23948sdkhjf

Han begyndte med udstyr for under 10.000 kroner

Til at begynde med havde indehaveren af Trolden Bryghus i Kolding, Michael Svendsen, ikke ret meget udstyr og ikke ret mange penge i klemme.

Da han åbnede bryghuset i 2005, var det i grove træk med en 100-liters gryde, et tilhørende gasblus, nogle plastikspande til gæring og en manuel kapselpåsætter.

- Jeg trak bare Dankortet over og brugte vel for lidt under 10.000 kroner. Og ret hurtigt fandt jeg ud af, at det her, det går. Øllet smagte godt, og folk købte det. Så efter et tilløb på et års tid tog jeg et lån i banken, fortæller Michael Svenden.

Slut med ømme skuldre
Han supplerede med en tank på 1.000 liter, der nu fungerer som mæskekar, og et 800-liters kogekar, hvor Troldens øl får smag af blandt andet havtorn og lynghonning. Og han er nu oppe på tre øl-gærtanke, som hver især indeholder op til 700 liter øl, svarende til 1.400 flasker.

- Og så har vi fået et tappeanlæg til 150.000 kroner - vores absolut dyreste udstyr - og en automastisk kapselpåsætter. Alt andet foregår i hånden, så kapselpåsætteren, der drejer rundt af sig selv, er vores mest automatiske udstyr, nævner Trolden-indehaveren.

Både 100 liter-gryden og den gamle kapselpåsætter har han endnu. Gryden bliver brugt til at tappe fadøl med, mens kapselpåsætteren mest fungerer som en museumsdims. Den giver Michael Svendsen mindelser om ømme skuldre fra den tid, hvor han brugte 8-10 timer på at håndforsyne 1.400 ølflasker med kapsler.

Dengang som nu bliver øllet hos Michael Svendsens bryghus eftergæret på flaskerne, og der bliver ikke tilsat kulsyre.

- Vi filtrerer heller ikke øllet, for vi vil gerne beholde den oprindelige smag, konstaterer han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094