23948sdkhjf

Opkøb giver røde tal hos Faerch

Nyt navn og to nye fabriksopkøb. 2018 var et travlt år for producenten af fødevareemballage Faerch, der frem til marts måned hed Færch Plast.

Emballagegiganten ramte en omsætningsrekord ved for første gang at runde 2,5 milliarder kroner på den post. Indtjeningen landede på 565 kroner, hvilket er en stigning på 50 millioner kroner siden 2016.

Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Trods de gode takter for året, ender det samlede resultat med et minus på 164 millioner.

Årsagen skal findes i, at Faerch har købt en fabrik i henholdsvis Holland og Frankrig. Men selvom det slider på regnskabet, har investeringerne været nødvendige for at fortsætte væksten, siger koncernchef Lars Gade Hansen.

- Opkøbene af 4 PET og CGL Pack er den naturlige fortsættelse af de investeringer i produkter, materialer, processer og automatisering, som vi har foretaget siden Advent International (kapitalfond, red.) i august 2017 overtog ejerskabet af Færch Group. Det er investeringer, der er altafgørende, hvis vi skal fastholde vores vækst og stærke position i Europa, siger han til avisen. 

 • Faerch Plast blev etableret i 1869 af Rasmus Færch og blev kørt som familieforetagende frem til 2014, hvor virksomheden blev købt af kapitalfonden EQT.
 • I 2017 blev virksomheden solgt til kapitalfonden Advent International - i følge Finans.dk for syv milliarder kroner.
  Kommenter artiklen
  Tip redaktionen
  Udvalgte artikler

  Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

  Send til en kollega

  0.11