23948sdkhjf

Nyt samarbejde skal løse fødevarebranchens udfordringer

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
Under navnet Food Processing for the Future vil et nyt initiativ skabe et innovationsmødested for fødevareproducenter og deres leverandører - og præsentere løsninger til branchens udfordringer.

Der er tale om en konference, som holdes 16. januar på Hotel Milling i Middelfart, hvor 21 løsninger præsenteres af nogle af branchens førende leverandører. Løsningerne handler blandt andet om kloge maskiner, grøn emballage, proteiner samt affald, der skaber værdi, oplyser en af arrangørerne Danish Food Cluster.

- Fødevarebranchens globale udfordringer med blandt andet et behov for grønnere og smartere løsninger er udfordringer, men også muligheder ­– muligheder, vi som branche må udnytte. Samarbejde mellem fødevareproducenter og leverandører af fødevareteknologi, ingredienser, software og råvarer er nødvendigt for at sikre branchens fortsatte innovation og udvikling af konkurrencedygtige løsninger på et globalt plan.

Sådan lyder det fra Niels Osterland, præsident for Mejeriteknisk Selskab, som sammen med Danish Food Cluster og Danish Export Association – Food Tech /Fish Tech er gået sammen i det nye samarbejde på tværs af fødevaresektorerne.

Sammen har de skabt konferencen, som samler fødevareleverandører og -producenter med et formål om at inspirere hinanden og finde løsninger på branchens udfordringer .

Nye kontaktflader
Konferencen skal ifølge arrangørerne også skabe nye kontaktflader, hvilket følge formand for Danish Food Cluster og Vice President i Chr. Hansen Esben Laulund er et godt udgangspunkt for nytænkning:

- Det er ofte i berøringsfladerne mellem to områder, at der er basis for, at nye innovationer kan ske. Og vi ser et stort potentiale i rummet mellem leverandører og producenter inden for fødevarebranchen, som kan udnyttes bedre, siger han..

Konferencen har et særligt setup, idet den sætter fødevareproducenterne over for leverandørerne, som skal præsentere deres konkrete løsning. Efter hver præsentation følger en åben seance, hvor fødevareproducenterne har mulighed for at spørge ind til løsningen, samt sessioner hvor leverandørerne er til rådighed for producenterne på deres stande.

Mere om konferencen og oplysninger om registrering kan findes på konferencens hjemmeside: www.future-food.dk.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Mille Food må igen eksportere til Kina

Efter massive tab: Ingrediensfabrik lukker

2

Dansk Tang på vej med unik tangfarm

EU-samarbejde kan give over en milliard til danske virksomheder

Tidligere Mærsk-topchef får toppost i fødevaregigant

EU: Fødevarer fra besatte områder skal mærkes

Nyhedsbrev

15.243 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Direktør tyvstarter mejeriprojekt til 100 millioner

Online Avis Arkiv

Fødevareindustrien skal rustes til øget salg af færdigretter

Carlsberg dropper fodbold-EM

Burger King lancerer kødfri succes i Danmark

Gråsten Fjerkræ skal levere til Kokkelandsholdet

Alfa Laval åbner innovationscenter i København

Thylandske jomfruhummere får DI-pris

Vestjysk teknologi skal revolutionere fremtidens ølbrygning hos Carlsberg

Robotter har været med til at skabe flere danske job

Ugens grin: Gebyrgribben

Nyt samarbejde skal løse fødevarebranchens udfordringer

Dagrofa napper aftale til 600 millioner fra konkurrent

Lidl og Too Good To Go laver mange flere lykkeposer

Homemate skal levere hverdagsretter til nemlig.com

Østjyder får stærk fødevarepartner i Holland

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Danskere sælger livsværk til amerikansk emballagegigant

1

Arla udvider mozzarellamejeri for 600 millioner

Helle Thorning-Schmidt får bestyrelsespost i nordjysk fødevarevirksomhed

Rapport: IT-sikkerheden halter i hver fjerde virksomhed

Bifodan nu på amerikanske hænder

Danish Food Clusters direktør stopper

Hartmann får ny formand

Friland har hul igennem til USA

Virksomheder med underskud: Største stigning siden finanskrisen, men …

Process Engineering-ejer hædret

Ged på gaflen: Gederne indtager de danske mejerier

1

Bagerkæde lancerer vitaminbrød med ny gærtype

1

Skagenfood har nu en klimakasse

Mille-medarbejdere beholder jobbet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

IT hosting udfordringer man skal overveje, når man opgradere

Nye frekvensomformere fra ABB sikrer vand til lidt af hvert

Vores guide til FALCON by DENIOS

Ringspann® præcision

ODE’s nye højfrekvens magnetventil med lang levetid

Hårdfør teknologi til følsomme emner

Gravlund Industrigummi udvider maskinparken

Findes den ultimative kompressor?

Kom til åbent hus hos European Energy Insurance ApS

Grenå Spåntagning | UR-Robotten er en overskudsforretning

Isomasters servicedøre på lager til omgående levering

Bureau Veritas Kick Off Seminar 2020

ATyS d M fra Socomec

Azelis vokser igen

Preboarding og onboarding – en god start

Findes den ultimative kompressor?

Mød Trelleborg Sealing Solutions på WindEurope Offshore 2019

Mød os på DIRA messen

Bent Nygaard Elektronik A/S forhandler Labelmate

Mød Bo Rønhard - Ny salgskonsulent i Nordjylland

Manuelle taljer fra TOHO hos Carl Stahl A/S

Sådan undgår du Dødens Gab

Fjernundervisning

Lenze tilbyder Plug & Produce

Sådan bidrager Superfos til den cirkulære økonomi

Send til en kollega

0.388