23948sdkhjf

Hvorfor småkager? Det kan jeg ikke huske ...

Småkageproducent gik sådan set bare i gang

I Rønde på Djursland har 61-årige Dinna Herstmark gang i en småkageproduktion, som hun på få år har gjort til en succes, der sælger hos både specialbutikker, Salling, Illum og Løgismose Meyers.

Småkageriet, som hendes virksomhed hedder, har ifølge Dinna Herstmark nu en årlig omsætning på godt en million kroner. Men i løbet af de næste to år skal den efter planen op på tre millioner, fortæller hun til Food Supply.

Dinna Herstmark har tidligere arbejdet med design, men "på et tidspunkt finder man ud af, at man måske skal sadle om", som hun siger. Det tidspunkt kom for Dinna Herstmark for omkring seks år siden.

- Det var tilfældigt, at det blev småkager. Jeg kan ikke huske hvorfor, jeg valgte dét. Men pludselig var den der, og så gik jeg bare i gang, fortæller hun.

Til at begynde med lejede hun sig ind i et gammelt bageri, men hun har for nylig bygget en ny hal på omkring 300 kvadratmeter. Der producerer hun med hjælp fra en uddannet bager og endnu en medarbejder 10-12 forskellige slags småkager året rundt - blandt andet med lakrids, kokos, rugflager og peanutbutter.

Fra én til ni
Der er også tilknyttet seks pakkepiger, så i alt er Dinna Herstmarks nicheproduktion vokset fra én til ni medarbejdere på en kort årrække.

Læs også: Kelsen klar til kinesisk kopi-krig

- Jeg har levet af det, lige siden jeg begyndte. Det kan man, når man vil, fastslår hun.

Op til jul er der et særligt julesortiment med fem andre varianter.

- Blandt andet laver jeg nogle jumbostore vanillekranse, som vi i år er nået op på 100.000 af. Nogen siger, at de er verdens bedste - jeg ved ikke, om de også er verdens største, siger Dinna Herstmark.

Hele produktionen handler om smørbagte, håndlavede produkter uden tilsætningsstoffer - og det skal absolut være med smør, fastholder indehaveren:

- Hvis for eksempel smør bliver for dyrt til, at jeg kan bruge det, så lukker vi, siger hun med stor overbevisning.
Mere om: småkager
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Lurpak og sydlandsk ost giver fremgang for Arla

Ifølge en pressemeddelelse solgte Arla produkter for 10,4 milliarder euro i 2018. Det var en lille stigning

Fødevarevirksomheder soler sig i dansk kokkesucces

Danske fødevarevirksomheder klapper i hænderne over danske restauranters Michelinsucces, der kaster glans over dansk mad på internationale fødevaremesser

Hæder til bæredygtige fødevareinnovatører

1

Skandaleramt fiskefabrik kaster håndklædet i ringen

Medarbejderne er blevet fritstillet

Vestfyen siger farvel til direktør

Poul Mark stopper efter gensidig overenskomst som administrerende direktør for bryggeriet efter 16 år på posten

Nu er der ryddet op hos sjællandsk producent af ingefærshots

Nyhedsbrev

Så meget betyder Michelinstjernerne for producenter

Online Avis Arkiv

Michelin: Her er alle Michelinstjernerne

Det nye Noma fik to Michelinstjerner

Frellsen tilbage på det sjove chokoladespor

Familievirksomheden fordoblede sit overskud

Både Flammen og Ilden scorer millioner på grillbuffeter

Aarhus gør klar til michelinbrag

Restaurationsbranchen vokser fortsat i hele landet

Ny, dansk mad-app vil indtage Norden

- Michelins stjerner på vej til hele Danmark

1

Arctic Group skal sælge økologiske fødevarer til ny, islandsk butikskæde

Ugens grin: En hest efter whiskey

1

De laver vand om til vegansk ost

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Flere drikker Coca-Cola: Overskuddet stryger i vejret

Tican vil hyre 50 ekstra medarbejdere

Flere grise og mere afsætning i Asien

Fastfoodkæde dømt for diskrimination

Restauratør venter bare på at gå konkurs

300 nye produkter på Lidls hylder

Kampen om højtuddannede tager til

Verden er vild med dansk økologi

Fødevarepriser trækker dansk prisniveau op

Coop glad for emballage-stramning

DM i Skills skal tilbage til København

Tenax tilbagekalder sild

Spørg om jura: Skal arbejdsgiver betale behandling af diskusprolaps?

Ejerledelse til salg: Slip roret før du slipper virksomheden

Ejerledelse til salg: En udfordring, der ikke kommer igen

Small Batch Brewery bliver større

Rugbrød i comeback: - Utroligt, at der skulle en shitstorm til

Danmark får et feta-rap over nallerne

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Rustfri procesudstyr i hygiejnisk og rengørings venligt design

Logistikløsning til intelligente fabrikker

Ny ressource i B&R med fokus på robotics

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Overvågning og styring af forsyningslinien

INTERNORGA - Europas største fagmesse inden for catering, restauration, konditori- og hotelbranchen

Amazon kommer. Har I taget stilling?

Bæredygtig CO2 skal afværge sommerens forsyningsproblemer

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

YASKAWA finder du hos ZF Danmark

Buet glas kan anvenders til mange formål

Har du fået det nye hovedkatalog fra Carl Stahl A/S?

Har du behov for kompensering i konstruktionen?

Ny generation af oliefrie kompressorer

Online analyse af drikkevand

Test sædkvalitet med telefonen

Status på dag 1 på LogiMAT: FANTASTISK

RollDolly fra DT Rullecontainer

Egatec A/S introducerer markedets første industrielle exoskeleton

Nyeste hovedlinjefilter fra SMC giver høj filtrering og er samtidigt en ægt...

Hvordan ser det ud, når godt 100 maskinbyggere mødes for at blive inspirere...

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Send til en kollega

0.19