23948sdkhjf

Coop stiller nye pesticidkrav til fødevareleverandører

Klar til at afbryde samarbejdet med de, der ikke lever op til kravene
Dagligvarekoncernen Coop stiller nu en række nye pesticidkrav til sine leverandører af frisk frugt og grønt. Fremover må produkterne kun indeholde halvdelen af de pesticidrester, som de officielle grænseværdier tillader - og kan leverandørerne ikke leve op til det, er der lagt op til, at de ikke længere kan sælge til Coop.

- Nu tager vi et stort skridt mod at komme pesticidrester i danskernes fødevarer til livs. Derfor indfører vi en række ekstra krav til anvendelsen af pesticider i vores friske frugt og grønt, uden at det går ud over pris og kvalitet. Flere af vores leverandører er enige med os i, at brugen af pesticider kan reduceres yderligere, og vi mener, tiden nu er inde til handling, siger Signe Frese, CSR-direktør hos Coop, i en pressemeddelelse.

De nye tiltag skal sikre, at flere varer fremover bliver helt fri for pesticidrester, og at de mest problematiske pesticider slet ikke anvendes. Helt konkret indfører Coop blandt andet en grænseværdi for pesticidrester i frugt og grønt på bare halvdelen af, hvad EU og de danske myndigheder i dag tillader. Og det betyder altså, at Coop i sidste ende vil afbryde samarbejdet med de leverandører, der ikke lever op til Coops nye standarder.

Ifølge Coop er dansk fødevareproduktion langt fremme, når det gælder reduktionen af pesticider. Sådan er det ikke altid med det frugt og grønt, vi får fra lande uden for EU. Derfor indfører Coop i sin nye pesticidstrategi et konkret forbud mod 37 problematiske pesticider, og Coop vil løbende udvide listen. De 37 pesticider er allerede forbudt i EU, men desværre tilladt i mange lande uden for E, konstaterer koncernen.

- Når vi ser på vores danske avlere, gør de det godt, og vi er sikre på, at hvis producenter uden for landets grænser gjorde ligesådan, ville vi allerede være rigtigt langt. Men indtil da, må vi som detailhandel tage sagen i egen hånd, og derfor indgår vi fremover ikke indkøbsaftaler med leverandører, som anvender en eller flere af de 37 pesticider, siger Thomas Roland, CSR-chef hos Coop.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094