for Foodservice Danmark, der er offentliggjort på erhvervsstyrelsens hjemmeside tirsdag aften.

- Selskabets resultat anses som stærkt utilfredsstillende. Foodservice har haft et udfordrende år, og der er efter regnskabsårets afslutning foretaget væsentlige udskiftninger i ledelsen, skriver Foodservice Danmark i sit regnskab.

Mens omsætningen steg marginalt til 5,6 milliarder kroner landede selskabet et underskud på 102,6 millioner kroner.

Læs også: Fødevaregrossist samler lageraktiviteter

For at gøre ondt værre har revisionen samtidigt fundet fejl i regnskabet for 2016, der ændrer et overskud på 66 millioner kroner til et blodrødt underskud på 48 millioner kroner før skat.

- I forbindelse hermed og som led i afslutning af revisionen er der foretaget en revurdering af regnskabsaflæggelsen, og gennemgangen af balancerne har afdækket fejl vedrørende 2016 på 118 millioner kroner før skat, hvor sammenligningstallene er tilrettet, skriver Foodservice Danmark og fortsætter:

- Koncernens performance for 2016 fremstår derfor væsentligt dårligere end tidligere rapporteret og resultat for 2017 er væsentligt dårligere end de udmeldte forventninger.

I senere noter bliver fejlen omtalt som en "væsentlig fejl".

Læs også: Nyt fra bestyrelseslokaler og direktionsgange

Foodservice Danmark er ejet af Dagrofa, der jer kæderne Meny og Kiwi. Desuden leverer Dagrofa til flere lokale købmandskæder som Spar og Min Købmand.

Ud over underskuddet og fejlen har 2017 stået på opkøb for Foodservice Danmark, der har købt Grambogård og Strandbyfisk.

- Grambogård har et mindre slagteri med fokus på dyrevelfærd og økologi og et high-end brand med leverancer til de professionelle køkkener i hele Danmark, skriver selskabet.

En genopretningsplan er startet ifølge regnskabet, og Foodservice Danmark venter derfor en stigende omsætning og et positivt driftsresultat i 2018.

Kilde: ritzau


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Slagtekyllingers liv bliver kortere og kortere

Frugtfirma udvider ejerkredsen

"Drømmejob": Thisted Bryghus søger 25 øl-testere

Vestjysk slagteri tredobler pladsen

Insektkvinder sender ny larvebar ud i træningscentre

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Hungry er på pengejagt

Online Avis Arkiv

Bragende romkuglesucces klar med ny service

Millioner til nyt partnerskab for dansk fødevareinnovation

Defco med nyt millionminus

Men nu er der lagt op til sorte tal, mener ledelsen, som gør klar til at flytte

Endelig - nu forsvinder nedbrændt slagteri

Klumme: - Fremtidens mad skal redde verden

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Lettelse på Danish Crown-slagteri i Sæby: Ingen svinepest

Øl med hash: Carlsberg ser tiden an

De sagde nej til Magasin, men ja til Onkel Thomas

Bolcheriet er "kommet til" at lave meget om i Svaneke

Logobolcher er et kæmpehit

Audi, BMW og Mærsk blandt Bolcheriets kunder

Bolchemaskiner ... de skal helst være gamle

Ægteparret bag Bolcheriets tre afdelinger er konstant på udkig efter gamle englændere

Over 75 tons “grimme” tomater er reddet

Nordjyde har opfundet en ny spiseæske

Farvel til alufolie til fastfood

Fødevarekonference sætter fokus på bæredygtig udvikling

Mere dansk mad på vej til Japan

Minister: Iværksættere løber fra regningen

Erhvervsminister Rasmus Jarlov er klar til at skrotte de såkaldte iværksætterselskaber, som kan stiftes for 1 krone

Coca-Cola undersøger muligheder for cannabis-drik

Mærsk investerer i mindre madspild

Ny metode opdager flere salmonellaudbrud

Udskældte Daka får lov til at udvide

Mug får Orkla Foods til at tilbagekalde læskedrik

Ølbryggere vil også sælge "verdens reneste vand"

Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet

Bisca har problemer med chokoladekage

Danmark mod Madspild har vokseværk

Food Supply Magazine er udkommet

Hartmann ansætter ny finansdirektør

Skyder millioner i sensorfirma igen, igen

Industriens køb af teknisk assistance eksploderer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Alle Berendsen vaskerier har fået tildelt en Kronesmiley af Arbejdstilsynet

Nyheder fra CTI/TI Input MODULER

HF har pr 1. september ansat Thomas Lund

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

60.000 betjeningselementer

Dette billede er taget ugens løb, hvor vi gjorde klar til endnu en prøvebelastning med Waterbags

Dansk kødproduktion - bæredygtig, sikker og i høj kvalitet

Synlighed - Synlighed - Synlighed

RS Components lancerer History Makers-podcast

Skab tillid med klima ikon

Gå ikke glip af verdens største WindEnergy messe!

KTR BoWex Buetandskoblinger

Acton Roadshow 2018, slut for denne gang - Men vi ses måske senere på året!!

Se live demo af Powermax plasmaskæremaskine til Åbent hus den 21. - 22. sep.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Dansk pilfingersikring er populær i USA

20 års jubilæum hos PALOMAT®

Få viden og inspiration på verdens største WindEnergy messe!

Southco’s katalog er fyldt med lækre kvalitets produkter - Bestil det her og bliv inspireret!

Hendishop.dk mere end 3000 produkter til Restaurant, café og catering

Agromek Student Challenge 2018

Slip for besværet med flere leverandører til ventilationsløsninger - MultiA...

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Eftertragtet innovationskonkurrence vender tilbage til FoodTech

Har du den rigtige olie?

Send til en kollega

0.274