23948sdkhjf

Han har investeret millioner i ny chokoladefabrik

- I er velkomne til at gå og kigge - bare I ikke trykker på noget, sagde chokoladeproducenten Jakob Skovsgaard til sine gæster, da han fredag eftermiddag stolt viste sine 1.400 helt nye kvadratmeter frem i Søften nordvest for Aarhus..

Som indehaver af Kathrine Andersen Chokolade står han nu ikke kun bag Danmarks ældste chokoladevirksomhed, men også landets mest spritnye produktionsfaciliteter på chokoladefronten.

Og der er virkelig mange knapper at trykke på i de nye lokaler. Ikke mindst på de to produktionslinjer, der nu skal fremstille marcipanlækkerier og fyldte chokolader i meget lange baner.

Overtrækslinjen, der sørger for at pakke marcipan ind i chokolade, er 20 meter lang, ikke mindst på grund af den køletunnel, der sørger for at køle produkterne ned til 15 grader. Dén linje kan lave 40.000-45.000 marcipanbrød i løbet af otte timer.

Lige ved siden af står en såkaldt onestop-maskine, der forsyner støbte chokolader med flydende fyld i ét hug. Uanset om det er en karamel-, en pebermynte- eller en alkoholfyldning.

- Det er den vej, det går: Chokoladeproduktion kommer til at handle mere og mere om fyldt chokolade, konstaterer Jakob Skovsgaard.

Ny chokoladetype
Han og de cirka 15 medarbejdere bruger omkring 50 ton chokolade om året, deraf cirka 80 procent mørk. Omkring 15 procent er lys chokolade, og så er der 5 procent hvid. Sidstnævnte "mest for øjet", som Jakob Skovsgaard formulerer det.

- Og så er der for ganske nylig kommet en ny type chokolade, Ruby, som er rosa og frugtagtig. Den går vi i gang med at bruge i den kommende weekend, og vi bliver en af de første. Det bliver ikke nogen stor produktion, men vi vil være med, konstaterer den jyske chokoladechef.

Læs også: Chokoladefabrikant og dealsite vildledte om pris

Han glæder sig også over, at Kathrine Andersen Chokolade med den nye fabrik er blevet fuldt digitaliseret og har lanceret en ny webshop. Digitaliseringen indebærer, at alt er integreret i produktionsplanlægningen med stregkoder, produktionsnumre og scannere. Det betyder eksempelvis, at når der på lageret kun er to kasser tilbage af et produkt, så fortæller systemet automatisk, at "nu er vi ved at være udgået". Før skete det ved hjælp af fysiske kort.

Virksomheden blev stiftet af Kathrine Andersen i Aarhus i 1898. Efter hendes død blev den i 1942 overtaget af datteren Karen Marie Andersen, og siden drevet af først en bagermester og så en konditor, inden Jakob Skovsgaard tog over i 2007. Dengang med kun to medarbejdere.

Nu er tallet oppe på 14-16 stykker, alt efter sæson. Bortset fra to, der selv er stoppet for nylig, er alle medarbejdere flyttet med til de nye lokaliteter.

Læs også: Chokoladefabrik har premiere på nye muligheder

- Og vi har ambitioner om at fordoble både medarbejdertal og omsætning inden for tre år, lader Jakob Skovsgaard forstå.

Har selv tegnet
Indtil nu har han drevet virksomheden i landsbyen Vitten lidt længere mod nord, hvor han og medarbejderne havde 550 kvadratmeter. Det var ikke nok til også at rumme lageret, som derfor lå hos logistikfirmaet Frode Laursen i nabolaget. Men nu er der kommet samling på det hele i det nye domicil, som Jakob Skovsgaard og medarbejderne selv har været med til at tegne.

- Der var store store drømme om alt fra tagterrasse til fadølsanlæg, men de to dele blev siet fra, bemærker Jakob Skovsgaard med et chokoladeglimt i øjet.

Han ønsker ikke et gå i detaljer med, hvad han har investeret i de nye faciliteter, men lægger ikke skjul på, at det er oppe i nærheden af et tocifret millionbeløb.

For de penge har Kathrine Andersen Chokolade nu også fået blandt andet et showroom, konferencelokaler og god plads til en chokoladebutik.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Is-producent flytter og får mere plads

FSG Foods bygger nyt domicil

Testcenter åbnet med et brag

Unibrew i fin form

Mille Food må igen eksportere til Kina

Efter massive tab: Ingrediensfabrik lukker

Nyhedsbrev

15.247 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

2

Dansk Tang på vej med unik tangfarm

Online Avis Arkiv

EU: Fødevarer fra besatte områder skal mærkes

EU-samarbejde kan give over en milliard til danske virksomheder

Tidligere Mærsk-topchef får toppost i fødevaregigant

Fødevareindustrien skal rustes til øget salg af færdigretter

Direktør tyvstarter mejeriprojekt til 100 millioner

Carlsberg dropper fodbold-EM

Gråsten Fjerkræ skal levere til Kokkelandsholdet

Burger King lancerer kødfri succes i Danmark

Alfa Laval åbner innovationscenter i København

Thylandske jomfruhummere får DI-pris

Vestjysk teknologi skal revolutionere fremtidens ølbrygning hos Carlsberg

Robotter har været med til at skabe flere danske job

Ugens grin: Gebyrgribben

Nyt samarbejde skal løse fødevarebranchens udfordringer

Dagrofa napper aftale til 600 millioner fra konkurrent

Lidl og Too Good To Go laver mange flere lykkeposer

Østjyder får stærk fødevarepartner i Holland

Rapport: IT-sikkerheden halter i hver fjerde virksomhed

Helle Thorning-Schmidt får bestyrelsespost i nordjysk fødevarevirksomhed

Bifodan nu på amerikanske hænder

Danish Food Clusters direktør stopper

Friland har hul igennem til USA

Hartmann får ny formand

Virksomheder med underskud: Største stigning siden finanskrisen, men …

Process Engineering-ejer hædret

Ged på gaflen: Gederne indtager de danske mejerier

1

Bagerkæde lancerer vitaminbrød med ny gærtype

1

Skagenfood har nu en klimakasse

Mille-medarbejdere beholder jobbet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Findes den ultimative kompressor?

Vind en Dynello Accu Winder - Fyns Kran Udstyr

Tjek om din elpris er god

IT hosting udfordringer man skal overveje, når man opgradere

Temaeftermiddag

Nye frekvensomformere fra ABB sikrer vand til lidt af hvert

Vores guide til FALCON by DENIOS

Ringspann® præcision

ODE’s nye højfrekvens magnetventil med lang levetid

Hårdfør teknologi til følsomme emner

Gravlund Industrigummi udvider maskinparken

Findes den ultimative kompressor?

Kom til åbent hus hos European Energy Insurance ApS

Grenå Spåntagning | UR-Robotten er en overskudsforretning

Isomasters servicedøre på lager til omgående levering

Bureau Veritas Kick Off Seminar 2020

ATyS d M fra Socomec

Azelis vokser igen

Preboarding og onboarding – en god start

Findes den ultimative kompressor?

Mød Trelleborg Sealing Solutions på WindEurope Offshore 2019

Mød os på DIRA messen

Bent Nygaard Elektronik A/S forhandler Labelmate

Mød Bo Rønhard - Ny salgskonsulent i Nordjylland

Send til en kollega

0.217