23948sdkhjf

Hvorfor småkager? Det kan jeg ikke huske ...

Småkageproducent gik sådan set bare i gang
I Rønde på Djursland har 61-årige Dinna Herstmark gang i en småkageproduktion, som hun på få år har gjort til en succes, der sælger hos både specialbutikker, Salling, Illum og Løgismose Meyers.

Småkageriet, som hendes virksomhed hedder, har ifølge Dinna Herstmark nu en årlig omsætning på godt en million kroner. Men i løbet af de næste to år skal den efter planen op på tre millioner, fortæller hun til Food Supply.

Dinna Herstmark har tidligere arbejdet med design, men "på et tidspunkt finder man ud af, at man måske skal sadle om", som hun siger. Det tidspunkt kom for Dinna Herstmark for omkring seks år siden.

- Det var tilfældigt, at det blev småkager. Jeg kan ikke huske hvorfor, jeg valgte dét. Men pludselig var den der, og så gik jeg bare i gang, fortæller hun.

Til at begynde med lejede hun sig ind i et gammelt bageri, men hun har for nylig bygget en ny hal på omkring 300 kvadratmeter. Der producerer hun med hjælp fra en uddannet bager og endnu en medarbejder 10-12 forskellige slags småkager året rundt - blandt andet med lakrids, kokos, rugflager og peanutbutter.

Fra én til ni
Der er også tilknyttet seks pakkepiger, så i alt er Dinna Herstmarks nicheproduktion vokset fra én til ni medarbejdere på en kort årrække.

- Jeg har levet af det, lige siden jeg begyndte. Det kan man, når man vil, fastslår hun.

Op til jul er der et særligt julesortiment med fem andre varianter.

- Blandt andet laver jeg nogle jumbostore vanillekranse, som vi i år er nået op på 100.000 af. Nogen siger, at de er verdens bedste - jeg ved ikke, om de også er verdens største, siger Dinna Herstmark.

Hele produktionen handler om smørbagte, håndlavede produkter uden tilsætningsstoffer - og det skal absolut være med smør, fastholder indehaveren:

- Hvis for eksempel smør bliver for dyrt til, at jeg kan bruge det, så lukker vi, siger hun med stor overbevisning.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094