23948sdkhjf

Jysk pålægskoncern er begæret konkurs

Den østjyske, familieejede pålægsproducent Defco er taget under konkursbehandling efter fire år med underskud.

Det fremgår af Statstidende, skriver Finans, som forgæves har forsøgt at få en kommentar til situationen fra indehaver Knud Erik Czaja og hans sønner.

Pålægsvirksomheden, der blandt blandt andet leverer private label-pålæg til Salling Group og Rema 1000, trådte tidligere på måneden i rekonstruktion - det, der tidligere blev kaldt betalingsstandsning.

Det skete som følge af, at virksomheden ikke var i stand til at betale sin gæld. Defco havde sidste år et underskud på cirka 44 millioner kroner, og de seneste fire år er det tilsammen blevet til et minus på 56 millioner.

Ifølge ledelsens beretning i det seneste regnskab - offentliggjort sidste år - blev der dengang tilført 11 millioner kroner fra moderselskabet Knud Czaja Holding ApS. Ledelsen nævnte også muligheden for at tilføre flere midler, hvis det bliver nødvendigt.

Selskabet med produktion i Aarhus blev etableret af Knud Erik Czaja i 1982. Siden er sønnerne Morten og Mikkel kommet med i ledelsen.

- Vi har gennem flere år tabt penge. Nu har vi været i en turnaround-proces i tre år, og det ser nu endelig ud til at lykkedes, og vi er nu på vej i den rigtige retning. På den rejse er der så også nogle, som gerne vil være med, og derfor er det teknisk, at vi befinder os i den her situation, og derfor ser det på sin vis også ret lyst ud for Defco, sagde direktør Mikkel Czaja til mediet FødevareWatch i forbindelse med nyheden om rekonstruktion i begyndelsen af juli.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125