23948sdkhjf

Nyt, glutenfrit bageri har knækket smagskoden

Forbrugertest skaber glæde hos Nordic Gluten Free Bakery

Efter en målrettet udvikling af glutenfrie bageriprodukter har det midtjyske Nordic Gluten Free Bakery tilsyneladende ramt plet hos forbrugerne.

Det konstaterer Teknologisk Institut efter et forbrugerstudie på produkterne i instituttets sensoriklaboratorium i Aarhus. Testen viste ifølge instituttet en signifikant højere præference i forhold til konkurrerende glutenfrie produkter - og at Nordic Gluten Free Bakerys produkter blev lige så højt prioriteret som de testede ikke-glutenfrie produkter.

Nordic Gluten Free Bakery blev stiftet i 2017 og har siden da udviklet et bredt sortiment af brød og kager.

Med det formål at blive klogere på produkternes succes hos glutenallergikere og personer med en glutenfri livsstil allierede virksomheden sig med Teknologisk Institut for at få produkterne testet i Instituttets sensoriklaboratorium.

-I vores dialog med kæderne er det vigtigt, at vi selv kan stå inde for produkterne, og at indkøberne anerkender kvaliteten. Det er dog endnu mere overbevisende, hvis vi kan fremvise dokumentation på forbrugernes vurdering. Derfor besluttede vi at få gennemført en forbrugertest, siger Laila Finding, indehaver af Nordic Gluten Free Bakery.

Test på forbrugere i smagsbokse
I forbrugertesten blev produkterne testet på 60 forbrugere. De blev rekrutteret fra Teknologisk Instituts forbrugerdatabase. Der blev testet på både mænd og kvinder i alderen 18-65 år. Der blev testet på tre kategorier: Grove stykker, håndværkere og rugbrød. Forbrugerne testede produkterne op mod både konventionelle (ikke-glutenfrie) produkter samt konkurrerende glutenfrie produkter.

Læs også: Glutenfrit bageri: Vi er blæst omkuld

Faglig leder Eva-Marie Lange fra Teknologisk Institut gennemførte studiet i samarbejde med Nordic Gluten Free Bakery:

- Sensoriklaboratoriet er indrettet med individuelle smagsbokse, så der foretages en uforstyrret vurdering af produkterne. På den måde kan vi teste produkterne på flere kriterier, end hvis man står i et supermarked. Virksomheden opnår derfor størst mulig sikkerhed i de svar, der kommer retur, forklarer hun.

Der blev i testen spurgt ind til parametre som den overordnede vurdering af produkterne, deres smag, udseende, skorpe og konsistens.

- Vi er rigtig stolte over og glade for, at vores egen vurdering af produkternes kvalitet er blevet bekræftet via dette forbrugerstudie. Vi vil nu bruge resultatet til at få de sidste aftaler på plads med kæderne, konstaterer Laila Finding fra Nordic Gluten Free Bakery.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Fynbo Foods bruger 100 millioner kroner på nye linjer

Stor udvidelse af produktionen skal imødekomme stigende efterspørgsel

Lim: Carlsberg har lanceret sin verdensnyhed

Adival mangler chokolade til landmænd

Vild konkursrekord i jubelåret 2018

Ugens grin: Sikkerhed fremfor alt

Specialøl-specialist med nyt overskud

Nyhedsbrev

Coop skifter kødbakkerne ud med genbrugsplast

Online Avis Arkiv

Det vælter ind med nyheder til Madværkstedet

Madiværksættere får chancen hos Irma

Otte projekter er med opløbet

- Det kan vi lære af Big Mac-sagen

Fødevarevirksomheder i Thy rotter sig sammen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Kokkelandsholdet skal have ny direktør

Dansk pepperoni-producent bekymret over nej til brexit-aftale

Chr. Hansens salg går mindre frem end ventet

Chr. Hansen Holding, der laver enzymer og ingredienser til flere industrier, sælger fortsat for mere

Rekord: Over 200 bryggerier i Danmark

Arla vil selv lave sine reklamer

Ekstremløber skal hjælpe Easyfoods medarbejdere

Ny vidensportal for fødevarefagfolk

DI håber på alternativ Brexit-løsning efter nej til aftale

L&F: Nej til Brexit-aftale skaber stor usikkerhed

Danske Liverpool-fans får egne øl

Har bestilt to specialøl hos Hvide Sande Bryghus

Lantmännen Unibake er nu ejer af australsk bageri

Bryggeri flytter og får udskænkning

Hov-hov - glutenfri havremel afsløret med gluten

Hov - blåt plast i hakket grisekød

- Stort potentiale for vækst i den danske ingrediensbranche

Fiskeriet i Skagen Havn rundede en milliard i 2018

Pølser med metal trukket retur

Direktør har forladt Løgismose Meyers

SPX Flow Technology nærmer sig flytning

Royal Unibrew lander stor hotelaftale

Royal Unibrew har en ny plan

Just Eat begyndte året med rekord

Rejefabrik hårdt ramt af oversvømmelse

Mayonnaise kaldt tilbage

Se alle Medlemmernes egne nyheder

5 Gb GigE visionkameraer med højere datahastigheder på eksisterende Ethernet kabelinfrastruktur

Pressemeddelelse: AMCS overtager Recy Systems

Effektiv organisering af dit lager kan åbne for nye vækstmuligheder

Nemmere rengøring og bedre arbejdsmiljø med et højvakuum anlæg

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

FUGTKONTROL kan du selvfølgelig møde på vandværksmessen i Roskilde

Vind en HADEF 53/07A skraldetalje med ultra lav egenvægt!

Norma kompressionsfittings

Fokus på sourcingstrategi giver endnu flere kundefordele...

Global Supplier ApS er blevet til Elcee ApS

Fantastiske frysetørrede frugter og bær - tættest på frisk

Manicus Teknik din leverandør af KTR koblinger

MULTISAN - pakkemaskine til hvid ost

NYHED! Prolink Serie 13-0 CTP og Serie 13-34 FLT

Nu skyder vi fødselsdagsåret i gang

Manicus Teknik, din leverandør af hydraulik

”Med så mange medarbejdere er det afgørende at vælge det rigtige virksomhedsledelsessystem.”

Faldsikring på den nemme måde - Fyns Kran Udstyr A/S

RS Components lagerfører nu motorstyringsanalysatorer fra Fluke

Skyd dit nytår i gang med en lidt skævere ansøgning

Siemens har den rigtige softstarter til enhver applikation

Webinar 21/1: Introduktion til PCSCHEMATIC Automation

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

600 mio. kr. skal give et teknologisk boost

Høj hastighed og høj opløsning med 3D smart inline inspektion

Send til en kollega

0.153