23948sdkhjf

Nyt, glutenfrit bageri har knækket smagskoden

Forbrugertest skaber glæde hos Nordic Gluten Free Bakery

Efter en målrettet udvikling af glutenfrie bageriprodukter har det midtjyske Nordic Gluten Free Bakery tilsyneladende ramt plet hos forbrugerne.

Det konstaterer Teknologisk Institut efter et forbrugerstudie på produkterne i instituttets sensoriklaboratorium i Aarhus. Testen viste ifølge instituttet en signifikant højere præference i forhold til konkurrerende glutenfrie produkter - og at Nordic Gluten Free Bakerys produkter blev lige så højt prioriteret som de testede ikke-glutenfrie produkter.

Nordic Gluten Free Bakery blev stiftet i 2017 og har siden da udviklet et bredt sortiment af brød og kager.

Med det formål at blive klogere på produkternes succes hos glutenallergikere og personer med en glutenfri livsstil allierede virksomheden sig med Teknologisk Institut for at få produkterne testet i Instituttets sensoriklaboratorium.

-I vores dialog med kæderne er det vigtigt, at vi selv kan stå inde for produkterne, og at indkøberne anerkender kvaliteten. Det er dog endnu mere overbevisende, hvis vi kan fremvise dokumentation på forbrugernes vurdering. Derfor besluttede vi at få gennemført en forbrugertest, siger Laila Finding, indehaver af Nordic Gluten Free Bakery.

Test på forbrugere i smagsbokse
I forbrugertesten blev produkterne testet på 60 forbrugere. De blev rekrutteret fra Teknologisk Instituts forbrugerdatabase. Der blev testet på både mænd og kvinder i alderen 18-65 år. Der blev testet på tre kategorier: Grove stykker, håndværkere og rugbrød. Forbrugerne testede produkterne op mod både konventionelle (ikke-glutenfrie) produkter samt konkurrerende glutenfrie produkter.

Læs også: Glutenfrit bageri: Vi er blæst omkuld

Faglig leder Eva-Marie Lange fra Teknologisk Institut gennemførte studiet i samarbejde med Nordic Gluten Free Bakery:

- Sensoriklaboratoriet er indrettet med individuelle smagsbokse, så der foretages en uforstyrret vurdering af produkterne. På den måde kan vi teste produkterne på flere kriterier, end hvis man står i et supermarked. Virksomheden opnår derfor størst mulig sikkerhed i de svar, der kommer retur, forklarer hun.

Der blev i testen spurgt ind til parametre som den overordnede vurdering af produkterne, deres smag, udseende, skorpe og konsistens.

- Vi er rigtig stolte over og glade for, at vores egen vurdering af produkternes kvalitet er blevet bekræftet via dette forbrugerstudie. Vi vil nu bruge resultatet til at få de sidste aftaler på plads med kæderne, konstaterer Laila Finding fra Nordic Gluten Free Bakery.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Beiers chokolader hårdt ramt af solen

Toms Gruppen mistede næsten 10 millioner

Landmad.dk får comeback

Sultne kinesere sender slagterier på overarbejde i påsken

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

Nyhedsbrev

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Online Avis Arkiv

Søstjerner kan blive næste ingrediens i fiskeolie-piller

Bryghus giver bærproducent store drømme

Forkerte kerner endte i hvidkålssalat

København lancerer ny, ambitiøs fødevarestrategi

Mille Food på vej med tre nye produkter

Valsemøllen er på opkøbsjagt

Hungry.dk satser på hurtigt at overhale Just Eat

Ugens grin: Utilfredsstillende indsats

Årets første danske jordbær på hylderne i dag

De mange solskinstimer i april har skudt gang i den danske jordbærsæson

Kartoffelimperium får ny mand i front

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Stryhns debuterer som øko-producent

Kølevirksomhed investerer millioner

Ny aftale på plads for slagteriet på Bornholm

Crowdfunding: Halv million til Vilsund Blue på 21 minutter

Hov - der var gluten i glutenfri fisk

Nyt food cluster er en realitet

Sildekrig: Fyn og Bornholm strides om ’Christiansø’

Sushi-kæde lukker for at redde havet

Mayonnaise ramt af skimmelvækst

Økologiske marker fylder snart lige så meget som Fyn

Ris med risiko for insekter

Appetit på yoghurt og ost trækker salget op

Kaffekædestifter køber investorer ud

FødevareBanken og Thise Mejeri slår pjalterne sammen

Øko-salg vokser i dobbelt tempo i Rema 1000

Delika ramt af metal i kylling

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Se hvad Kärchers SGV dampsugere kan gøre for dig !

Hop op i HCS lastbilen og besøg BIO CITY

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny svingkran efter påske?

Key Account Manager, der brænder for løsningssalg, søges til gazelle virksomhed

Spændende foredrag og generalforsamling i Nordjysk FødevareErhverv

Gratis webinar: Få et større overskud ved hjælp af en cloud-baseret løsning til ruteoptimering

User Management Component i Siemens TIA-portal V15

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Har du brug for en robust statisk glidestangsvægt?

Filterteknik A/S er blevet AAA-ratet

EOT Electronics of Tomorrow

Ara-El ApS: Finder Serie 67 relæer

Standarder og lovgivning – hvordan hænger det sammen?

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

KJV og Flextek inviterer til EMO messe

Branchen samles i Odense den 7. juni

Flangekoblinger til forbrændingsmotorer

SERVI DORYL forhandles af Salicath ApS

KL Automatik bygger om

DesignSpark passerer 750.000 medlemmer

Netværks- og Energiseminar med virksomhedsbesøg

AB Jensen Maskinfabrik holder rejsegilde!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Send til en kollega

0.176