23948sdkhjf

Han var vildt bange for bier - nu laver han præmieret honning

I Gravens mellem Vejle og Kolding er parret Cecilie og Kenneth Prostrup godt i gang med at slå deres biavlervirksomhed, C&K's Biavl, fast som en honningproducent af høj klasse.

Food Supply mødte parret på International Food Contest i Herning i sidste uge - få timer efter, at to af deres tre deltagende produkter i honningkonkurrencen var blevet præmieret med henholdsvis bronze og sølv. Og stoltheden i deres øjne var tæt på at lyse hele den store fødevarehal op, da de fandt frem til stedet, hvor deres honning var udstillet.

- Det er første gang, vi er med i konkurrencen, og vi meldte os til for at finde ud af, hvor vi står. Sidste år lavede vi 1,2 ton honning, men vi har meget større ambitioner. Vi håber også at komme ud på blandt andet det franske marked, fortæller Cecilie Prostrup, der blandt andet varetager virksomhedens markedsføring.

- De kloge siger, at for at leve af det, skal man have 400 bistader, og lige nu har vi 67 rundt omkring i landet, nævner hun.

- Njaaeeehhh
Antallet er vokset støt, siden parret gik i gang med biavlen for tre år siden. Det gjorde de, fordi Kenneth Prostrup var vildt bange for bier, en angst kaldet melissofobi.

- Jeg skubbede lidt til ham og spurgte, om ikke vi skulle have et par bistader, så han måske kunne komme over det. Og det var han med på, fortæller Cecilie Prostrup, mens hendes mand erkender, at han “koldsvedte hver sommer”, før de fik bier.

- Er den melissofobi så helt væk nu?

- Njaaeeehhh, jeg står da i hvert fald nogle gange mellem 20 bistader, bemærker han.

Han arbejder indtil videre - læs: indtil parret kan leve af at lave honning - som landmåler, og støder i den forbindelse jævnligt på et godt sted at have bier, eksempelvis områder med lyng og skov. Og så handler det i grove træk bare om at spørge områdets ejer, om C&K’s Biavl må sætte bistader op.

Honningen bliver fremstillet hjemme hos parret i Gravens, hvor C&K koldpresser eller slynger honningen. De er mest stolte af de pressede udgaver, som smager af mest, men nogle af aftagerne vil gerne have en knap så kraftig honningsmag, så derfor har virksomheden også slynget honning på programmet.

- Den allervigtigste grund til, at vi laver honning, er, at der jo er mangel på bier globalt. Det er grundkernen i det hele. Det er vigtigt for hele fødevareindustrien og for os allesammen, påpeger Cecilie Prostrup.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Restaurant er nu børnefri

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Private label: Stor danskerflok gør sig klar til Amsterdam

"Scoop": Danish Crown Foods henter international chef hos Arla

Metalspåner: Rema 1000 stopper brødsalg i 55 butikker

Center for Hygiejnisk Design flytter fra DTU

Nyhedsbrev

15.350 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Hancock får automatisk renseanlæg

Online Avis Arkiv

Mille Food skifter formand efter skandalesag

Kagefabrik ansætter for at kunne følge med

Konkursramt pølseproduktion tæt på at køre igen

Wittrup Seafood regner med at hyre 30 nye medarbejdere

Sukkergigant vil lave grøn gas

Kødekspert havde veganerplan i skuffen i årevis

Dan Duck vil sende millionregning til Fødevarestyrelsen

Presset kødselskab fordoblede overskuddet

Esbjerg-kok laver nu jetsetmad for superstjerner

100 nye danske bryggerier på 10 år

Gæstesvigt: Lego lukker sin gourmetrestaurant

Skills: Her er vinderne fra madbrancherne

Nedslidt og beskidt fiskefabrik straffet med bøde

Pizzaproduktion: Oles Gård kæmper med frysepizzaers dårlige ry

Efter 140 år: Emballageproducent skifter navn

Ny medejer hos Ærø Whisky

3

Andefejl: Fødevarestyrelsen lægger sig fladt ned

Royal Unibrew skifter finansdirektør

Her er "Danmarks bedste bøfsandwich"

Vilde svinepriser øger risikoen i store handelshuse

Chr. Hansen i stort vækstdyk

Museumsdirektør vil have mejeri på verdensarvliste

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Medejer købt ud af madservicefirma

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Lantmännen får ny CFO

Flensted lukker fabrik i Billund

Burger King tester alternativ til svinekød

Ung æggesælger flerdobler salget efter sur smiley

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bestil sensorer hurtigt og direkte fra producentens lager

Chopper Hopper – neddeling og pumpning i ét

Ny produktion krævede nye kraner hos Grafisk Maskinfabrik

Ny motorløsning til aggressive miljøer

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

Pladebearbejdning med ROBOT

HN Group A/S tager ansvar og øger antallet af lærlinge.

Pssst … PALOMAT® produktnyhed er på vej

Werma Andon system for optimering af Lean certificering

Nyt salgteam til hygiejneløsninger

Slut med Windows 7! Januarudsalget fortsætter hos Datamarked

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Tænk faldsikring ind i arbejdssituationer

Siemens Tip: Ny demo-applikation til OMAC

Jobopslag - Servicetekniker i Trekantsområdet

Download gratis webinar: PDF-scanning af ordrer og fakturaer

Overfladebelægning til gevind

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

Gummipakningen, som sidder lige i skabet!

Den ultimative guide til din virksomheds el-indkøb

Siemens har udvidet periode for bestilling af SUS-kontrakt.

Nye film fra Trelleborgs fabrikker i UK

Ventilationsmontør – til ventilationsvirksomhed i vækst

Mikrobiologi for kvalitetsfolk

Har din udkårne også en stemme som en skærebrænder?

Send til en kollega

0.159