23948sdkhjf

Han har en flødebollehemmelighed, som ingen får at vide

Det er ikke nemt at udvikle en flødebolle, som er både økologisk, har lang holdbarhed og kan fryses ned.

Men det er lykkedes for indehaveren af det fynske flødebollefirma SweetNorth, Michael Møller Larsen - og det med nogle metoder, han vil bevare som en dyb forretningshemmelighed.

- Da jeg gik i gang med at forlænge holdbarheden til mindst fire uger, fik jeg at vide af kollegaer i branchen, at det kan ikke lade sig gøre. Men det kan det, og jeg har gjort det.

- Og da Coop var interesseret i at lave en aftale om forhandling af mine flødeboller, fik jeg at vide, at jeg forresten også lige skulle lave dem økologiske. Det fik vi så også udviklet, selv om det var svært. Faktisk sværere end det med holdbarheden, fordi man jo ikke kan bruge alle de tilsætningsstoffer, der normalt bliver brugt, for eksempel til at stabilisere æggehvideproteinet, beretter Michael Møller Larsen.

Tilfældighed
Han har en uddannelse som biokemiker, og den er ikke mindst kommet ham til gode i forbindelse med hans måske allerstørste bedrift på flødebollefronten: At hans produkter kan fryses ned, så de bare skal ud af fryseren nogle minutter før servering.

Metoden holder han som nævnt hemmelig.

- Jeg vil ikke søge patent på metoden, for så kan alle ret nemt gå ind og se opskriften og så bare ændre lidt i den, nævner Michael Møller Larsen..

Læs også: Gigantisk bryllupssucces og fars sidste ønske satte gang i flødebolleeventyr

Han afslører dog gerne, at han fandt vejen til frysbare flødeboller ved lidt af en tilfældighed, og at han har smidt rigtig mange flødeboller ud, inden han pludselig havde metoden.

- Mange store opfindelser i verden er opstået ved en tilfældighed. Man kan måske ikke kalde frosne flødeboller for en stor opfindelse. Men det betyder i hvert fald, at jeg nu kan sælge flødeboller i hele verden, fordi vi kan fryse dem ned og eksportere dem - og køberne så kan have dem helt friske i fire uger efter at de er tøet op, nævner den lidt heldige biokemiker.

Vegansk version på vej
Blandt hans mange idéer til yderligere produktudvikling er en vegansk flødebolle, som han har fået mange forespørgsler på.

Forsøgene går lige nu på at udskifte æggehviderne med kikærter, men "måske er der en anden løsning derude", som han siger.

- Indtil videre har jeg ikke kunne få dem til at holde mere en to-tre dage, men mit mål er at knække den holdbarhed, fastslår Michael Møller Larsen.









Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Brygmester med ny teknologi: I princippet kan jeg sidde derhjemme og sætte det hele i gang

Dekanter-teknologi løftes til nye højder

103 millioner skal bane vejen til fremtidens fødevareforskning

Ugens grin: Når tømreren har fri ...

Fødevarevirksomhederne flokkes om Vejen

Kommunen er ved at opbygge en decideret fødevareklynge i det sønderjyske

Tilflytter: Sagsbehandlerne har forstand på fødevarer

Nyhedsbrev

15.282 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Gammelt bryghus bliver omdannet til Bryggekulturens Hus

Online Avis Arkiv

Topmoderne ølbrygning: De glæder sig helt vildt i Thisted

10.000 chokoladejulekalendere tilbagekaldt - smager af pap

"Helt vildt": Årets danske bryggeri er Åben

Rekord: 380 julebryg fra de danske bryggerier

Ny manual giver 60 siders bud på fremtidens emballage

Eksporten af økologi falder efter 12 år med fremgang

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Danish Crown vil investere 1,6 mia. kroner

Allerede nu sætter 2019 konkursrekord

Nu skal fremtidens fødevarer være helt sikre

Tyggegummi skal hjælpe kvinder med at blive gravide

1

Hemmeligt sted: Ota Solgryn er ikke helt hjemme endnu

Han tjener millioner på "verdens bedste bøf"

Crispy Food: Efter nytår får Ota Solgryn det store comeback

Mille Food-ejer lukker selskab efter skandale

1

Øko-direktør: Her er min fremtidsdrøm

Nemlig.com fortsætter vokseværk og har underskud

Kyllingekød trækkes tilbage - solgt over hele landet

Illegale ansatte: Ny finanslov fordobler bødestraffen

Det Danske Madhus vandt alligevel madkrigen

Lukket anlæg recirkulerer 98 procent af vandet

Svineavlere går imod Danish Crowns klimaindsats

Ægtepar fik millioner for sodavandssucces

1

Coop inviterer små mad-producenter til gratis seminar

Danish Crown Foods har nu ny direktør i Danmark

Trods konkurs: Slagtehus fortsætter

Ny fødevareimportør klar i Køge

Ny whisky er lagret på øl-fade

Takeaway: Wolt har fart på

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Stor opbakning til innovativt messeevent

Fuld automatisk vaske- og lagersystem til Vemag vogne

Så let er det at samle en Thern® Davit kran →

Er du usikker på, hvordan du skal gribe kemisk APV an?

PDF-scanning af ordrer

Sidste chance før jul

Emner udføres

Ny Finder serie Solid State relæ serie 77.31

Miromatic forhandles af Salicath ApS

Work smarter not harder

Salg af industri container løsninger

Give Elementer rykker på detail og industri

Undgå statisk elektricitet med en ion luftkniv

Få tips til at spare tid og penge!

10 TIPS til vedligehold af din hydraulikpumpe til løft

Copenhagen Pump forhandler kapselblæsere fra Pedro Gil

Transmitter til bl.a. Fugtmåling fra Summit

Lisco Analytical fører Refraktometre i høj kvalitet

Fibox tilbyder et fuldt sortiment af services

Pladegummi på ruller eller skåret på mål

Unik mulighed for at købe en Swift-Cut skæremaskine

Mindre støj på linjen med ny forbedret Stennevad hjemmeside

Den fleksible serie af sikringsholdere til din eltavle

Olie/luft køler Type OAC fra KTR

Ny salgschef hos ABJ METAL

Send til en kollega

0.21