23948sdkhjf

Møgår for Scanflavour: Minus på 121 millioner

Men nu går det fremad, konstaterer den nye ejer
Ingrediensvirksomheden Scanflavour havde igen et decideret møgår i 2018 - økonomisk set faktisk det mest møgede møgår nogensinde.

2018-resultatet blev et underskud på 121 millioner kroner, oplyser Scanflavours nye ejer, Essentia Protein Solutions, i en pressemeddelelse.

Det er cirka dobbelt så stort et minus som i det ellers nærmest katastrofale 2017, hvor Scanflavour efter en helt mislykket fabriksudvidelse kom ud med et minus på 61 millioner.

Ifølge Essentia skyldes underskuddet i 2018 et negativt driftsresultat inden Essentia Protein Solutions’ overtagelse i første halvår af 2018, omkostninger til afskedigelse af et stort antal medarbejdere efter overtagelsen og omkostninger samt væsentlige regnskabsmæssige nedskrivninger knyttet til nedlukningen af et fabriksanlæg.

Scanflavour blev 1. juni 2018 købt af Essentia Protein Solutions via selskabet LGI Denmar. Møldrup-virksomheden var i en særdeles alvorlig økonomisk situation som følge af fejlslagne investeringer i det nye fabriksanlæg og efter underskuddet på 61 millioner i 2017.

Den negative udvikling i Scanflavour er nu vendt, og Essentia forventer balance i regnskabet for 2019, oplyser administrerende direktør Asger S. Jacobsen.

- Stabiliseret
- Vi lukkede øjeblikkeligt den tabsgivende del af fabrikken og har siden fokuseret på kerneforretningen, nemlig de funktionelle sværbaserede proteiner til fødevareindustrien.

- Virksomhedens økonomi er nu stabiliseret, og vi forventer at kunne skabe positivt cash flow og balance i regnskabet for Scanflavour for 2019. Den hurtige turnaround er muliggjort gennem eksekvering af den lagte plan samt rigtig god opbakning fra medarbejderne i Scanflavour . Derudover kommer vi til at realisere betydelige synergigevinster i moderselskabet gennem effektiviseringer og en delvis sammenlægning af produktionerne i Møldrup og Hobro, konstaterer direktøren.

Han nævner, at det har været et rigtigt hårdt år for medarbejderne i Scanflavour, som har måttet sige farvel til mange kolleger. Langt de fleste afskedigede har dog ifølge Asger S. Jacobsen fundet anden beskæftigelse.

Scanflavour er nu integreret i Essentias forretning, og direktøren forventer ikke yderligere reduktioner i medarbejderstaben.

- Købet af Scanflavour har styrket Essentia betydeligt, og vi ser meget positivt på fremtiden for den samlede virksomhed. Vi er i fuld gang med at udvikle forretningen og arbejder med flere lovende projekter. Det er forventningen, at dette vil skabe fornyet indtjening og nye arbejdspladser på sigt, nævner Asger S. Jacobsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093