23948sdkhjf

Han begyndte med udstyr for under 10.000 kroner

Til at begynde med havde indehaveren af Trolden Bryghus i Kolding, Michael Svendsen, ikke ret meget udstyr og ikke ret mange penge i klemme.

Da han åbnede bryghuset i 2005, var det i grove træk med en 100-liters gryde, et tilhørende gasblus, nogle plastikspande til gæring og en manuel kapselpåsætter.

- Jeg trak bare Dankortet over og brugte vel for lidt under 10.000 kroner. Og ret hurtigt fandt jeg ud af, at det her, det går. Øllet smagte godt, og folk købte det. Så efter et tilløb på et års tid tog jeg et lån i banken, fortæller Michael Svenden.

Slut med ømme skuldre
Han supplerede med en tank på 1.000 liter, der nu fungerer som mæskekar, og et 800-liters kogekar, hvor Troldens øl får smag af blandt andet havtorn og lynghonning. Og han er nu oppe på tre øl-gærtanke, som hver især indeholder op til 700 liter øl, svarende til 1.400 flasker.

- Og så har vi fået et tappeanlæg til 150.000 kroner - vores absolut dyreste udstyr - og en automastisk kapselpåsætter. Alt andet foregår i hånden, så kapselpåsætteren, der drejer rundt af sig selv, er vores mest automatiske udstyr, nævner Trolden-indehaveren.

Læs også: - Whiskey-boomet er helt vildt

Både 100 liter-gryden og den gamle kapselpåsætter har han endnu. Gryden bliver brugt til at tappe fadøl med, mens kapselpåsætteren mest fungerer som en museumsdims. Den giver Michael Svendsen mindelser om ømme skuldre fra den tid, hvor han brugte 8-10 timer på at håndforsyne 1.400 ølflasker med kapsler.

Dengang som nu bliver øllet hos Michael Svendsens bryghus eftergæret på flaskerne, og der bliver ikke tilsat kulsyre.

Læs også: - Nogle siger, at vi snyder; men det gør vi ikke

- Vi filtrerer heller ikke øllet, for vi vil gerne beholde den oprindelige smag, konstaterer han.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Nu åbner Danmarks nye pantfabrik

Food Park har fokus på fremtidens fødevarer

Veganerforudsigelse holdt stik

Antallet af lokale varer er eksploderet hos AB Catering

Endnu et vinkup i København: Tyve vidste, hvad de skulle tage

Se billederne: 5.000 fødevarefolk på spil i Aalborg

Nyhedsbrev

15.397 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Thise-direktøren om teknik: Jeg er meget overrasket

Online Avis Arkiv

Svaneke løfter omsætning med alkoholfri øl

Nye kartoner, gamle farver

Carlsberg plages af nye anklager om korruption i Indien

Ny isfabrik laver ingen ens bøtter

Mavefornemmelsen sagde nej, da Mammen ville købe

Han har altid haft is i maven

Erhvervspark fortsætter knopskydning

1

Lidl standser salg af turbokyllinger

Mikroalger på vej ind i plantebøffen

Esbjerg Street Food klar med åbningsdag

Thise klar med splinterny plantedrik om få uger

- Gul ost? Det lader vi andre om at lave

Milliontyveri: Michelin-restaurant lænset for dyre vine

Rawbite næsten fordobler overskuddet

Millionudgift: Bryghus udvider med 11 tanke

Arla dropper genmodificeret foder til køer

Glykom-ejere scorer kassen på kæmpehandel

Nu skal der sættes strøm til fødevareindustrien

Arla næsten klar med plantedrikke

Fødevarestyrelsen advarer mod ulovlige spegepølser

1

Kokkelandshold sikrer første danske OL-guld nogensinde

Danish Food Cluster klar til Christiansborg

Juicefirma-stifter blev bortvist efter »fundamentale fejl«

Rømø Shellfish får grønt lys til at fortsætte østers-eventyret

Randers Street Food åbner med kæmpeshow

Bryggeri klar med en anti-voldtægts-øl

Lokal slagter lander aftale med Coop

Analyse: Virksomhedsledere vil jagte ansatte i år

Coca-Cola-automat byder på 117 forskellige læskedrikke

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Styrk dit brand på DiaLabXpo 2020

Er du træt af vand i kælderen?

Heldet følger de velforberedte - også i automationsprojekter

Estimator søges for support til Intern Salg

Fokus på produktionsmetode

SMC giver kunderne ro på i 2020

HCS tilbyder opbevaring af pallegods i Glostrup

Strategi for din messe.

Mere end 250 udstillere er klar til FoodTech 2020

Hvad kendetegner en viking?

Kom til verdens første live demonstration af PALOMAT® AMR

Fugtresistent Cyanoacrylat Lim

Se hvorfor et kursus i Sikker Anhugning kan være en god ide

Intern sælger med lyst til at arbejde med kraner

Hvad skal du være opmærksom på, når du skal rådgives?

Sådan får dine kasserede tekstiler ny nytteværdi

Teknologisk Institut ruster op på holdbarhed

Sådan implementerer du ISO 45001 standarden...

Siemens frigiver Simatic PCS neo V3.0 til salg og levering

Indretning af storkøkken, Amin Skov er specialist

Mangler du et stationært tankanlæg?

Iltning af biofiltre indenfor Aqua kulter

Omfattende Panduit program

Ny version af ROB-EX er klar til download

Nye trends og tendenser indenfor bagværk - se dem på messen

Send til en kollega

0.158