23948sdkhjf

Han begyndte med udstyr for under 10.000 kroner

Til at begynde med havde indehaveren af Trolden Bryghus i Kolding, Michael Svendsen, ikke ret meget udstyr og ikke ret mange penge i klemme.

Da han åbnede bryghuset i 2005, var det i grove træk med en 100-liters gryde, et tilhørende gasblus, nogle plastikspande til gæring og en manuel kapselpåsætter.

- Jeg trak bare Dankortet over og brugte vel for lidt under 10.000 kroner. Og ret hurtigt fandt jeg ud af, at det her, det går. Øllet smagte godt, og folk købte det. Så efter et tilløb på et års tid tog jeg et lån i banken, fortæller Michael Svenden.

Slut med ømme skuldre
Han supplerede med en tank på 1.000 liter, der nu fungerer som mæskekar, og et 800-liters kogekar, hvor Troldens øl får smag af blandt andet havtorn og lynghonning. Og han er nu oppe på tre øl-gærtanke, som hver især indeholder op til 700 liter øl, svarende til 1.400 flasker.

- Og så har vi fået et tappeanlæg til 150.000 kroner - vores absolut dyreste udstyr - og en automastisk kapselpåsætter. Alt andet foregår i hånden, så kapselpåsætteren, der drejer rundt af sig selv, er vores mest automatiske udstyr, nævner Trolden-indehaveren.

Læs også: - Whiskey-boomet er helt vildt

Både 100 liter-gryden og den gamle kapselpåsætter har han endnu. Gryden bliver brugt til at tappe fadøl med, mens kapselpåsætteren mest fungerer som en museumsdims. Den giver Michael Svendsen mindelser om ømme skuldre fra den tid, hvor han brugte 8-10 timer på at håndforsyne 1.400 ølflasker med kapsler.

Dengang som nu bliver øllet hos Michael Svendsens bryghus eftergæret på flaskerne, og der bliver ikke tilsat kulsyre.

Læs også: - Nogle siger, at vi snyder; men det gør vi ikke

- Vi filtrerer heller ikke øllet, for vi vil gerne beholde den oprindelige smag, konstaterer han.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

World Food Summit under en bæredygtig hat

Lagkagehusets direktør stopper

Coop tilbagekalder hamburgerryg

Medie: Universitet lod landbruget få indflydelse på nyhed om oksekødsrapport

Ond tvilling satser 20 millioner kroner på tapperi i New York

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.119 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Isproducent skal betale 10.000 kroner i bøde

Online Avis Arkiv

Danish Crown klar med nye hybridprodukter

Fødevarestyrelsen skruer igen bissen på mod kendte spisesteder i København

Food Festival får food-konkurrence

Rekordmange udlændinge har job i Danmark

Antallet af slagtninger styrtdykker

Flere mejerier vil lave planteprodukter

156 kilo Aalbæk-snacks kaldt retur

Økomejeri fik bøde for dårlig hygiejne

Arla på vej med flere plantebaserede fødevarer

Ny lakseterminal på vej op i omdrejninger

Efter seks års fremgang står den danske beskæftigelse stille

Fiskemand erkender kun papirsjusk

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Defco-familie får lov at blive efter salg

Ø-destilleri vil ud til hele landet

Smør, mælk og marcipanbrød på toppen af dansk imageliste

Virksomhederne er klar til besøg, men folkeskolerne kommer ikke

Venner er hoppet med på ginvognen

Ny forskning kan give bedre fødevarer

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

Coop åbner et outlet til restpartier og vin

Grønne udviklingsprojekter får millionstøtte

Eksplosiv vækst hos Sanovo

Naturli kigger mod andre sektorer

Rugbrødsbageri igen politianmeldt for dårlig hygiejne

Kartoffelmelsfabrik fortsætter væksten

Metal fundet i partypølser

Hyldeblomstdrik er kaldt tilbage

SF vil forbyde fransk delikatesse: Det er barbarisk

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Glæd dig til at opleve de nyeste gadgets og prototyper

Process Engineering støtter ”Danmark planter træer”

Bliv klogere på laboratoriespecialernes fremtid i den danske sundhedssektor

Diatom A/S har overtaget aktiviteterne i Bisco Vægte A/S

De nominerede til hi-messens nystiftede bæredygtighedspris er fundet

PRO-CONSULT hjælper med skolemælken

PALOMAT® Forhandler 2019!

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Ny Dual Point Mini Cooler til køling af små dele og værktøjer

CAD til Bim

HF indgår nyt partnerskab

En kvalitetsrejse brolagt med fødevaresikkerhed og kvalitetskultur

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Opsæt din positioner med blot én finger...

Kursus i produktionsplanlægning

Gratis webinar: EDI-integration til Dynamics 365

At digitalisere kvalitetsledelsen er en lærerig proces, Her er, hvad de lærte ved Dansand.

”Jeg elsker min lille sjækel fra GN” – sagde ingen, nogensinde 

Fuld automatisk affaldshåndtering til pakkeriet og etikettering

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Invitation til Inspirationsdagen 12/9

Webinar: Introduktion til Festos nye IP20 remote I/O og controller platform

Kom på forkanten af den teknologiske udvikling

Digitalisering af de ikoniske IKEA-kødboller - den digitale rejse

Send til en kollega

0.184