23948sdkhjf

Nyt kyllingeslagteri er "bestemt ikke" halal

I Jelling nordvest for Vejle har kyllingeopdrætteren Hopballe Mølle åbnet sit helt eget slagteri - og har dermed fået styr på alle led i produktionen af de særlige Hopballekyllinger, som familievirksomheden har arbejdet med siden 2002.

Indehaver Brent Christensen regner med, at 190.000 kyllinger i år bliver slagtet på Hopballe Mølle, og han fastslår, at de "bestemt ikke" er halal.

- Halalslagtning på Hopballe, det kommer ikke til at ske, siger han med stor overbevisning.

- Vi er en lille nicheproduktion, og vi slagter danske kyllinger til danske forbrugere, uddyber Brent Christensen.

Tidligere har Hopballe Mølle fået lønslagtet sine kyllinger hos først Sødam og senest hos Rokkedahl Kylling i Nordjylland, hvor Hopballe frabad sig at få halalslagtet.

13 millioner
Brent Christensen har investeret 13 millioner kroner i det nye slagteri og en tilhørende afdeling til opskæring og forædling.

- Eller, det er faktisk kun 12,5 millioner. Der er stadig en halv million til uforudsete udgifter, konstaterer han.

Oprindeligt ville Hopballe Mølle kun have bygget opskærings- og forædlingsdelen, og have fortsat med at lade kyllingerne blive slagtet hos Rokkedahl. Men da konkurrenterne i Danpo-koncernen sidste sommer købte aktiemajoriteten i Rokkedahl, blev Hopballe Mølle ifølge Brent Christensen usikker på fremtiden og besluttede også at bygge et slagteri på hjemmebanen.

Læs også: Fjerkræslagteri skifter direktør for syvende gang på syv år

Dermed er det ikke nødvendigt først at køre kyllingerne til Nordjylland og efter slagtningen at få dem kørt retur til Hopballe for at få dem parteret og forædlet.

Nu bliver de slagtet, parteret og pakket bare cirka 50-100 meter fra de stalde, hvor de vokser op - en opvækst, der ifølge Brent Christensen foregår med masser af plads.

- Vi har fem-seks kyllinger pr. kvadratmeter, i modsætning til økologernes 10 kyllinger pr. kvadratmeter og de konventionelle producenters 20-22 pr. kvadratmeter, påpeger han.

- Fantastisk mulighed

På slagteriet kan Hopballe Mølle slagte 800 kyllinger i timen, og selv om der er langt op til Danpos 12.000 kyllinger i timen, er det ikke noget, man bare uden videre sætter i gang, fastslår Brent Christensen.

- Vi har brugt tre måneder på at indkøre slagteriet; der er jo tale om helt nye maskiner, lokaler og medarbejdere. Man stikker ikke bare nøglen i, og så kører det, lyder den korte version.

Men nu er slagteriet oppe i omdrejninger, og Brent Christensen vil ikke udelukke, at der hen ad vejen bliver mulighed for at tage også andre producenters kyllinger ind.

- Det er i hvert fald en mulighed, at vi på sigt kan samarbejde med avlere, som vil være med under vores koncept. Men i første omgang har vi nu en fantastisk mulighed for virkelig at arbejde med vores eget produkt, siger Hopballe-ejeren, der har en produktionschef og seks andre ansatte på slagteriet.

Hopballe Mølle sælger en stor del af sine kyllinge-produkter til restauranter og kantiner, men har også en webshop, hvor almindelige forbrugere kan bestille.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

Svensk restaurant-koncept vil ud i hele Danmark

Too Good To Go: Vi var her først med den idé

Chokolademager fejrer VM-guld med ny butik

Gæstemangel: Gorm's Pizza skrumper

Geia Food køber op i Norge

Aarstiderne først med el-lastbil

Nu kommer el-lastbilerne til Danmark. De første to går til Aarstiderne og City-Logistik

Nyhedsbrev

15.261 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Naturli' hædret med dyrevelfærdspris

Online Avis Arkiv

Carlsberg får ny direktør i Danmark

Ny madspildsportal får sine varer direkte fra producenterne

Fisk tilbagekaldt efter fund af listeria

Ugens grin: Langsom død

Madklubben-stifter hædret med pris

Carlsberg-ansatte ramt af Coca-Cola-ændringer

Måltidsfirma får flere millioner fra modemilliardær

Laksestykker og skinke kaldt retur

Kok skal udvikle god smag hos FoodtureLab

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Is-producent flytter og får mere plads

FSG Foods bygger nyt domicil

Testcenter åbnet med et brag

Unibrew i fin form

Mille Food må igen eksportere til Kina

Efter massive tab: Ingrediensfabrik lukker

2

Dansk Tang på vej med unik tangfarm

Tidligere Mærsk-topchef får toppost i fødevaregigant

EU-samarbejde kan give over en milliard til danske virksomheder

Burger King lancerer kødfri succes i Danmark

Gråsten Fjerkræ skal levere til Kokkelandsholdet

Alfa Laval åbner innovationscenter i København

Lidl og Too Good To Go laver mange flere lykkeposer

Rapport: IT-sikkerheden halter i hver fjerde virksomhed

Helle Thorning-Schmidt får bestyrelsespost i nordjysk fødevarevirksomhed

Bifodan nu på amerikanske hænder

Danish Food Clusters direktør stopper

Friland har hul igennem til USA

Hartmann får ny formand

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ny anti-statisk luftkniv fra EXAIR nu med 30% bedre ydeevne

Lær Revit Architecture før jul

Danmarks indsats for verdensmålene i et større perspektiv

Manicus Teknik præsenterer KTR wind power teknologi

Konecranes Demag - Forbyggende service og vedligehold

Projektleder - Kursus

Mobile kompressorer til stort som småt

KH-Technic ApS præsenterer ODE's trykregulator til højtryk

Fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Grundfos' implementering af FNs verdensmål

Datakrav til transportørerne

God rådgivning og sparring er essentiel for JELD-WEN Estonia

Støbning af emner i alle gummityper til industrien

Kæmper du med statisk elektricitet?

Tip os til vores nye kollega og vind et gavekort

Arrrr… Er din virksomhed gået hen og blevet fuld af pirater?

Ara-el anbefaler distributions bokse til nødbelysning

Emner udføres

NYT: Kompakt AirLINE ventilø fra Burkert

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Vakuumaflufter

7 kompetencer man skal kigge efter hos en cloud infrastruktu

ABB og B&R: Første fuldt integrerede løsning

Siemens hjælper dig med at tjekke din virksomheds security-niveau

Spændelement for glatte aksler og rør

Send til en kollega

0.198