23948sdkhjf

Han var vildt bange for bier - nu laver han præmieret honning

I Gravens mellem Vejle og Kolding er parret Cecilie og Kenneth Prostrup godt i gang med at slå deres biavlervirksomhed, C&K's Biavl, fast som en honningproducent af høj klasse.

Food Supply mødte parret på International Food Contest i Herning i sidste uge - få timer efter, at to af deres tre deltagende produkter i honningkonkurrencen var blevet præmieret med henholdsvis bronze og sølv. Og stoltheden i deres øjne var tæt på at lyse hele den store fødevarehal op, da de fandt frem til stedet, hvor deres honning var udstillet.

- Det er første gang, vi er med i konkurrencen, og vi meldte os til for at finde ud af, hvor vi står. Sidste år lavede vi 1,2 ton honning, men vi har meget større ambitioner. Vi håber også at komme ud på blandt andet det franske marked, fortæller Cecilie Prostrup, der blandt andet varetager virksomhedens markedsføring.

- De kloge siger, at for at leve af det, skal man have 400 bistader, og lige nu har vi 67 rundt omkring i landet, nævner hun.

- Njaaeeehhh
Antallet er vokset støt, siden parret gik i gang med biavlen for tre år siden. Det gjorde de, fordi Kenneth Prostrup var vildt bange for bier, en angst kaldet melissofobi.

- Jeg skubbede lidt til ham og spurgte, om ikke vi skulle have et par bistader, så han måske kunne komme over det. Og det var han med på, fortæller Cecilie Prostrup, mens hendes mand erkender, at han “koldsvedte hver sommer”, før de fik bier.

- Er den melissofobi så helt væk nu?

- Njaaeeehhh, jeg står da i hvert fald nogle gange mellem 20 bistader, bemærker han.

Han arbejder indtil videre - læs: indtil parret kan leve af at lave honning - som landmåler, og støder i den forbindelse jævnligt på et godt sted at have bier, eksempelvis områder med lyng og skov. Og så handler det i grove træk bare om at spørge områdets ejer, om C&K’s Biavl må sætte bistader op.

Honningen bliver fremstillet hjemme hos parret i Gravens, hvor C&K koldpresser eller slynger honningen. De er mest stolte af de pressede udgaver, som smager af mest, men nogle af aftagerne vil gerne have en knap så kraftig honningsmag, så derfor har virksomheden også slynget honning på programmet.

- Den allervigtigste grund til, at vi laver honning, er, at der jo er mangel på bier globalt. Det er grundkernen i det hele. Det er vigtigt for hele fødevareindustrien og for os allesammen, påpeger Cecilie Prostrup.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Tidligere Arlachef skal rydde op efter skandale

150.000 danske skoleelever går i køkkenet for klimaet

1

Fremtidsforsker: Kød forsvinder ikke helt fra middagsbordene

Jobfesten i Danmark er slut: Beskæftigelsen står i stampe

Ugens grin: Gemmeleg

Lokale producenter hyldes i Vejle

Nyhedsbrev

15.210 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Kinesisk nytår og julesalg sender svinepriser på himmelflugt

Danske svineproducenter har udsigt til den højeste svinenotering siden 2001

Online Avis Arkiv

Europas bedste whisky er kåret - og den er nordjysk

Supermarkeder sælger mindre kød og mere plantefars

Mens danskerne forbruger mindre fersk kød, er salget af vegetariske produkter steget markant

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Trump spænder ben for Thises populære Vesterhavsost

Fødevaredanmark: - Afskaf selskabsskatten for start-ups

Foss har lagt nødvendige millioner i nye teknologier

1

Pizzakæde lukkede i Danmark: Nu står flere lande for tur

46 mejerier kontrolleres efter beslaglæggelse af 400 paller mælkepulver

Købere står i kø til gigantsucces i Esbjerg

Kæmpe koncerner sværger plast-ed

Øl, honning, marmelade og gin: Producenter elsker adgang til specifikt logo

Sådan vender fabrik udgift til milliongevinst

Orkla satser på nye investeringer og ændrer i topledelsen

Din medister har været i Kina: Jan vil revolutionere pølseproduktionen

Danish Crowns salg af Tulip Ltd på plads

Bon Appetit Group lander øko-ordre hos SAS

Klimaforandringer truer danske fiskefabrikker

Efter år med en kæp i hjulet: Bøf-chef vil vende minus til plus

Tag med et kig ind i fremtiden: Sådan skal vi spise

Danish Crown ansætter ny CFO

Dansk ingrediensgigant vokser - men ser mørke skyer på himlen

Danmarks konkurrenceevne fastholder plads i global top-ti

Carlsberg får ny kommerciel direktør

Flere og flere seniorer springer ud som iværksættere

Aarhus får et fødevarelaboratorium

Den danske industri er blevet ramt af influenza

Tilberedte rejer fra Asien indeholder fækale bakterier

Pølser tilbagekaldt efter fund af listeria

1

DI: Flere virksomheder oplever dyk i efterspørgslen

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Offshore special container løsning

NYHED - LSM100 slangepumpe med rustfrit pumpehus

Et semi-automatisk anlæg kan også gøre alverden til forskel

Selvregulerende varmekabel fra Nordic Pipe ApS

Lovkrav, ansvar og konsekvenser for maskinejere

Magneter - hvorfor kan de gøre en stor forskel for jer?

Når du har brug for KROGE, OPHÆNG og STATIVER, er vi klar!

HUSK: vores kundetilfredshedsanalyse - vind en Bruder® bil

YASKAWA Cockpit - Industri 4.0

Nomo har lanceret “KIZEI”

Fibox Junction box - Vedligholdelsesfri og vejrbestandig

Beskyttelsesglas til lasersvejsning fra Mirit Glas

Har du behov for kompensering i konstruktionen?

AxFlow servicerer alle kompressor mærker

RS Components indgår global aftale med Maxim Integrated

Har du styr på dit GTIN-varenummer?

Find den rigtige balance i din jobsøgning

Siemens Solution Partnere

Hydrauliske komponenter fra KTR

RASCH forhandles af Salicath ApS

Papemballage erstatter plast-løsning

Bliv klar til Halloween med gratis skabeloner fra Avery!

Nye partnere i Dansk Stålmontage

VIND en Bruder-bil -Deltag i vores kundetilfredshedsanalyse

VKST i front for landbrugets CO2 kamp med nyt solcelleanlæg

Send til en kollega

0.203