23948sdkhjf

Han har en flødebollehemmelighed, som ingen får at vide

Det er ikke nemt at udvikle en flødebolle, som er både økologisk, har lang holdbarhed og kan fryses ned.

Men det er lykkedes for indehaveren af det fynske flødebollefirma SweetNorth, Michael Møller Larsen - og det med nogle metoder, han vil bevare som en dyb forretningshemmelighed.

- Da jeg gik i gang med at forlænge holdbarheden til mindst fire uger, fik jeg at vide af kollegaer i branchen, at det kan ikke lade sig gøre. Men det kan det, og jeg har gjort det.

- Og da Coop var interesseret i at lave en aftale om forhandling af mine flødeboller, fik jeg at vide, at jeg forresten også lige skulle lave dem økologiske. Det fik vi så også udviklet, selv om det var svært. Faktisk sværere end det med holdbarheden, fordi man jo ikke kan bruge alle de tilsætningsstoffer, der normalt bliver brugt, for eksempel til at stabilisere æggehvideproteinet, beretter Michael Møller Larsen.

Tilfældighed
Han har en uddannelse som biokemiker, og den er ikke mindst kommet ham til gode i forbindelse med hans måske allerstørste bedrift på flødebollefronten: At hans produkter kan fryses ned, så de bare skal ud af fryseren nogle minutter før servering.

Metoden holder han som nævnt hemmelig.

- Jeg vil ikke søge patent på metoden, for så kan alle ret nemt gå ind og se opskriften og så bare ændre lidt i den, nævner Michael Møller Larsen..

Læs også: Gigantisk bryllupssucces og fars sidste ønske satte gang i flødebolleeventyr

Han afslører dog gerne, at han fandt vejen til frysbare flødeboller ved lidt af en tilfældighed, og at han har smidt rigtig mange flødeboller ud, inden han pludselig havde metoden.

- Mange store opfindelser i verden er opstået ved en tilfældighed. Man kan måske ikke kalde frosne flødeboller for en stor opfindelse. Men det betyder i hvert fald, at jeg nu kan sælge flødeboller i hele verden, fordi vi kan fryse dem ned og eksportere dem - og køberne så kan have dem helt friske i fire uger efter at de er tøet op, nævner den lidt heldige biokemiker.

Vegansk version på vej
Blandt hans mange idéer til yderligere produktudvikling er en vegansk flødebolle, som han har fået mange forespørgsler på.

Forsøgene går lige nu på at udskifte æggehviderne med kikærter, men "måske er der en anden løsning derude", som han siger.

- Indtil videre har jeg ikke kunne få dem til at holde mere en to-tre dage, men mit mål er at knække den holdbarhed, fastslår Michael Møller Larsen.









Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Coop tilbagekalder hamburgerryg

Ond tvilling satser 20 millioner kroner på tapperi i New York

Lagkagehusets direktør stopper

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Medie: Universitet lod landbruget få indflydelse på nyhed om oksekødsrapport

Isproducent skal betale 10.000 kroner i bøde

Nyhedsbrev

15.117 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

World Food Summit under en bæredygtig hat

Online Avis Arkiv

Økomejeri fik bøde for dårlig hygiejne

Danish Crown klar med nye hybridprodukter

Food Festival får food-konkurrence

Flere mejerier vil lave planteprodukter

Antallet af slagtninger styrtdykker

Fødevarestyrelsen skruer igen bissen på mod kendte spisesteder i København

Rekordmange udlændinge har job i Danmark

Arla på vej med flere plantebaserede fødevarer

156 kilo Aalbæk-snacks kaldt retur

Efter seks års fremgang står den danske beskæftigelse stille

Fiskemand erkender kun papirsjusk

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Ny lakseterminal på vej op i omdrejninger

Defco-familie får lov at blive efter salg

Arla skal have ny kommunikationsdirektør

Smør, mælk og marcipanbrød på toppen af dansk imageliste

Ø-destilleri vil ud til hele landet

Venner er hoppet med på ginvognen

Ny forskning kan give bedre fødevarer

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

Coop åbner et outlet til restpartier og vin

Grønne udviklingsprojekter får millionstøtte

Eksplosiv vækst hos Sanovo

Naturli kigger mod andre sektorer

Rugbrødsbageri igen politianmeldt for dårlig hygiejne

Kartoffelmelsfabrik fortsætter væksten

Metal fundet i partypølser

Hyldeblomstdrik er kaldt tilbage

Budweiser giver vokseværk hos verdens største bryggeri

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Process Engineering støtter ”Danmark planter træer”

Bliv klogere på laboratoriespecialernes fremtid i den danske sundhedssektor

Diatom A/S har overtaget aktiviteterne i Bisco Vægte A/S

De nominerede til hi-messens nystiftede bæredygtighedspris er fundet

PRO-CONSULT hjælper med skolemælken

PALOMAT® Forhandler 2019!

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Ny Dual Point Mini Cooler til køling af små dele og værktøjer

CAD til Bim

HF indgår nyt partnerskab

En kvalitetsrejse brolagt med fødevaresikkerhed og kvalitetskultur

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Opsæt din positioner med blot én finger...

Kursus i produktionsplanlægning

Gratis webinar: EDI-integration til Dynamics 365

At digitalisere kvalitetsledelsen er en lærerig proces, Her er, hvad de lærte ved Dansand.

”Jeg elsker min lille sjækel fra GN” – sagde ingen, nogensinde 

Fuld automatisk affaldshåndtering til pakkeriet og etikettering

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Invitation til Inspirationsdagen 12/9

Webinar: Introduktion til Festos nye IP20 remote I/O og controller platform

Kom på forkanten af den teknologiske udvikling

Digitalisering af de ikoniske IKEA-kødboller - den digitale rejse

Klar til at se noget nyt på hi-stand M9540?

Send til en kollega

0.203