23948sdkhjf

Roskilde Festivals madboder får klimamenuer

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie
Hvor stor er klimabelastningen ved at lave en cheeseburger? Og er det mere bæredygtigt at vælge en kyllingeburger?

Det spørgsmål kan festivalgæster få svar på, når Danmarks største musikfestival, Roskilde Festival, i denne uge løber af stablen.

For i år er det muligt at vælge mad efter, hvor stort et CO2-aftryk det enkelte måltid efterlader. Det sker ved hjælp af såkaldte klimamenuer, som hænger ved alle madboder.

- Roskilde Festival har en ambition om at sætte et bæredygtigt aftryk i verden.

- Maden udgør en stor del af det CO2-aftryk, festivalen efterlader, og det vil vi selvfølgelig gerne ændre på, så aftrykket bliver mindre, siger Lars Orlamundt, der er Roskilde Festivals divisionschef.

Sidste år kom 40 procent af Roskilde Festivals samlede CO2-udledning fra maden. Fra de 2,5 millioner måltider, som blev solgt i 2018, udledtes 2.130 ton CO2 i de otte dage, festivalen varer.

Og selv om det ifølge Lars Orlamundt ikke er alarmerende sammenlignet med en almindelig dansk by, så er det for alt meget, og noget festivalen vil lave om på fra i år, siger divisionschefen.

- I år har vi via dialog og frivillighedens vej snakket med nogle af dem, der har et stort aftryk, om, hvordan vi kan ændre deres aftryk, så de stadig har gode, velsmagende retter, men så de påvirker miljøet mindre, siger Lars Orlamundt.

Han tilføjer, at festivalen ikke har nogen krav til, hvor meget madboderne skal reducere deres CO2-udslip "endnu".

Inden festivalen gik i gang, har det imidlertid været muligt for madboderne at få beregnet deres menuers CO2-aftryk.

Det har kunnet lade sig gøre ved hjælp af et system, som Roskilde Festival har udviklet med en svensk virksomhed, Carboncloud.

Muligheden har fået nogle madboder til allerede i år at tilpasse menuerne, så de er mere bæredygtige. Blandt andet ved at udskifte oksekød med kylling i en burger, fortæller Lars Orlamundt.

Han håber dog også, at festivalgæsterne vil blive mere bevidste om at træffe bæredygtige valg.

- Vi håber at kunne få åbnet deltagernes og det omgivende samfunds øjne for, at der er nogle ting, vi måske godt kan lade være med at gøre og stadigvæk have en god oplevelse, siger Lars Orlamundt.

Er det ligefrem et mål for jer, at alle menuer på sigt skal være CO2-neutrale?

- CO2-neutrale varer det nok lidt tid, før vi kommer hen til, men vores mål er, at Roskilde Festival hvert år reducerer madretternes CO2-aftryk, og at vi får ændret de retter, som har de største CO2-aftryk, siger Lars Orlamundt.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Food Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

En æra er slut: Jorgensen skifter direktør

Kims har fyret 10 procent af medarbejderne

Ørbæk Bryggeri kan nu bruge ølbobler i sodavand

Corona har drevet tv-kok til konkurs

Ny, stor spiller på markedet for æg

Fødevarefolk kan igen få gratis hjælp til at slå igennem i Indien

Nyhedsbrev

15.578 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Slagterikontrol: Ansatte med temperatur på knap 37,8 grader skal svare på spørgsmål

Online Avis Arkiv

Yderligere 18 ansatte er smittet på slagteri

Lavere salg under corona har kostet Heineken milliarder

Smitteudbrud vokser på slagteri i Ringsted

1

Nordjysk isproducent vil overveje "Kæmpe Eskimo"

Sommerens rokader i bestyrelser og direktioner

Aqua d'Or med rekordstort overskud

Vestfyen tilbagekalder sodavand

Kartoffelmel: Landmænd vil lave ny fabrik til en halv milliard

Hanegal køber op på færdigret-markedet

Fordobling af smittede på slagteri: 32 testet positive

Coop har hjulpet 120 små fødevarevirksomheder med ny salgskanal

Nyt koncept: Fastfoodkæde vil give halv pris til abonnenter

Rugbrød tilbagekaldt efter fund af mug

900 Danish Crown-medarbejdere skal hver coronatestes syv gange

Smittetal stiger på slagteri, der nu får eget testcenter

Efter skandale-omtale: Burger Shack ansætter kvalitetschef

Medie: Cateringfirma vil fyre 400 i Københavns Lufthavn

Lukkede restauranter koster McDonald's milliarder

Pizzakit er kaldt retur efter fund af metalstykker

Ægtepar laver nu smukke ispinde på Bornholm

Unibrew kæmper med at lave øl nok

Danish Crown klar til at droppe transportfirma ved dom

Efter udnyttelse af kinesiske kokke: Stadig ingen kontrol

Gryderet med luft er kaldt retur

Så er den gal igen med Hard Rock

Pålæg og pølser er tilbagekaldt

Chr. Hansen er helskindet gennem corona - overvejer nu frasalg

Palsgaard bruger 750 millioner på at fordoble kapaciteten

Vi undervurderer eget forbrug af slik og chips

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Er du kunde hos os?

Kåret som en af Tysklands største virksomheder

Plastpalle af 100% genbrugsplast fra danske husholdninger

Ultralydssensor i robust design

Fang dine ætsende væsker før de får fat i din pengepung

Har I styr på virksomhedens IT-sikkerhed?

Husk at du kan bestille & hente udstyr hos vores afdelinger

Hvordan hænger effektivitet og lagerautomater sammen?

Møllen maler helt af helved’ til…

Nyansættelse

Derfor er vores S30 løfteåg noget helt unikt!

Sundt indeklima

Ny flowsensor fra EGE-Elektronik

ADR Dokument

Optimal beluftning af sandfælder med den rette teknologi

RASCH forhandles af Salicath ApS

ADR-IMDG Dokumentation

Mangler du en el-motorer til din næste applikation?

Få mere viden om løftemagneter - gratis webinar

MSA

Ikke to dage er ens, når man arbejder hos os

Nye CNC maskiner

Kan dine temperaturfølsomme medier holde varmen?

Modtager du vores nyhedsbrev?

Få succes med produktionsstyring

Send til en kollega

0.234