23948sdkhjf

Rod og stort millionunderskud hos dansk fødevaregigant

| Af Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Foodservice Danmark, der leverer fødevarer, har haft et hårdt år i 2017 og har fundet en millionfejl.

2017 har ikke været nænsomt ved fødevaregiganten Foodservice Danmark, der omsætter for milliarder ved at levere varer til professionelle køkkener over hele Danmark.

Ikke bare har året budt på et stort underskud, der er også fundet graverende fejl i regnskabet for 2016.

Det viser 2017-regnskabet for Foodservice Danmark, der er offentliggjort på erhvervsstyrelsens hjemmeside tirsdag aften.

- Selskabets resultat anses som stærkt utilfredsstillende. Foodservice har haft et udfordrende år, og der er efter regnskabsårets afslutning foretaget væsentlige udskiftninger i ledelsen, skriver Foodservice Danmark i sit regnskab.

Mens omsætningen steg marginalt til 5,6 milliarder kroner landede selskabet et underskud på 102,6 millioner kroner.

Læs også: Fødevaregrossist samler lageraktiviteter

For at gøre ondt værre har revisionen samtidigt fundet fejl i regnskabet for 2016, der ændrer et overskud på 66 millioner kroner til et blodrødt underskud på 48 millioner kroner før skat.

- I forbindelse hermed og som led i afslutning af revisionen er der foretaget en revurdering af regnskabsaflæggelsen, og gennemgangen af balancerne har afdækket fejl vedrørende 2016 på 118 millioner kroner før skat, hvor sammenligningstallene er tilrettet, skriver Foodservice Danmark og fortsætter:

- Koncernens performance for 2016 fremstår derfor væsentligt dårligere end tidligere rapporteret og resultat for 2017 er væsentligt dårligere end de udmeldte forventninger.

I senere noter bliver fejlen omtalt som en "væsentlig fejl".

Læs også: Nyt fra bestyrelseslokaler og direktionsgange

Foodservice Danmark er ejet af Dagrofa, der jer kæderne Meny og Kiwi. Desuden leverer Dagrofa til flere lokale købmandskæder som Spar og Min Købmand.

Ud over underskuddet og fejlen har 2017 stået på opkøb for Foodservice Danmark, der har købt Grambogård og Strandbyfisk.

- Grambogård har et mindre slagteri med fokus på dyrevelfærd og økologi og et high-end brand med leverancer til de professionelle køkkener i hele Danmark, skriver selskabet.

En genopretningsplan er startet ifølge regnskabet, og Foodservice Danmark venter derfor en stigende omsætning og et positivt driftsresultat i 2018.

Kilde: ritzau


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Billedserie: FoodTech er i gang

Se Food Supplys stemningsbilleder

Her er årets vinder-mejerier

Lige i plet, lige i skabet og op i en højere enhed

Thise Mejeri rydder (næsten) præmiebordet i mejeridyst

Mejeriet fra Salling vandt fire ud af syv kategorier til International Food Contest

Sjællandere fik pris for ny, spændende filtrering

FoodTech Award gik til lille firma med perspektivrigt membranprincip

Lær mere om fødevaretrends på Foodtech

Brød-iværksætter spejder mod udlandet

Efter bare halvandet år på det danske marked lufter bageropkomlingen Smartbake ambitioner om at kopiere sin succesopskrift til udlandet

Nyhedsbrev

Thisted Bryghus arbejder videre med udvidelse

Online Avis Arkiv

Ny markeds-undersøgelse om miljørigtig hygiejne

Carsoe køber op

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

To produktionslinjer klarer 176 forskellige produkter

Easyfood tog en radikal beslutning for 20 år siden

Video: Sæby Fiske-Industri sætter turbo på kvalitetskontrollen

Ugens grin: Den effektive maler

Foodtech
Marel vil udnytte data bedre

Koncernen søger data-inspiration i FoodTech Challenge

Brødfabrik ramt af bittesmå metalstykker i brødet

22 nye Netto-butikker på vej næste år

I næste måned åbner Netto sin butik nummer 500 i Danmark

Fremtidens bæredygtige mejeri i fokus

1

Frugt og grønt er fyldt med pesticidrester

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Igen royalt besøg på FoodTech

Dommere skal smage 1.500 fødevarer

International Food Contest er igen en del af FoodTech-messem

Bryghus renset i sag om datofusk

Man må gerne ændre holdbarhedsdatoen

Nyt, glutenfrit bageri har knækket smagskoden

Så er de klar hos Sall Whisky Distillery

Dagrofa bøvler med plastik i cheddarposer

Lantmännen køber australsk bageri

Hanegal dropper aluminium i postejbakken

Foodtech
Stort messeprogram giver optimisme i Herning

Fryseeksperter får nyt navn

Varm sommer gav Carlsberg solidt salg

TekniClean solgt til finsk koncern

Rigmand er købt ud af juicefirma

Slut med vegansk danser-restaurant

Krisestab skal reagere hurtigt på fødevarekriser

McDonald's overrasker med flot resultat

EU-Parlamentet vil have gratis postevand på restauranter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

God start på FoodTech messen!

Kig forbi stand M9662 på FoodTech og byg din egen conveyor

Implementering af AMCS Intelligent Optimering software til ruteplanlægning gennemført hos CNC

Ferske kalkuner til Thanksgiving den 22. november

Process Engineering A/S kåret som en af Danmarks Bedste Arbejdspladser

Vær med i GS1 Denmarks julekalender 2018

Automatiseringsbølgen ruller lige nu ind over e-handelen

Service 24/7 i hele verden

Schneider Electric lancerer intelligent maskinstyring i industrien

Se video: Boschert-Gizelis sætter personlig rekord med en 12-meters kantpresser!

Fremtidsplaner: Vi skal erobre mejeribranchen

Mezzanin giver 25 % mere lagerplads hos Jysk Firmatøj

Kørerampe til containere

Superior

Intelligente drevsystemer til den digitaliserede produktion

Så er vi igang på FoodTech messen - kig forbi!

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent.

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Trækfri og kondensfri ventilation

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Drypoint adsorptionstørrere

Stærkt og kosteffektivt I/O-modul til brandspjæld

Ejner Hessels valg af lagerautomat er igen faldet på ClassicMat™ – og det e...

Siemens TIA-portal: Hvordan benytter jeg nye enheder med ældre versioner af...

Oplev PALOMAT® på dette års FoodTech messe

Send til en kollega

0.324