23948sdkhjf

Roskilde Festivals madboder får klimamenuer

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie
Hvor stor er klimabelastningen ved at lave en cheeseburger? Og er det mere bæredygtigt at vælge en kyllingeburger?

Det spørgsmål kan festivalgæster få svar på, når Danmarks største musikfestival, Roskilde Festival, i denne uge løber af stablen.

For i år er det muligt at vælge mad efter, hvor stort et CO2-aftryk det enkelte måltid efterlader. Det sker ved hjælp af såkaldte klimamenuer, som hænger ved alle madboder.

- Roskilde Festival har en ambition om at sætte et bæredygtigt aftryk i verden.

- Maden udgør en stor del af det CO2-aftryk, festivalen efterlader, og det vil vi selvfølgelig gerne ændre på, så aftrykket bliver mindre, siger Lars Orlamundt, der er Roskilde Festivals divisionschef.

Sidste år kom 40 procent af Roskilde Festivals samlede CO2-udledning fra maden. Fra de 2,5 millioner måltider, som blev solgt i 2018, udledtes 2.130 ton CO2 i de otte dage, festivalen varer.

Og selv om det ifølge Lars Orlamundt ikke er alarmerende sammenlignet med en almindelig dansk by, så er det for alt meget, og noget festivalen vil lave om på fra i år, siger divisionschefen.

- I år har vi via dialog og frivillighedens vej snakket med nogle af dem, der har et stort aftryk, om, hvordan vi kan ændre deres aftryk, så de stadig har gode, velsmagende retter, men så de påvirker miljøet mindre, siger Lars Orlamundt.

Han tilføjer, at festivalen ikke har nogen krav til, hvor meget madboderne skal reducere deres CO2-udslip "endnu".

Inden festivalen gik i gang, har det imidlertid været muligt for madboderne at få beregnet deres menuers CO2-aftryk.

Det har kunnet lade sig gøre ved hjælp af et system, som Roskilde Festival har udviklet med en svensk virksomhed, Carboncloud.

Muligheden har fået nogle madboder til allerede i år at tilpasse menuerne, så de er mere bæredygtige. Blandt andet ved at udskifte oksekød med kylling i en burger, fortæller Lars Orlamundt.

Han håber dog også, at festivalgæsterne vil blive mere bevidste om at træffe bæredygtige valg.

- Vi håber at kunne få åbnet deltagernes og det omgivende samfunds øjne for, at der er nogle ting, vi måske godt kan lade være med at gøre og stadigvæk have en god oplevelse, siger Lars Orlamundt.

Er det ligefrem et mål for jer, at alle menuer på sigt skal være CO2-neutrale?

- CO2-neutrale varer det nok lidt tid, før vi kommer hen til, men vores mål er, at Roskilde Festival hvert år reducerer madretternes CO2-aftryk, og at vi får ændret de retter, som har de største CO2-aftryk, siger Lars Orlamundt.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu
3

Andefejl: Fødevarestyrelsen lægger sig fladt ned

Suvit: Vi vokser måske lige hurtigt nok

Kødkomet tredobler overskuddet i dugfrisk regnskab

Danish Crown stikker helt af fra konkurrenterne

180 syge efter at have spist nytårsøsters

Royal Unibrew skifter finansdirektør

Nyhedsbrev

15.338 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Online Avis Arkiv

Nøddeekspert skal undersøge tonsvis af stjålne varer

Kødsuccesen Suvit stormer frem - åbner linje nummer tre

Fætre laver plantefars i Viborg

Her er "Danmarks bedste bøfsandwich"

50 millioner mælkekartoner bliver helt og aldeles baseret på træ

Vilde svinepriser øger risikoen i store handelshuse

Chr. Hansen i stort vækstdyk

Crispy Food og Nakskov Mill Foods fusionerer

Virksomheder går på lærlingejagt under DM i Skills

DTU-forskere laver vegansk yoghurt af ølrester

Tidligere Løgismose-boss har planer på Fyn

Danske bagere vandt VM-bronze

Skagen øger sin markedsandel på fisk

Museumsdirektør vil have mejeri på verdensarvliste

Medejer købt ud af madservicefirma

1

De vil lave ko-fri mælk i et laboratorium

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Flensted lukker fabrik i Billund

Lantmännen får ny CFO

Burger King tester alternativ til svinekød

Ung æggesælger flerdobler salget efter sur smiley

Fødevarebranchens brikker er blevet allemandseje

Bananimportør scorede 83 millioner

Medarbejdere skyder tocifret millionbeløb i Løgismose Meyers

Alkoholfri øl brager frem

Årets læserhits: Konkurser og fusk er i høj kurs

Spangsberg vinder tvist med spiritusfirma

Fødevarestyrelsen finder færre sorte slagtere

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Programmerbar tryksensor fra EGE-Elektronik

Ny instrumenteringsbrochure fra BS

Kemi-tech ApS, 10 år med miljøvenlige specialkemikalier

Udnyt ressourcerne i dit spildevand – det betaler sig

Frode Laursen støtter bæredygtig transport med standarder

Siemens Sentron 5SY1-automatsikring til styrestrømkredse

Salicath - kvalitetsprodukter til mejeri- og levnedsmiddelindustrien

Kom Til Stor Åbningsfest Hos Kärcher

Laserskæring i høj kvalitet

JKS Kandidatbarometer Q1 2020

Nyt kursus i emulsioner i fødevarer

Øget produktivitet og bedre konkurrenceevne

Miljøvenlig og bionedbrydelig er ikke det samme

AC motor med justérbar klemkasse sikrer nem kabelhåndtering

ZIMM Screw Jacks finder du hos ZF Danmark

Germanium glas fra Mirit Glas

Konkurrence - Vind en LEGO TECHNIC® mobilkran!

Kompressorer fra Broomwade fås atter hos Granzow A/S

3D laserscanning sikrer tolerancerne ved EJV Tooling A/S

Leasing af genbrugt IT - forbedrer jeres likviditet

Hvordan griber du leverandørstyring an?

KEN HYGIENE SYSTEMS sikrer høj hygiejnesikkerhed

PLM-software partnerskab

Manicus Teknik præsenterer KTR koblinger til pumpeteknologi

Gibotech Nytårskur stor succes

Send til en kollega

0.144