23948sdkhjf

Han har investeret millioner i ny chokoladefabrik

- I er velkomne til at gå og kigge - bare I ikke trykker på noget, sagde chokoladeproducenten Jakob Skovsgaard til sine gæster, da han fredag eftermiddag stolt viste sine 1.400 helt nye kvadratmeter frem i Søften nordvest for Aarhus..

Som indehaver af Kathrine Andersen Chokolade står han nu ikke kun bag Danmarks ældste chokoladevirksomhed, men også landets mest spritnye produktionsfaciliteter på chokoladefronten.

Og der er virkelig mange knapper at trykke på i de nye lokaler. Ikke mindst på de to produktionslinjer, der nu skal fremstille marcipanlækkerier og fyldte chokolader i meget lange baner.

Overtrækslinjen, der sørger for at pakke marcipan ind i chokolade, er 20 meter lang, ikke mindst på grund af den køletunnel, der sørger for at køle produkterne ned til 15 grader. Dén linje kan lave 40.000-45.000 marcipanbrød i løbet af otte timer.

Lige ved siden af står en såkaldt onestop-maskine, der forsyner støbte chokolader med flydende fyld i ét hug. Uanset om det er en karamel-, en pebermynte- eller en alkoholfyldning.

- Det er den vej, det går: Chokoladeproduktion kommer til at handle mere og mere om fyldt chokolade, konstaterer Jakob Skovsgaard.

Ny chokoladetype
Han og de cirka 15 medarbejdere bruger omkring 50 ton chokolade om året, deraf cirka 80 procent mørk. Omkring 15 procent er lys chokolade, og så er der 5 procent hvid. Sidstnævnte "mest for øjet", som Jakob Skovsgaard formulerer det.

- Og så er der for ganske nylig kommet en ny type chokolade, Ruby, som er rosa og frugtagtig. Den går vi i gang med at bruge i den kommende weekend, og vi bliver en af de første. Det bliver ikke nogen stor produktion, men vi vil være med, konstaterer den jyske chokoladechef.

Han glæder sig også over, at Kathrine Andersen Chokolade med den nye fabrik er blevet fuldt digitaliseret og har lanceret en ny webshop. Digitaliseringen indebærer, at alt er integreret i produktionsplanlægningen med stregkoder, produktionsnumre og scannere. Det betyder eksempelvis, at når der på lageret kun er to kasser tilbage af et produkt, så fortæller systemet automatisk, at "nu er vi ved at være udgået". Før skete det ved hjælp af fysiske kort.

Virksomheden blev stiftet af Kathrine Andersen i Aarhus i 1898. Efter hendes død blev den i 1942 overtaget af datteren Karen Marie Andersen, og siden drevet af først en bagermester og så en konditor, inden Jakob Skovsgaard tog over i 2007. Dengang med kun to medarbejdere.

Nu er tallet oppe på 14-16 stykker, alt efter sæson. Bortset fra to, der selv er stoppet for nylig, er alle medarbejdere flyttet med til de nye lokaliteter.

- Og vi har ambitioner om at fordoble både medarbejdertal og omsætning inden for tre år, lader Jakob Skovsgaard forstå.

Har selv tegnet
Indtil nu har han drevet virksomheden i landsbyen Vitten lidt længere mod nord, hvor han og medarbejderne havde 550 kvadratmeter. Det var ikke nok til også at rumme lageret, som derfor lå hos logistikfirmaet Frode Laursen i nabolaget. Men nu er der kommet samling på det hele i det nye domicil, som Jakob Skovsgaard og medarbejderne selv har været med til at tegne.

- Der var store store drømme om alt fra tagterrasse til fadølsanlæg, men de to dele blev siet fra, bemærker Jakob Skovsgaard med et chokoladeglimt i øjet.

Han ønsker ikke et gå i detaljer med, hvad han har investeret i de nye faciliteter, men lægger ikke skjul på, at det er oppe i nærheden af et tocifret millionbeløb.

For de penge har Kathrine Andersen Chokolade nu også fået blandt andet et showroom, konferencelokaler og god plads til en chokoladebutik.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Danish Crown vil kopisikre kødeksport i digitalt forsøg

TripleNine i stor millioninvestering

Italienere overtager midtjysk småkagefabrik i milliardhandel

Danish Crown henter ny CFO hos Ecco

Ny, stor fødevarekonference på Københavns Universitet

Aasted åbner afdeling i USA

Nyhedsbrev

15.069 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Ikonisk slikproducent lander på laveste bundlinje siden 1998

Online Avis Arkiv

Carlsberg lukker iværksætterbryggeri

Kaffehus har vokseværk: Vil vokse 100 pct.

Tekonoligisk Institut skal skaffe bedre ølsmag

Mejerigaarden sender topchef på porten

Lakrids-konge investerer i iværksættere

Stort underskud hos Daloon

Østjysk pålægsfirma i rekonstruktion

Dansk vodka præmieret

1

Chili Klaus' leverandør: Interessen er på retur

Fire nye fødevareiværksættere samler penge ind på internettet

Tre på stribe: SMV'erne vokser igen på omsætning og overskud

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

29 millioner til smartere fødevareproduktion

Møllerups hamp kommer nu også ud i drikkevarer

Nordjysk sushifisk-firma på vej mod første overskud

Stor kantineleverandør udfordrer den traditionelle kantinebuffet

Fokus på alle sanser og bæredygtighed

Hver fjerde nye danske øl er en India Pale Ale

Roskilde Festivals madboder får klimamenuer

Ægtepar: Derfor solgte vi vores sodavandssucces

Egentlig ville de lave dressing ...

Antallet af konkurser har været stigende i 2019

Arla vil afregne 10.000 landmænd efter klimaaftryk

Claus Meyer i minus for tredje år i træk

Flere danske virksomheder flytter produktionen hjem

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Plastlåg og sygdom: Arla overvejer at droppe samarbejde

Rusland forlænger importstop for fødevarer fra EU

Aktion afslører ulovligt fortyndet juice i Danmark

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Oliefri vakuumering i fødevareindustrien

UR-robotarme øger produktionen 50% hos Raaco

Fagor storkøkken er populære kvalitetsprodukter

KTR BoWex Buetandskobling

Oliefri vakuumering i fødevareindustrien

Mathias elsker at nørde styretavler

JW Industri står klar hele sommeren

Overvågning og styring af elektricitet

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Trelleborg sætter Guinness World Record for den største O-Ring nogensinde

Højt specialiseret værksted med tilpassede løsninger

Prøv Daarbak's sommerspin!

Sådan bliver emballage mere bæredygtig

Fra semi til fuldautomatisk bigbag fyldesystem

Profvask.dk lancerer hele Fagors program af vaskemaskiner

Nye tiltag for at styrke relationer, innovation og udvikling.

Fra Manicus Teknik præsenteres KTR vind power teknologi

Udskæring af paté - Salicath ApS

Mælkeproteiner til fødevarer og drikkevarer

Beregn det bæredygtige potentiale i madaffald

Højt specialiseret værksted med tilpassede løsninger

Socomecs stærke produktserie af DC bryder

Hvordan sikrer vi Danmark som life science-nation?

Svensk mosteri tredobler lagerkapaciteten med automatisk løsning

Gravlund Industrigummi har åbent hele sommeren

Send til en kollega

0.167