23948sdkhjf

Han har investeret millioner i ny chokoladefabrik

- I er velkomne til at gå og kigge - bare I ikke trykker på noget, sagde chokoladeproducenten Jakob Skovsgaard til sine gæster, da han fredag eftermiddag stolt viste sine 1.400 helt nye kvadratmeter frem i Søften nordvest for Aarhus..

Som indehaver af Kathrine Andersen Chokolade står han nu ikke kun bag Danmarks ældste chokoladevirksomhed, men også landets mest spritnye produktionsfaciliteter på chokoladefronten.

Og der er virkelig mange knapper at trykke på i de nye lokaler. Ikke mindst på de to produktionslinjer, der nu skal fremstille marcipanlækkerier og fyldte chokolader i meget lange baner.

Overtrækslinjen, der sørger for at pakke marcipan ind i chokolade, er 20 meter lang, ikke mindst på grund af den køletunnel, der sørger for at køle produkterne ned til 15 grader. Dén linje kan lave 40.000-45.000 marcipanbrød i løbet af otte timer.

Lige ved siden af står en såkaldt onestop-maskine, der forsyner støbte chokolader med flydende fyld i ét hug. Uanset om det er en karamel-, en pebermynte- eller en alkoholfyldning.

- Det er den vej, det går: Chokoladeproduktion kommer til at handle mere og mere om fyldt chokolade, konstaterer Jakob Skovsgaard.

Ny chokoladetype
Han og de cirka 15 medarbejdere bruger omkring 50 ton chokolade om året, deraf cirka 80 procent mørk. Omkring 15 procent er lys chokolade, og så er der 5 procent hvid. Sidstnævnte "mest for øjet", som Jakob Skovsgaard formulerer det.

- Og så er der for ganske nylig kommet en ny type chokolade, Ruby, som er rosa og frugtagtig. Den går vi i gang med at bruge i den kommende weekend, og vi bliver en af de første. Det bliver ikke nogen stor produktion, men vi vil være med, konstaterer den jyske chokoladechef.

Han glæder sig også over, at Kathrine Andersen Chokolade med den nye fabrik er blevet fuldt digitaliseret og har lanceret en ny webshop. Digitaliseringen indebærer, at alt er integreret i produktionsplanlægningen med stregkoder, produktionsnumre og scannere. Det betyder eksempelvis, at når der på lageret kun er to kasser tilbage af et produkt, så fortæller systemet automatisk, at "nu er vi ved at være udgået". Før skete det ved hjælp af fysiske kort.

Virksomheden blev stiftet af Kathrine Andersen i Aarhus i 1898. Efter hendes død blev den i 1942 overtaget af datteren Karen Marie Andersen, og siden drevet af først en bagermester og så en konditor, inden Jakob Skovsgaard tog over i 2007. Dengang med kun to medarbejdere.

Nu er tallet oppe på 14-16 stykker, alt efter sæson. Bortset fra to, der selv er stoppet for nylig, er alle medarbejdere flyttet med til de nye lokaliteter.

- Og vi har ambitioner om at fordoble både medarbejdertal og omsætning inden for tre år, lader Jakob Skovsgaard forstå.

Har selv tegnet
Indtil nu har han drevet virksomheden i landsbyen Vitten lidt længere mod nord, hvor han og medarbejderne havde 550 kvadratmeter. Det var ikke nok til også at rumme lageret, som derfor lå hos logistikfirmaet Frode Laursen i nabolaget. Men nu er der kommet samling på det hele i det nye domicil, som Jakob Skovsgaard og medarbejderne selv har været med til at tegne.

- Der var store store drømme om alt fra tagterrasse til fadølsanlæg, men de to dele blev siet fra, bemærker Jakob Skovsgaard med et chokoladeglimt i øjet.

Han ønsker ikke et gå i detaljer med, hvad han har investeret i de nye faciliteter, men lægger ikke skjul på, at det er oppe i nærheden af et tocifret millionbeløb.

