23948sdkhjf

Nowaco-stifter er død

Preben K. Nielsen stod bag en enorm fødevaresucces
Stifteren af det aalborgensiske fødevarehandelsfirma Nowaco, Preben K. Nielsen, er død. Han blev 81 år. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Preben K. Nielsen stiftede Nowaco sammen med sin hustru, Juttine, i 1972, og siden da er virksomheden vokset til at være en kæmpe på markedet for køb og salg af frosne fødevarer i hele verden. Sidste år omsatte Nowaco for over tre milliarder kroner.

Med i ejerkredsen er også parrets to døtre, hvoraf den ene, Katja Nowak Nielsen, kom ind i direktionen som driftsdirektør i 2015.

I 1998 frasagde Preben K. Nielsen sig en del af kontrollen med Nowaco, da virksomheden blev børsnoteret. men det kom aldrig til at virke for stifteren, og i 2006 købte familien de øvrige aktionærer ud og opgav børsnoteringen.

Preben K. Nielsen lagde aldrig skjul på, at baggrunden for Nowacos succes simpelthen er en næse for al lave gode forretninger på alle niveauer.

Da Food Supply for to år siden interviewede ham, konstaterede han, at "det, vi laver, kan man ikke lære på et universitet. Det er fingerspidsfornemmelse".

Ved samme lejlighed fremgik det, at selv om Nowaco de senere år har bragt nye kræfter ind i topledelsen, var det stadig Preben K. Nielsen, der havde det sidste ord, når der var brug for sådan ét. Han havde ikke længere faste arbejdstider, men håndterede stadig de store kunder på et overordnet plan.

Familieformuen i Nowaco-familien anslås at være på omkring en milliard kroner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187