Rod og stort millionunderskud hos dansk fødevaregigant

| Af Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Foodservice Danmark, der leverer fødevarer, har haft et hårdt år i 2017 og har fundet en millionfejl.

2017 har ikke været nænsomt ved fødevaregiganten Foodservice Danmark, der omsætter for milliarder ved at levere varer til professionelle køkkener over hele Danmark.

Læs også: Fødevaregrossist samler lageraktiviteter

Ikke bare har året budt på et stort underskud, der er også fundet graverende fejl i regnskabet for 2016.

Det viser 2017-regnskabet for Foodservice Danmark, der er offentliggjort på erhvervsstyrelsens hjemmeside tirsdag aften.

- Selskabets resultat anses som stærkt utilfredsstillende. Foodservice har haft et udfordrende år, og der er efter regnskabsårets afslutning foretaget væsentlige udskiftninger i ledelsen, skriver Foodservice Danmark i sit regnskab.

Mens omsætningen steg marginalt til 5,6 milliarder kroner landede selskabet et underskud på 102,6 millioner kroner.

Læs også: Nyt fra bestyrelseslokaler og direktionsgange

For at gøre ondt værre har revisionen samtidigt fundet fejl i regnskabet for 2016, der ændrer et overskud på 66 millioner kroner til et blodrødt underskud på 48 millioner kroner før skat.

- I forbindelse hermed og som led i afslutning af revisionen er der foretaget en revurdering af regnskabsaflæggelsen, og gennemgangen af balancerne har afdækket fejl vedrørende 2016 på 118 millioner kroner før skat, hvor sammenligningstallene er tilrettet, skriver Foodservice Danmark og fortsætter:

- Koncernens performance for 2016 fremstår derfor væsentligt dårligere end tidligere rapporteret og resultat for 2017 er væsentligt dårligere end de udmeldte forventninger.

I senere noter bliver fejlen omtalt som en "væsentlig fejl".

Foodservice Danmark er ejet af Dagrofa, der jer kæderne Meny og Kiwi. Desuden leverer Dagrofa til flere lokale købmandskæder som Spar og Min Købmand.

Ud over underskuddet og fejlen har 2017 stået på opkøb for Foodservice Danmark, der har købt Grambogård og Strandbyfisk.

- Grambogård har et mindre slagteri med fokus på dyrevelfærd og økologi og et high-end brand med leverancer til de professionelle køkkener i hele Danmark, skriver selskabet.

En genopretningsplan er startet ifølge regnskabet, og Foodservice Danmark venter derfor en stigende omsætning og et positivt driftsresultat i 2018.

Kilde: ritzau


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kaffefirma reddet på stregen

Direktør går fra øllet til rejerne

Fire venner har startet bryghus i Farum

Tørke: Bornholmerne må undvære lokale grøntsager

Nyborg Fængsel har succes med sin flødeis

Danmarks første ismejeri bag tremmer er en succes. På tre måneder har de solgt over 2.000 liter is, og der er venteliste på arbejdsholdet.

Ny aftale åbner for mere dansk kød og medicin til Japan

Salg af danske varer til Japan ventes at stige med op til 70 procent, når frihandelsaftale er underskrevet.

Nyhedsbrev

Unge bliver grydeklar hos erhvervsskoles cateringfirma

Hygiejnen halter igen hos Graasten Salater

Orkla køber egne aktier tilbage

Bøde og politianmeldelse til bageri

Royal Unibrew køber op i Frankrig

Too Good To Go runder fem millioner reddede måltider

DTU har fundet leder til nyt Foodlab

Nyt destilleri snart klar med snaps

Køb af baconkæmpe er på plads

Stiftere siger farvel til Rawbite

Kun en enkelt af de tre idémænd bliver hos nøddebar-producenten

Sall Whisky Distillery har huset klar

1

Michelin-kok laver ny restaurant i sin egen stue

Mille Food har købt en ny fabrik

2

Kæmpestor stigning i dansk quinoa-dyrkning

Dan Cake med stor million-forbedring

Kult-burgerbar genåbner: Burgerne bliver som før i tiden

’’Wayne’s World’’ åbner i samme lokaler som for 11 år siden

Tre medarbejdere køber sig ind i Flammen

"Verdens bedste bøffer" kommer fra Slagelse

Listeria: Også Lidl kalder søde majs retur

Hedebølge-tomater får nyt liv i ny madspilds-ketchup

Frikadellepølsegas værre end først antaget

Street food klar i Fredericia

Økologiske øl bliver mere og mere populære

Lidl lancerer nye planteprodukter

En million kroner til fyrede fra Scanflavour

Mild fugleinfluenza fundet i andebesætning

Halv million skal hjælpe Arla-fyrede

Kvindelig kok sejrede i Gudhjem

Hjemmelavet ret til herrefrokost gav pølseforgiftning

Erhvervsminister bliver ny direktør for Dansk Erhverv

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Filterteknik A/S har fået en digital opfriskning

3 grunde til at overveje at låne penge i din virksomhed

Reparation af svejserobot

Measurement System Analysis (MSA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Bare rolig - Vi er her hele sommeren!

22.000 stykker aflagt Berendsen-tøj har fået nyt liv i Gambia

Selvom sommeren i den grad er over os, er der stadig gang i butikken hos os

4 tips til dig der skal have firmabil for første gang

Josefine er udlært elektriker hos EL:CON i Roskilde

Failure Mode and Effects Analysis (FMEA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorhoteller er blevet in hos danske virksomheder

Jobsamtalen starter før du aner det

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Lasse er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

IATF 16949:2016 Inspirationsseminar

Nyt high flow filterhus i glasfiber

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

HN Group A/S udstiller på FachPack messen i Nürnberg

Christian er udlært elektriker hos EL:CON i Viborg

Tysk økonomi fortsætter sin fremgang, men Brexit kan presse udviklingen

Intern Auditor Kvalitet

Mezzaniner udgør platformen for indretningen i Skanderborg Ungdomsskole

Er dine filtre klar til sommerferien?

Send til en kollega

0.222