For de penge har Kathrine Andersen Chokolade nu også fået blandt andet et showroom, konferencelokaler og god plads til en chokoladebutik.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

De sælger "ganske særlige" spanske fødevarer

Robotmand laver nu iskaffe - og går globalt om en måned

Etiket-firma køber konkurrent og flytter produktionen

Restaurantejer slipper ustraffet fra lussing mod tjener

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

"Danmarks Bedste Burger" kåret

Nyhedsbrev

15.171 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

McDonald's klar med ny dansk direktør

Online Avis Arkiv

Fødevareindustrien overhalet på listen over energi-sugere

De løber ikke sur i det

To familier har lange traditioner på eddikefabrikken i Randers

Dansk veganerkasse satser formue i USA

Nichesuccesen Adival solgt

Trold med vokseværk bygger nyt destilleri og bryggeri

Stor stigning i økologisalg til foodservice

Cofoco-ejer køber sig ind i kendt kaffekæde

Der brygges stadig på de gamle trætanke

De Jydske Eddikebryggerier producerer eddike på gæringsanlæg fra 1964 og 1976

Trods forbud: Kød med kødklister kan sælges lovligt

Carlsberg-topfolk kendte til mistanke om bestikkelse i to år

Dansk Andeudvikling er konkurs

Eks-bolchemager tilbyder nu mormormad

Efter 110 år: Tulip skifter navn

Foodservicefolk klar med kampagne for klimavenlig mad

Nye film om mad skal rydde ud i madmyterne

Coop vil give rådgivning til små fødevarevirksomheder

Løgismose og Netto udvider samarbejdet

Lektor om Carlsberg-sag: Bestikkelse er normalt i Indien

3F: Tivoli Food Hall-forhandlinger brudt sammen

Foss i nyt samarbejde med DTU

Nye millioner til nye fødevareprojekter

Popcornmajs kaldt retur efter insektfund

Fødevareminister er stolt af ny Danish Crown-fabrik i Kina

Lars Seier har købt en kendt café

Video: Sådan kan tøjet give fødevaresikkerhed

Håndbolddirektør bliver ny bryggeriboss

Slagteri-udvidelse afslørede ældgammel gravhøj

Fiskemelsfabrik ramt af brand

Food-iværksættere møder kapitalen i Aarhus

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mød Bernstein Mini Beast på hi 2019!

Nyt online showroom - se alle maskinerne!

Bliv klar til efteråret med en isoleret container

Ny digital lagerløsning fra Gottfred Petersen! Digitalt styret konsignationslager

Eliminering af olietåge og olierøg

Besøg os på HI-messen, stand C2656 og hør mere om to af vores premierer:

hi-messen samler alt inden for 3D

Ny generation af oliefrie kompressorer

Mød Fibox på hi Tech & Industri Scandinavia 1.-3. oktober 2019

Oplev Bürkerts nye messe-setup på hi 2019

Mød Gravlund Industrigummi på HI-messen d. 1.-3. oktober 2019 – Stand J-7336

Mød os på FachPack 2019

Kan Danmark miste eksportmarkeder, hvis vi ikke benytter blockchain-teknologier?

Se hvad du ikke må gå glip af på DiaLabXpo

Flowswitch til måling af aggressive medier!

Hvorfor skal man købe både softstarter og DC-bremse?

Centralisering af oliefri vakuumforsyning

Ara-el præsenterer Ex-d, Ex-e, Ex-de, Ex-dem kontrol paneler

Er du klar til den største og vildeste NYHED?

Bondy udstiller på stand M9920 og på stand L9331.

Dansk kvalitet – hurtig leveringstid

Bæredygtigt og vegetarisk – sådan påvirker det fødevareproducenterne

Få styr på den nye BRC-standard for emballageindustrien

The Smart Company: Tekniske begreber bliver omsat til praksis på hi-messen

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Send til en kollega

0.216