23948sdkhjf

Fuldautomatisk emballagelager skal banke effektiviteten i vejret

Thise Mejeri vil højne både logistik og effektivitet via håndteringsrobotter og førerløse trucks
Aldrig færdig, altid på vej kunne være et passende motto for Thise Mejeri, hvor der i disse måneder er heftig byggeaktivitet.

De første 1.000 kvadratmeter er allerede indviet i form af et nyt kølerum og nyt pakkeri. Senere følger blandt andet nye omklædningsfaciliteter, ny frokoststue og et nyt osteri. Det nuværende osteri skal nemlig inddrages til produktion af frisk mælk og surmælksprodukter.

I alt cirka 5.000 nye kvadratmeter bliver det til for mejeriet, der i forvejen bredte sig over 10.000 kvadratmeter.

- Det er for at få højere kapacitet og effektivitet. Vi kan simpelthen ikke blive effektive nok på vores nuværende kvadratmeter. Derudover er vi ved at have så stor en produktion, at vi kan investere en del i automation – vi har bare ikke plads til det i dag, siger administrerende direktør i Thise Mejeri Poul Pedersen.

Indvielse i marts
Det helt store byggeprojekt i disse måneder er etableringen af et nyt fuldautomatisk emballage-højlager, som efter planen skal indvies i løbet af marts.

Mejeriet byggede ellers et emballagelager i slutningen af 00’erne i forbindelse med en kvart milliard kroner dyr udvidelse af mejeriet, men det blev inddraget til kølerum efter få år. Derfor har man i de seneste år haft fjernemballagelager i Skive, hvilket imidlertid fordrer meget transport frem og tilbage mellem Thise og Skive.

- Så vi skal have trukket vores fjernlagre hjem, hvilket vil sige ingredienser og emballage, siger Poul Pedersen med henvisning til mejeriets frugtcontainere, der p.t. står i Holstebro.

Håndteringsrobot
Emballagelageret bliver 13-14 meter højt og kommer til at blive betjent af en stor håndteringsrobot, som plukker varer fra højlageret. Herefter vil foreløbig to førerløse trucks, såkaldte AGV’ere, sørge for at bringe emballagen hen til pakkeriet.

- Emballagelageret ligger så langt væk fra produktionen, at hvis vi skulle have folk til at køre frem og tilbage, ville det ikke være effektivt nok. Så nu starter vi med de her to AGV’ere, og så ser vi, hvordan det fungerer, forklarer Poul Pedersen.

Han anslår, at automationsinvesteringerne i forbindelse med det nye højlager beløber sig til mellem fire og fem millioner kroner.

- Nu tager vi skridtet fuldt ud med hensyn til emballage. Næste automationsskridt skal være at automatisere de processer, der involverer ensidigt gentaget arbejde. Og så har vi nogle coatingmaskiner til vores Vesterhavsost, som p.t. står på vores ostelager i Bovbjerg. Dem skal vi kopiere her i Thise, siger direktøren og tilføjer:

- Sådan nogle anlæg har vi nu råd til at betale og plads til at stille op. Så det er den retning, vi går i.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094