23948sdkhjf

Han har en flødebollehemmelighed, som ingen får at vide

Det er ikke nemt at udvikle en flødebolle, som er både økologisk, har lang holdbarhed og kan fryses ned.

Men det er lykkedes for indehaveren af det fynske flødebollefirma SweetNorth, Michael Møller Larsen - og det med nogle metoder, han vil bevare som en dyb forretningshemmelighed.

- Da jeg gik i gang med at forlænge holdbarheden til mindst fire uger, fik jeg at vide af kollegaer i branchen, at det kan ikke lade sig gøre. Men det kan det, og jeg har gjort det.

- Og da Coop var interesseret i at lave en aftale om forhandling af mine flødeboller, fik jeg at vide, at jeg forresten også lige skulle lave dem økologiske. Det fik vi så også udviklet, selv om det var svært. Faktisk sværere end det med holdbarheden, fordi man jo ikke kan bruge alle de tilsætningsstoffer, der normalt bliver brugt, for eksempel til at stabilisere æggehvideproteinet, beretter Michael Møller Larsen.

Tilfældighed
Han har en uddannelse som biokemiker, og den er ikke mindst kommet ham til gode i forbindelse med hans måske allerstørste bedrift på flødebollefronten: At hans produkter kan fryses ned, så de bare skal ud af fryseren nogle minutter før servering.

Metoden holder han som nævnt hemmelig.

- Jeg vil ikke søge patent på metoden, for så kan alle ret nemt gå ind og se opskriften og så bare ændre lidt i den, nævner Michael Møller Larsen..

Læs også: Gigantisk bryllupssucces og fars sidste ønske satte gang i flødebolleeventyr

Han afslører dog gerne, at han fandt vejen til frysbare flødeboller ved lidt af en tilfældighed, og at han har smidt rigtig mange flødeboller ud, inden han pludselig havde metoden.

- Mange store opfindelser i verden er opstået ved en tilfældighed. Man kan måske ikke kalde frosne flødeboller for en stor opfindelse. Men det betyder i hvert fald, at jeg nu kan sælge flødeboller i hele verden, fordi vi kan fryse dem ned og eksportere dem - og køberne så kan have dem helt friske i fire uger efter at de er tøet op, nævner den lidt heldige biokemiker.

Vegansk version på vej
Blandt hans mange idéer til yderligere produktudvikling er en vegansk flødebolle, som han har fået mange forespørgsler på.

Forsøgene går lige nu på at udskifte æggehviderne med kikærter, men "måske er der en anden løsning derude", som han siger.

- Indtil videre har jeg ikke kunne få dem til at holde mere en to-tre dage, men mit mål er at knække den holdbarhed, fastslår Michael Møller Larsen.









Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Rekordregnskab skal sikre fremtiden for Thisted Bryghus

Restaurant er nu børnefri

Private label: Stor danskerflok gør sig klar til Amsterdam

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

"Scoop": Danish Crown Foods henter international chef hos Arla

Metalspåner: Rema 1000 stopper brødsalg i 55 butikker

Nyhedsbrev

15.350 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Hancock får automatisk renseanlæg

Online Avis Arkiv

Kagefabrik ansætter for at kunne følge med

Center for Hygiejnisk Design flytter fra DTU

Mille Food skifter formand efter skandalesag

Konkursramt pølseproduktion tæt på at køre igen

Wittrup Seafood regner med at hyre 30 nye medarbejdere

Sukkergigant vil lave grøn gas

Kødekspert havde veganerplan i skuffen i årevis

Dan Duck vil sende millionregning til Fødevarestyrelsen

Presset kødselskab fordoblede overskuddet

Esbjerg-kok laver nu jetsetmad for superstjerner

100 nye danske bryggerier på 10 år

Gæstesvigt: Lego lukker sin gourmetrestaurant

Skills: Her er vinderne fra madbrancherne

Nedslidt og beskidt fiskefabrik straffet med bøde

Efter 140 år: Emballageproducent skifter navn

Ny medejer hos Ærø Whisky

Pizzaproduktion: Oles Gård kæmper med frysepizzaers dårlige ry

Royal Unibrew skifter finansdirektør

Her er "Danmarks bedste bøfsandwich"

Vilde svinepriser øger risikoen i store handelshuse

Chr. Hansen i stort vækstdyk

Museumsdirektør vil have mejeri på verdensarvliste

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Medejer købt ud af madservicefirma

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Lantmännen får ny CFO

Flensted lukker fabrik i Billund

Burger King tester alternativ til svinekød

Ung æggesælger flerdobler salget efter sur smiley

Se alle Medlemmernes egne nyheder

40 års jubilæum

KUMA fandt en fleksibel løsning

Miromatic forhandles af Salicath ApS

Siemens Sitrans Probe LU240

Hydrauliske komponenter fra KTR

Bestil sensorer hurtigt og direkte fra producentens lager

Chopper Hopper – neddeling og pumpning i ét

Ny produktion krævede nye kraner hos Grafisk Maskinfabrik

Ny motorløsning til aggressive miljøer

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

Pladebearbejdning med ROBOT

HN Group A/S tager ansvar og øger antallet af lærlinge.

Pssst … PALOMAT® produktnyhed er på vej

Werma Andon system for optimering af Lean certificering

Nyt salgteam til hygiejneløsninger

Slut med Windows 7! Januarudsalget fortsætter hos Datamarked

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Tænk faldsikring ind i arbejdssituationer

Siemens Tip: Ny demo-applikation til OMAC

Jobopslag - Servicetekniker i Trekantsområdet

Download gratis webinar: PDF-scanning af ordrer og fakturaer

Overfladebelægning til gevind

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

Gummipakningen, som sidder lige i skabet!

Den ultimative guide til din virksomheds el-indkøb

Send til en kollega

0.156