23948sdkhjf

Nyt kyllingeslagteri er "bestemt ikke" halal

I Jelling nordvest for Vejle har kyllingeopdrætteren Hopballe Mølle åbnet sit helt eget slagteri - og har dermed fået styr på alle led i produktionen af de særlige Hopballekyllinger, som familievirksomheden har arbejdet med siden 2002.

Indehaver Brent Christensen regner med, at 190.000 kyllinger i år bliver slagtet på Hopballe Mølle, og han fastslår, at de "bestemt ikke" er halal.

- Halalslagtning på Hopballe, det kommer ikke til at ske, siger han med stor overbevisning.

- Vi er en lille nicheproduktion, og vi slagter danske kyllinger til danske forbrugere, uddyber Brent Christensen.

Tidligere har Hopballe Mølle fået lønslagtet sine kyllinger hos først Sødam og senest hos Rokkedahl Kylling i Nordjylland, hvor Hopballe frabad sig at få halalslagtet.

13 millioner
Brent Christensen har investeret 13 millioner kroner i det nye slagteri og en tilhørende afdeling til opskæring og forædling.

- Eller, det er faktisk kun 12,5 millioner. Der er stadig en halv million til uforudsete udgifter, konstaterer han.

Oprindeligt ville Hopballe Mølle kun have bygget opskærings- og forædlingsdelen, og have fortsat med at lade kyllingerne blive slagtet hos Rokkedahl. Men da konkurrenterne i Danpo-koncernen sidste sommer købte aktiemajoriteten i Rokkedahl, blev Hopballe Mølle ifølge Brent Christensen usikker på fremtiden og besluttede også at bygge et slagteri på hjemmebanen.

Læs også: Fjerkræslagteri skifter direktør for syvende gang på syv år

Dermed er det ikke nødvendigt først at køre kyllingerne til Nordjylland og efter slagtningen at få dem kørt retur til Hopballe for at få dem parteret og forædlet.

Nu bliver de slagtet, parteret og pakket bare cirka 50-100 meter fra de stalde, hvor de vokser op - en opvækst, der ifølge Brent Christensen foregår med masser af plads.

- Vi har fem-seks kyllinger pr. kvadratmeter, i modsætning til økologernes 10 kyllinger pr. kvadratmeter og de konventionelle producenters 20-22 pr. kvadratmeter, påpeger han.

- Fantastisk mulighed

På slagteriet kan Hopballe Mølle slagte 800 kyllinger i timen, og selv om der er langt op til Danpos 12.000 kyllinger i timen, er det ikke noget, man bare uden videre sætter i gang, fastslår Brent Christensen.

- Vi har brugt tre måneder på at indkøre slagteriet; der er jo tale om helt nye maskiner, lokaler og medarbejdere. Man stikker ikke bare nøglen i, og så kører det, lyder den korte version.

Men nu er slagteriet oppe i omdrejninger, og Brent Christensen vil ikke udelukke, at der hen ad vejen bliver mulighed for at tage også andre producenters kyllinger ind.

- Det er i hvert fald en mulighed, at vi på sigt kan samarbejde med avlere, som vil være med under vores koncept. Men i første omgang har vi nu en fantastisk mulighed for virkelig at arbejde med vores eget produkt, siger Hopballe-ejeren, der har en produktionschef og seks andre ansatte på slagteriet.

Hopballe Mølle sælger en stor del af sine kyllinge-produkter til restauranter og kantiner, men har også en webshop, hvor almindelige forbrugere kan bestille.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

World Food Summit under en bæredygtig hat

Lagkagehusets direktør stopper

Coop tilbagekalder hamburgerryg

Medie: Universitet lod landbruget få indflydelse på nyhed om oksekødsrapport

Ond tvilling satser 20 millioner kroner på tapperi i New York

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.120 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Isproducent skal betale 10.000 kroner i bøde

Online Avis Arkiv

Danish Crown klar med nye hybridprodukter

Fødevarestyrelsen skruer igen bissen på mod kendte spisesteder i København

Food Festival får food-konkurrence

Rekordmange udlændinge har job i Danmark

Antallet af slagtninger styrtdykker

Flere mejerier vil lave planteprodukter

156 kilo Aalbæk-snacks kaldt retur

Økomejeri fik bøde for dårlig hygiejne

Ny lakseterminal på vej op i omdrejninger

Arla på vej med flere plantebaserede fødevarer

Efter seks års fremgang står den danske beskæftigelse stille

Fiskemand erkender kun papirsjusk

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Defco-familie får lov at blive efter salg

Ø-destilleri vil ud til hele landet

Arla skal have ny kommunikationsdirektør

Smør, mælk og marcipanbrød på toppen af dansk imageliste

Venner er hoppet med på ginvognen

Ny forskning kan give bedre fødevarer

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

Coop åbner et outlet til restpartier og vin

Grønne udviklingsprojekter får millionstøtte

Eksplosiv vækst hos Sanovo

Naturli kigger mod andre sektorer

Rugbrødsbageri igen politianmeldt for dårlig hygiejne

Kartoffelmelsfabrik fortsætter væksten

Metal fundet i partypølser

Hyldeblomstdrik er kaldt tilbage

SF vil forbyde fransk delikatesse: Det er barbarisk

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Efteruddannelses kursus i hygiejnisk design på DTU i Lyngby

Fremtiden er cirkulær! - Udvikling af fremtidens fødevareemballage i dag

Skandinaviens største online-udvalg af bælge

Nyt simuleringsværktøj til modelbaseret maskineudvikling

ROTEX elastisk klo-kobling fra KTR

Viklemaskine til chokolade RASCH RKS 2 forhandles af Salicath ApS

Glæd dig til at opleve de nyeste gadgets og prototyper

Process Engineering støtter ”Danmark planter træer”

Bliv klogere på laboratoriespecialernes fremtid i den danske sundhedssektor

Diatom A/S har overtaget aktiviteterne i Bisco Vægte A/S

De nominerede til hi-messens nystiftede bæredygtighedspris er fundet

PRO-CONSULT hjælper med skolemælken

PALOMAT® Forhandler 2019!

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Ny Dual Point Mini Cooler til køling af små dele og værktøjer

CAD til Bim

HF indgår nyt partnerskab

En kvalitetsrejse brolagt med fødevaresikkerhed og kvalitetskultur

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Opsæt din positioner med blot én finger...

Kursus i produktionsplanlægning

Gratis webinar: EDI-integration til Dynamics 365

At digitalisere kvalitetsledelsen er en lærerig proces, Her er, hvad de lær...

”Jeg elsker min lille sjækel fra GN” – sagde ingen, nogensinde 

Fuld automatisk affaldshåndtering til pakkeriet og etikettering

Send til en kollega

0.157